ΑΕΚ

"Έσπασε" τα κοντέρ ο Βράνιες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ. (Eurokinissi Sports - ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
Βράνιες EUROKINISSI SPORTS

Έτοιμος να κάνει έκπληξη ακόμα και στον… εαυτό του, είναι ο Βόσνιος στόπερ της ΑΕΚ, Όγκνιεν Βράνιες. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Για τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς ήταν αναμενόμενο και σχεδόν λογικό να έχει φτάσει σε βαθμό ετοιμότητας τέτοιο, ώστε να μπορεί ο Ζοζέ Μοράις να τον υπολογίζει ακόμα και για την βασική ενδεκάδα του παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό στις 4 Γενάρη. Άλλωστε ο Σουηδός μέσος κάνει προπονήσεις στα Σπάτα ήδη εδώ και 18 μέρες.

Όμως η περίπτωση του Ογκνιέν Βράνιες συνιστά τεράστια έκπληξη. Ακόμα και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο Βόσνιος στόπερ όχι μόνο μπήκε από την πρώτη μέρα των προπονήσεων σε φουλ ρυθμούς, αλλά δείχνει τέτοια αγωνιστική εικόνα, που ο Μοράις τον σκέφτεται ακόμα και για την βασική ενδεκάδα του παιχνιδιού της Τετάρτης (4/1).

Παρόλο που Βράνιες μετρά μόλις τέσσερις προπονήσεις στην ΑΕΚ. Παρόλο που και ο ίδιος ο Βόσνιος στόπερ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, είχε σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι έτοιμος για το ματς με τον Παναιτωλικό.

Η αλήθεια είναι πως ο Βράνιες έδειξε από την αρχή τεράστια επιθυμία να βρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον ρυθμό του. Άλλωστε έκανε ταξίδι μόλις την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, προκειμένου να προλάβει να ξεκινήσει δουλειά έστω και με ατομικό πρόγραμμα, πριν μπει από την Τρίτη (27/12) κανονικά στις προπονήσεις στα Σπάτα μαζί με τους νέους του συμπαίκτες. Όμως από την άλλη μεριά, υπήρχαν και αντικειμενικά ζητήματα, που έκαναν ακόμα και τον ίδιο τον Βράνιες επιφυλακτικό, για το διάστημα που θα χρειαστεί για να βρει τον ρυθμό του.

Τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε ήταν με την εθνική ομάδα της Βόσνιας στις 13 Νοεμβρίου και μάλιστα συμπτωματικά επί… ελληνικού εδάφους. Ενώ σε ματς πρωταθλήματος στην Ρωσία με την προηγούμενη ομάδα του, είχε αγωνιστεί στις αρχές του Νοέμβρη.

Ωστόσο αυτό το μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας, δεν φάνηκε καθόλου από την στιγμή που ξεκίνησε τις προπονήσεις στα Σπάτα. Ο Βράνιες ανέβασε χωρίς πρόβλημα ρυθμούς από την πρώτη μέρα. Και γι αυτό εξάλλου και ο Μοράις τον δοκίμασε, όπως διαβάσατε στο Sport24.gr, στην ομάδα των βασικών στο χθεσινό (30/12) δίτερμα.

Δεν είναι ακόμα «κλειδωμένο» πως θα ξεκινήσει ο Βράνιες στο παιχνίδι της Τετάρτης. Όμως και μόνο το γεγονός πως ο Πορτογάλος τεχνικός το «σκέφτεται» φανερώνει πως η εικόνα που δείχνει ο Βόσνιος στόπερ στις πρώτες προπονήσεις, είναι εντυπωσιακή.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ