ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr προχωράει στην κριτική των παικτών της ΑΕΚ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη, εκτός έδρας με 1-1, απέναντι στον Ολυμπιακό, στο πρώτο ματς των "8" Κυπέλλου Ελλάδας.

Έχοντας υψηλή απόδοση τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο και με κορυφαίους τους Αραβίδη και Μπαρμπόζα, η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία με 1-1, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", από τον Ολυμπιακό, στην πρώτη αναμέτρηση για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ανέστης: Δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη φάση του γκολ. Ναι μεν η κεφαλιά δεν ήταν δυνατή, αλλά ήταν από κοντινή απόσταση. Ίσως να μπορούσε να επέμβει, ίσως να αιφνιδιάστηκε. Η κόντρα στον Μιλιβόγεβιτς, δυσχέρανε το έργο του. Δεν εκτίμησε καλά την μπάλα στο 90ό λεπτό, μετά από σέντρα του Ντομίνγκες, αλλά το λάθος του δεν στοίχισε στην ομάδα.

Μπακάκης: Σχεδόν αλάνθαστος, στα αμυντικά του καθήκοντα. Είχε καλή αλληλοκάλυψη - όταν προωθούνταν - και με τον αμυντικό χαφ, αλλά και τον Πλατέλλα. Η εμπιστοσύνη που προσέδωσε στους συμπαίκτες του, αντικατοπτρίστηκε και στους αντιπάλους του, καθώς περιόρισαν στο ελάχιστο τις επελάσεις τους από τα αριστερά, προτιμώντας την έτερη πλευρά.

Λαμπρόπουλος: Στάθηκε καλά, κέρδισε τις προσωπικές μονομαχίες, έδιωχνε ορθά την μπάλα με την πρώτη ευκαιρία απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Γενικά, ήταν σταθερός και ενέπνευσε αυτή τη σταθερότητα σε όλη την τετράδα.

Τζανετόπουλος: Αν και στάθηκε γενικά σε καλά επίπεδα, δεδομένης της κρισιμότητας της αναμέτρησης και του νεαρού της ηλικίας του, η απειρία του φάνηκε στη φάση του γκολ του Μιλιβόγεβιτς, καθώς έχασε τον προσωπικό του αντίπαλο, και δημιουργήθηκε δυσαναλογία στα μαρκαρίσματα.

Σοϊλέδης: Επιθετικά, ήταν καλός, όταν χρειάστηκε. Παρών στην πιο κρίσιμη πάσα της φάσης του γκολ, που σημείωσε ο Αραβίδης. Αμυντικά, έχασε αρκετές φορές τον Τζίμι Ντουρμάζ, εξάλλου μετά από κάποιο σημείο ήταν φανερή η προτίμηση του Ολυμπιακού, να αναπτυχθεί από αυτή την πλευρά αυτή.

Γιόχανσον: Ο Σουηδός, ήταν ο πιο αθόρυβος ποδοσφαιριστής της Ένωσης, ίσως και ο πιο ουσιώδης. Πανταχού - παρών, σκούπιζε κάθε φάση, ενώ τα φάουλ ήταν έξυπνα, ώστε να μην επισύρουν κυρώσεις από την πλευρά του διαιτητή. Ένα credit παραπάνω για το Σουηδό χαφ, που δεν έχει και πολύ καιρό στην ομάδα, ωστόσο δείχνει να αφομοιώνει τη φιλοσοφία της.

Ανάκογλου: Η εντολή του Τραϊανού Δέλλα, πριν την αναμέτρηση, σαφής. Να είναι κοντά με τον Γιόχανσον και να αποτρέπουν, τις μπαλιές των "ερυθρολεύκων". Έχει ωριμάσει το παιχνίδι του, κι αυτό φαίνεται. Ανέκοπτε με φάουλ, όπου αυτό ήταν αναγκαίο, προκειμένου να μη φορτωθεί με κάρτες.

Πλατέλλας: Μπορεί να μη δημιούργησε τους ίδιους κινδύνους με τον Μπαρμπόζα, αλλά η κίνησή του - συνεχής - κράτησε πίσω τον Μαζουακού, αφαιρώντας από τον Ολυμπιακό, ένα δυνατό επιθετικά του όπλο. Πίεζε, ανελλιπώς. Έτσι δημιουργήθηκε η ευκαιρία του 61ου λεπτού, την οποία δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ.

Μάνταλος: Απέδειξε, σε ακόμη μία αναμέτρηση, τον κομβικό του ρόλο στην ΑΕΚ που "χτίζει" ο Τραϊανός Δέλλας. Ήταν αυτός που "έσπασε" την μπάλα αριστερά, στη σωστή χρονική στιγμή, στο Σοϊλέδη. Οι κινήσεις του, στο γήπεδο, απλές. Αποφεύγει το περιττό, χάριν της ουσίας. Σωστές κοντινές πάσες, ορθολογική ανάπτυξη. Παρών και στο ανασταλτικό κομμάτι, μαρκάροντας και εμποδίζοντας τις πρώτες μπαλιές των παικτών του Ολυμπιακού.

Μπαρμπόζα: Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, καλύτερα από τον καθέναν. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, σημάδεψε το δοκάρι του Μέγιερι, με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής. Πήρε τον "αέρα" του προσωπικού αντίπαλου, πρωτίστως του Σαλίνο, δευτερευόντως του Σαντάνα. Ίσως, ο κορυφαίος της ομάδας του, για όσο διάστημα αγωνίστηκε.

Αραβίδης: Είχε συνεχή κίνηση, δεν έμεινε ποτέ στατικός. Με τον τρόπο αυτό, αποπροσανατόλισε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, αποτελούμενο από Σιόβα και Σαντάνα. Η εμπειρία του, καταλυτική, στη φάση του γκολ της Ένωσης. Είχε σκεφτεί πριν υποδεχτεί την μπάλα, τι θα κάνει με αυτή. Πέρα από το γκολ - το πιο σημαντικό που έκανε - ήταν δραστήριος.

Ρόβας: Πέρασε στο 75ο λεπτό, στη θέση του Μπαρμπόζα. Έδωσε τις απαραίτητες ανάσες στους συμπαίκτες του. Είχε ρόλο, κυρίως ανασταλτικό. Σίγουρα τα τρεξίματά του, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της Ένωσης, μιας και ο Πορτογάλος είχε κουραστεί από δικά του... χιλιόμετρα.

Κρισάντους: Μπήκε στο 87ο λεπτό, στη θέση του Μάνταλου. Δεν πρόλαβε να δείξει αρκετά πράγματα, δεδομένου του ελαχίστου χρόνου.

Σαρρής: Πέρασε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στη θέση του Πλατέλλα.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-1

Νικολαΐδης: "Ενας προσπαθεί να το γυρίσει και φοράει μαύρα"

Η ομιλία του Δέλλα στα αποδυτήρια στο Καραϊσκάκη

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ