"Η ΑΕΚ το οφείλει στην ιστορία της"

"Η ΑΕΚ το οφείλει στην ιστορία της"

Φιλικό αλληλεγγύης διεξήχθη στα Σπάτα μεταξύ των Ακαδημιών της ΑΕΚ και της εθνικής ομάδας Προσφύγων.

Στις δράσεις που έχουν να κάνουν με την στήριξη και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η ΑΕΚ πάντα δηλώνει παρούσα. "Το οφείλει απέναντι στην ιστορία της, καθώς είναι ομάδα που έχει τέτοιες καταβολές", όπως τονίζει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Γι' αυτό και σήμερα (13/3) έγινε στα Σπάτα ένα ξεχωριστό φιλικό παιχνίδι ανάδειξης της αλληλεγγύης και της αρμονικής συνύπαρξης.

Σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Eλλάδος και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μία μικτή ομάδα από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ αντιμετώπισε την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Προσφύγων με παιδιά από τα κέντρα φιλοξενίας στο Σχιστό και τον Ελαιώνα. Ο αγώνας αλληλεγγύης αποτελεί μέρος των δράσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ για έμπρακτη προσφορά στους πρόσφυγες της ΠΑΕ ΑΕΚ και συνέχεια της δωρεάς αθλητικού υλικού στην Εθνική ομάδα Προσφύγων. "Η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων και οφείλει απέναντι στην ιστορία της να συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες για την ενίσχυση και τη στήριξη σε αυτά τα παιδιά που έχουν περάσει τόσο μεγάλη ταλαιπωρία", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Η Εθνική Ομάδα Προσφύγων αποτελεί πρωτοβουλία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού Πύρρος Δήμας, στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων που υλοποιούν οι δυο φορείς στα Κέντρα Φιλοξενίας με σκοπό την αποφόρτιση και εκγύμναση νέων προσφύγων και μεταναστών.

"Είδαμε παιδιά χαρούμενα και γνωρίζουμε ότι μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει αυτή τη χαρά. Ευχαριστούμε πολύ την ΑΕΚ για τη δυνατότητα που μας έδωσε και για τη βοήθεια στα προσφυγόπουλα, που απόλαυσαν αυτό που τόσο αγαπούν", είπε χαρακτηριστικά ο Πύρρος Δήμας.

Ο αγώνας διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Το παρών στα Σπάτα έδωσε ο Iγκόρ Τσιομπάνου, επικεφαλής του Γραφείου Αττικής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών. "Η φιλία και το ποδόσφαιρο μπορεί να επουλώσουν το τραύμα του πρόσφυγα που αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του", δήλωσε ο κ. Πέτρος Μάστακας, υπεύθυνος προστασίας της Υπατης Αρμοστείας.

Τα παιδικά χωριά SOS εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής, Γιώργος Πρωτόπαπας: "Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις πόσο μεγάλη χαρά μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο σε αυτά τα παιδιά".

Για την ιστορία, το φιλικό παιχνίδι έληξε 3-2 υπέρ της ομάδας της ΑΕΚ. Ωστόσο η πιο μεγάλη νίκη, ήταν πως οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, μετά το ματς, γευμάτισαν αγκαλιασμένοι στην αίθουσα του προπονητικού κέντρου των Σπάτων όπου έγινε και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Τα παιδιά της Εθνικής ομάδας προσφύγων κράτησαν τις κιτρινόμαυρες φανέλες με τις οποίες αγωνίστηκαν, μία μπάλα με τις υπογραφές των παικτών της πρώτης ομάδας, αναμνηστικές φανέλες και βεβαίως μπάλες ποδοσφαίρου προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται καθημερινά με το αγαπημένο τους άθλημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Quiz: Ποιος ληστής του 'La Casa de Papel' είσαι;

Καιρός να πέσουν οι μάσκες (του Νταλί).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24