ΑΕΚ

Έτσι θα θυμάται η ΑΕΚ το 2015

Έτσι θα θυμάται η ΑΕΚ το 2015

Το Sport24.gr συγκεντρώνει και παρουσιάζει όσα δεν θα ξεχάσει ποτέ η ΑΕΚ από την χρονιά που έφυγε και "σφράγισε" την επιστροφή της στη θέση της.

Το 2015 είναι πλέον παρελθόν. Για την ΑΕΚ εκτός από ημερολογιακά, είναι και πρακτικά, καθώς το λυκαυγές του 2016 τους βρήκε στα Σπάτα για… δουλειά. Πάντως μια τελευταία μια ματιά στον χρόνο που έφυγε, έριξαν όλοι μέσα στην ομάδα.

Και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορούσε να πει αν ήταν μια καλή ή μια κακή χρονιά για την ΑΕΚ. Σίγουρα ήταν ένας χρόνος ορόσημο. Και το Sport24.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει, όσα η ΑΕΚ δεν θα ξεχάσει ποτέ από την χρονιά που έφυγε.

Η στιγμή

Για πολλές ομάδες η 22Αυγούστου του 2015 ήταν απλώς η ημερομηνία έναρξης ενός ακόμα πρωταθλήματος. Για την ΑΕΚ, ήταν πολλά περισσότερα. Ήταν η ημερομηνία που σφράγισε το τέλος του εφιάλτη. Που σήμανε την επιστροφή στην κανονικότητα. Η ΑΕΚ μετά από δυο χρόνια περιπέτειας στα χωράφια της Γ’ και της Β’ εθνικής, επέστρεψε στην φυσική της θέση.

Έτσι θα θυμάται η ΑΕΚ το 2015
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 22 Αυγούστου υποδέχθηκε τον Πλατανιά, ξανά για αγώνα Α’ εθνικής. Όσοι παίκτες της ΑΕΚ μάλιστα είχαν ζήσει και την καταστροφή του υποβιβασμού και την περιπλάνηση στις μικρές κατηγορίες, εκείνο του αυγουστιάτικο απόγευμα ήταν πολύ ιδιαίτερο. Και πολύ περισσότερο για τον κόσμο της ΑΕΚ.

Ο πανηγυρισμός

Το 2015 εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να έχει πολλούς λόγους για αγωνιστικούς πανηγυρισμούς. Επίσης το μεγαλύτερο στοίχημα για την ΑΕΚ, είναι η κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τον Νοέμβριο του 2015, ο φάκελος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, όχι μόνο έκλεισε, αλλά με τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών να είναι θετικές.

Έτσι θα θυμάται η ΑΕΚ το 2015
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένας εξαιρετικός λόγος για πανηγυρισμό στην ΑΕΚ, καθώς πλέον περιμένει την υπογραφή του υπουργού ΠΕΚΑ Πάνου Σκουρλέτη, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την έναρξη των έργων.

Η απογοήτευση

Στις 11 Μαρτίου του 2015 η ΑΕΚ της Β’ εθνικής μάζεψε 70χιλιάδες οπαδούς της στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο λόγος σοβαρός, καθώς ήταν μια ανάσα από μια ιστορική υπέρβαση. Είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο πρώτο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και «έβλεπε» πρόκριση.

0-1
0-1 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ περνούσε και με ισοπαλία 0-0. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάνταλος έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ και την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση. Στην συνέχεια όλα πήγαν στραβά και ανάποδα. Ο Μάνταλος αποχώρησε με σοβαρό τραυματισμό και στο 89’ ο Χάρα έδωσε και τη νίκη – πρόκριση στο Ολυμπιακό με 1-0. Η κουβέντα για το αν σκόραρε ή όχι χρησιμοποιώντας το χέρι κράτησε για πολύ καιρό, αλλά η απογοήτευση για την ΑΕΚ ήταν έτσι κι αλλιώς ανείπωτη.

Το πρόσωπο

Η ΑΕΚ το πρωτάθλημα το ξεκίνησε μ’ άλλον προπονητή και μ’ άλλον θα το τελειώσει. Τον Οκτώβρη του 2015, ο Γκουστάβο Πογέτ ήρθε στην Αθήνα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, στην θέση του Τραϊανού Δέλλα που αποχώρησε μετά από 2,5 χρόνια.

Έτσι θα θυμάται η ΑΕΚ το 2015
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έγινε ο πρώτος Ουρουγουανός προπονητής και κάθισε στον πάγκο μόλις μετά από δυο μέρες αφότου ανέλαβε και μάλιστα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Πογέτ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι και το τέλος της σεζόν, με οψιόν ανανέωσης.

Ο σκόρερ

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, ο Χρήστος Αραβίδης είχε πετύχει μόνο ένα γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ. Όμως από τότε που μπήκε το 2015, αφήνιασε. Έφτασε στον Μάιο να είναι πρώτος σκόρερ της Ένωσης με 17 γκολ. Ενώ είναι αυτός που οδηγεί, μαζί με τον Μπουονανότε και φέτος την κούρσα των σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, με πέντε γκολ.

Έτσι θα θυμάται η ΑΕΚ το 2015
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μεταγραφή

Για τον Ντιέγκο Μπουονανότε πήγε ο κόσμος στο αεροδρόμιο το περασμένο καλοκαίρι και ετοίμασε σούπερ υποδοχή. Όμως η αλήθεια είναι πως η κορυφαία μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ μέσα στο 2015, ήταν ο Γιάκομπ Γιόχανσον.

Έτσι θα θυμάται η ΑΕΚ το 2015
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μάλιστα ο Σουηδός αποκτήθηκε πέρυσι τον Γενάρη και μέσα σ’ έναν χρόνο, έχει γίνει από τα πολυτιμότερα εξαρτήματα στην κιτρινόμαυρη ποδοσφαιρική μηχανή. Γι αυτό άλλωστε και πλέον συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα ευρωπαϊκών συλλόγων κυρίως από το Βέλγιο.

Ο άτυχος

Δεν έλειψαν γενικώς οι ατυχίες για την ΑΕΚ μέσα στο 2015. Άλλωστε τρεις παίκτες χρειάστηκε να περάσουν το κατώφλι του χειρουργείου για σοβαρές επεμβάσεις. Πρώτα ο Ιβάν Μπρέσεβιτς, μετά ο Πέτρος Μάνταλος και τέλος ο Μιχάλης Μπακάκης. Είναι δύσκολο να γίνει η επιλογή του πιο άτυχου εκ των τριών. Ο Μπρέσεβιτς χρειάστηκε να κάνει την πιο περίπλοκη και σοβαρή επέμβαση, καθώς επρόκειτο επί της ουσίας για μεταμόσχευση στο γόνατο.

Έτσι θα θυμάται η ΑΕΚ το 2015
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Και ακόμα είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να ξαναπαίξει μπάλα. Ο Μάνταλος τραυματίστηκε και έχασε και την καλοκαιρινή προετοιμασία σ’ ένα χρονικό σημείο που πήγαινε σούπερ και είχε μονιμοποιηθεί στην εθνική. Το ίδιο και ο Μπακάκης. Αμφότεροι επέστρεψαν δριμύτεροι, αλλά μόνο ο πρώτος ξαναβρήκε την θέση του στην ενδεκάδα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ