ΑΕΚ

Ευρωπαϊκό προγραμματισμό κάνει η ΑΕΚ

Ευρωπαϊκό προγραμματισμό κάνει η ΑΕΚ
ΑΕΚ πανηγυρική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με ένα θέμα στο επίσημο match program του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, περί των δεδομένων για την συμμετοχή στις ευρωπαικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, απαντά εμμέσως η ΑΕΚ στο ερώτημα αν έχει δικαίωμα συμμετοχής

Ήδη από πέρυσι, αλλά πολύ περισσότερο φέτος, υπήρξε μια συζήτηση για το αν η ΑΕΚ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Και η ΠΑΕ δίνει σήμερα (24/1) μέσω του επίσημου match program για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, μια έμμεση, πλην σαφή απάντηση.

Υπάρχει μια ανάλυση όλων των δεδομένων για την συμμετοχή των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και τις καλοκαιρινές ημερομηνίες. Κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ κάνει τον προγραμματισμό της για την επόμενη σεζόν, με δεδομένη την παρουσία της στα προκριματικά είτε του Champions League είτε του Europa League.

Αναλυτικά το δημοσίευμα στο match program του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ:

"Αποτελεί την πιο συχνή ερώτηση ως προς τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, ακριβώς λόγω της υποχώρησης της χώρας μας στην 13η θέση στη βαθμολογία της UEFA στο τέλος της περσινής περιόδου, κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για την ΑΕΚ που σαφώς και φιλοδοξεί να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια οδυνηρής απουσίας.

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς αφού η διοργάνωση του Κυπέλλου βρίσκεται στην προημιτελική φάση και ως προς το πρωτάθλημα τα πάντα –πλην της πρώτης θέσης- θα κριθούν από τα πλέι οφ, αλλά κάποιες πρώτες απαντήσεις μπορούν να δοθούν. Για να κάνετε και εσείς το πρόγραμμά σας μέσα στο καλοκαίρι… Πάμε από τα βασικά! Με δεδομένη τη 13η θέση στη βαθμολογία της UEFA, η χώρα μας μετά από πολλά χρόνια δεν δικαιούται απευθείας θέση για τον πρωταθλητή Ελλάδας 2016 στους ομίλους του Champions League, αλλά ούτε και για τον κυπελλούχο Ελλάδας (ή τον δεύτερο των πλέι οφ) στους ομίλους του Europa.

Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες ή ο πρωταθλητής ή ο κυπελλούχος του 2016 (αποκλείεται και οι δύο) μπορούν να βρεθούν απευθείας στους ομίλους, αν και είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο, να συντρέξουν. Οπότε; Οπότε το τριήμερο 26, 27 και 28 Ιουλίου είναι το πιθανότερο χρονικό διάστημα ευρωπαϊκής εκκίνησης για τους τέσσερις από τους πέντε εκπροσώπους της Ελλάδας στις διοργανώσεις της UEFA για σεζόν 2016-17! Με ρεβάνς στις 2,3 και 4 Αυγούστου.

Αυτές είναι οι ημερομηνίες του τρίτου προκριματικού των πρωταθλητών (για τον πρωταθλητή Ελλάδας), του πρώτου προκριματικού στο Champions League (για την ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ μαζί με το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση) και του τρίτου προκριματικού του Europa (για τα δύο καλά εισιτήρια στη διοργάνωση του κυπελλούχου και του δεύτερου των πλέι οφ). Και αν προκριθούν, οι ημερομηνίες των πλέι οφ θα είναι 16,17,18 Αυγούστου με ρεβάνς στις 23,24 και 25 Αυγούστου.

Μόνο η ομάδα που θα πάρει το τρίτο εισιτήριο για το Εuropa (η τρίτη ή η τέταρτη ομάδα των πλέι οφ αναλόγως του ποιος θα είναι ο κυπελλούχος Ελλάδας 2016) θα ξεκινήσει δύο εβδομάδες νωρίτερα, με πρώτο ματς στις 14 και ρεβάνς στις 21 Ιουλίου".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ