ΑΕΚ

Φτιάχνει, «ψωνίζει» και ψάχνει τηνGenerationX

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

ΤοSport24 αναλύει το πλάνο που ήδη «τρέχει» στην ΑΕΚ για αξιοποίηση και ανάδειξη μιας γενιάς νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Είναι αλήθεια πως στο μυαλό του Δημήτρη Μελισσανίδη, υπήρχε από την πρώτη στιγμή ένα πλάνο δημιουργίας μιας βάσης στην ΑΕΚ, από νεαρούς Έλληνες και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Βάση που θα εξελιχθεί σε μια γενιά έτοιμη να διεκδικήσει και να πάρει τίτλους.

Σ’ ένα μοντέλο περίπου σαν αυτό που έδωσε τα συνεχόμενα πρωταθλήματα στην ΑΕΚ στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Αυτή η σκέψη οδήγησε σ’ ένα μίνι «σάρωμα» της ελληνικής αγοράς, όσο η Ένωση ήταν ακόμα στη Β’ εθνική. Από εκείνο το «σάρωμα» που έκανε η ΑΕΚ, υπάρχουν πολλοί παίκτες που παραμένουν στο ρόστερ, ο Μάνταλος έγινε και αρχηγός, όμως αυτή η μαγιά που «απογείωνε» αγωνιστικά την ομάδα, δεν φτιάχτηκε.

Το πλάνο όμως, ο Μελισσανίδης δεν το εγκατέλειψε. Και όπως όλα δείχνουν, τώρα το βάζει για δεύτερη φορά σε εφαρμογή, με την προοπτική αυτή την φορά να φέρει αποτέλεσμα. Ήδη η ΑΕΚ προχωρά σ’ ένα σχέδιο… εμπιστοσύνης νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών, πάνω σε τρεις άξονες. ΤοSport24 έχει την ανάλυση.

Άξονας πρώτος: Αυτοί που υπάρχουν

Ένα από τα ζητήματα που έβαλε η ΑΕΚ στο τραπέζι όταν προσέλαβε τον Ζοσέ Μοράις, ήταν αυτό της δουλειάς και της ανάδειξης νεαρών ποδοσφαιριστών. Το ίδιο είχε ζητηθεί και από τον Γκουστάβο Πογέτ. Και ο Ουρουγουανός τεχνικός το δέχθηκε με ενθουσιασμό, αλλά δεν το δούλεψε ποτέ.

Αντιθέτως ο Μοράις όχι απλώς το έχει βάλει ως κομμάτι της δουλειάς του, αλλά ρίχνει και μεγάλο βάρος πάνω στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ήδη ο 19χρονος Κώστας Γαλανόπουλος κέρδισε θέση βασικού. Και είναι ένας παίκτης τον οποίο πιστεύουν πολύ στην ΑΕΚ. Επίσης ο Μοράις δεν είχε κανένα πρόβλημα να εμπιστευτεί τον 22χρονο Μπάρκα, για την θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια, αφού πρώτα είχε γίνει εξαιρετική δουλειά από τον προπονητή τερματοφυλάκων της ΑΕΚ για να τον «ετοιμάσει» τον μικρό. Ενώ ευκαιρίες έχουν δοθεί και στον Τσέλιο.

Μάλιστα ο Μοράις δουλεύει με τον νεαρό μέσο, προκειμένου να του βρει την θέση που του ταιριάζει καλύτερα. Επίσης ευκαιρίες έχει πάρει και ο Γιαννούτσος που είναι αριστερό μπακ. Και πρώτα ο Γαλανόπουλος και ο Μπάρκας και μετά ο Τσέλιος και ο Γιαννούτσος, είναι παιδιά από τα οποία η ΑΕΚ περιμένει πολλά. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Τζανετόπουλου. Μόνο που θεωρούν στην ΑΕΚ πως θα πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, προκειμένου να ωριμάσει. Εξ ου και θα παραχωρηθεί δανεικός. Υπολογίζεται όμως στο σχέδιο της επόμενης γενιάς.

Άξονας δεύτερος: Αυτοί που έρχονται

Η ΑΕΚ στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής τον Αϊντάρεβιτς και τον Βράνιες, ενώ ακολουθούν ο Ντίαζ και ο Μπράβο. Συνολικά τέσσερις παίκτες. Όμως παράλληλα έχει φροντίσει να κάνει και τρεις κινήσεις, για νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ έχει κλείσει τον 22χρονο Γιακουμάκη και τον 23χρονο Τσιντώτα για το καλοκαίρι και αποκτά και τον 20χρονο Μεληκιώτη, πιθανότατα και αυτόν για το καλοκαίρι.

Δυο επιθετικούς δηλαδή και έναν τερματοφύλακα, σε ηλικία όχι μεγαλύτερη από τα 23 χρόνια. Ουσιαστικά από το καλοκαίρι και μετά η ΑΕΚ θα αρχίσει να δουλεύει με τους τρεις αυτούς ποδοσφαιριστές. Και χωρίς να είναι δεδομένο πως αμέσως θα πάρουν θέσεις στην ομάδα, είναι παίκτες πάνω στους οποίους επενδύει, καθώς πιστεύει στο ταλέντο και την εξέλιξη τους.

Άξονας τρίτος: Αυτοί που θα έρθουν

Μέσα από την ίδια διαδικασία που η ΑΕΚ εντόπισε και έκλεισε τον Γιακουμάκη και τον Μεληκιώτη, περνά και η προοπτική για περαιτέρω ενίσχυση με ανάλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Η Ένωση συνεχίζει να «σκανάρει» την ελληνική αγορά για νεαρούς Έλληνες παίκτες. Ήδη μάλιστα έχουν εντοπιστεί οι επόμενοι στόχοι. Ενώ κατά κάποιες πληροφορίες, έχουν προχωρήσει ακόμα και συζητήσεις για τις επόμενες ανάλογες με Γιακουμάκη και Μεληκιώτη τύπου κινήσεις.

Είτε ακόμα και στην τρέχουσα χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είτε σ’ αυτή του προσεχούς καλοκαιριού. Στόχος της ΑΕΚ, είναι να αποκτήσει ότι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική αγορά, σε νεαρές ηλικίες. Και επειδή στην Ένωση γνωρίζουν πως σε κάποιες περιπτώσεις δεν παίζουν μόνοι τους, σκοπεύουν να κινηθούν με ταχύτητα. Όπως έγινε με την περίπτωση και του Γιακουμάκη αλλά και του Μεληκιώτη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ