ΑΕΚ

Έτσι κερδίζει την κούρσα ο Μοντανιέ

Έτσι κερδίζει την κούρσα ο Μοντανιέ

Ο Φιλίπ Μοντανιέ είναι το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Το Sport24.gr αναλύει τους λόγους της προτίμησης στον Γάλλο τεχνικό.

Ο κύβος ερρίφθη για τον επόμενο προπονητή της ΑΕΚ. Ή τουλάχιστον εκεί οδηγούν όλες οι ενδείξεις ήδη από χθες (31/5). Ο Φιλίπ Μοντανιέ είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Πάνω στο… νήμα, εκτος αν προκύψει ανατροπή της τελευταίας στιγμής, ο Γάλλος τεχνικός κερδίζει την κούρσα και από τον Τόρστεν Φινκ και από τον Μάρτιν Αρουαμπαρένα. Και το Sport24.gr αναλύει τους λόγους που τελικά η ζυγαριά γέρνει στην πλευρά του Μοντανιέ.

Η φιλοσοφία και το ραντεβού στο Παρίσι

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα αναζήτησης προπονητή, στην ΑΕΚ έβαλαν ψηλά στην λίστα τους, τον Μοντανιέ. Από τα πρώτα στοιχεία που είχαν συλλέξει για τον Γάλλο προπονητή, είχαν εκτιμήσει πως είναι μια περίπτωση που θα μπορούσε να ταιριάξει στην ομάδα. Γι αυτό άλλωστε και το όνομα του Μοντανιέ παρέμεινε στις πρώτες θέσεις με την λίστα των υποψηφίων, μέχρι και την τελική ευθεία. Στην ΑΕΚ εκτίμησαν και την φιλοσοφία του Γάλλου τεχνικού αλλά και τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει για τον τρόπο δουλειάς του. Φυσικά καθοριστικό ήταν το ραντεβού που έγινε το προηγούμενο Σάββατο στο Παρίσι. Ο Μοντανιέ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από το πλάνο δουλειάς που ανέπτυξε, μέχρι τον τρόπο που προσέγγισε το πρότζεκτ της ΑΕΚ.

Ζήτημα εμπειρίας

Οι τρεις υποψήφιοι προπονητές που μπήκαν στην τελική ευθεία της κούρσας, είχαν όλοι από σημαντικά στοιχεία και στο βιογραφικό τους και στον τρόπο που ανέλυσαν το πλάνο και τις σκέψεις τους. Όμως εκεί που ξεκάθαρα υπερείχε ο Μοντανιέ, ήταν στην εμπειρία. Ο Γάλλος τεχνικός έχει δουλέψει και έχει εικόνα από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως η Πριμέρα Ντιβισιόν και Λίγκ 1. Κάτι που ούτε ο Φινκ, ούτε πολύ περισσότερο ο Αρουαμπαρένα, διέθεταν.

Λάτιν χωρίς να είναι Λάτιν

Ένα στοιχείο που έπαιξε ρόλο στο να γείρει η πλάστιγγα στην πλευρά του Μοντανιέ, είναι και το γεγονός πως πρόκειται για έναν προπονητή με εμπειρία από έναν πρωτάθλημα όπως η Πριμέρα Ντιβισιόν, με γνώσεις ισπανικών, που όμως δεν είναι… Λάτιν. Η αλήθεια είναι πως στην ΑΕΚ «κάηκαν» με την περίπτωση του Πογέτ και με τις ιδιορρυθμίες του. Και παρότι υπήρχε στην λίστα των υποψηφίων και μάλιστα σε υψηλές θέσεις ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα, ήταν ισχυρή η τάση μέσα στην ομάδα, που δεν «τρελαινόταν» στην ιδέα να πάει η ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε επιλογή Λάτιν προπονητή. Υπήρχε σαφής προτίμηση σε κεντροευρωπαϊό και αυτό φάνηκε να μετρά πολύ στην τελική απόφαση.

Το ταξίδι στην Αθήνα

Από την στιγμή που η ΑΕΚ φαίνεται να καταλήγει στην επιλογή του Μοντανιέ, να βήματα είναι πλέον συγκεκριμένα. Ο Γάλλος τεχνικός αναμένεται να ταξιδέψει άμεσα στην Αθήνα, για τις τελικές συζητήσεις προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. Κάτι που, παρεμπιπτόντως, δεν θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση του Φινκ που επί της ουσίας δεν είναι ελεύθερος και η περίπτωση θα ήθελε χρόνο. Ο Μοντανιέ θα έρθει είτε σήμερα (1/6), είτε (πιθανότατα) αύριο (2/5) για να συναντηθεί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και να κλείσει η υπόθεση. Άλλωστε ήδη από την συνάντηση του περασμένου Σαββάτου στο Παρίσι, έχει ήδη προετοιμαστεί το έδαφος για την συμφωνία. Αλλά τα πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κλείνουν εν Αθήναις και μετά το ραντεβού με τον ίδιο τον Μελισσανίδη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ