ΑΕΚ

Εσείς πανό, εγώ συνεχίζω!

Εσείς πανό, εγώ συνεχίζω!
INTIME SPORTS

Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν πτοείται από την ελάχιστη μερίδα των οργανωμένων που δεν επιθυμεί την επιστροφή του. Διαβάστε στο Sport24.gr για τη συνέχεια της προσπάθειάς του να επιστρέψει ως διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ.

Οι λίγοι δεν τον θέλουν, οι συντριπτικά περισσότεροι αναγνωρίζουν την προσπάθειά του να βοηθήσει την ΑΕΚ στην πλέον δύσκολη ιδιοκτησιακή περίοδο της ιστορίας της, ασχέτως με τα αδιαμφισβήτητα (μικρά ή μεγάλα, αυτό εξαρτάται από την οπτική γωνία του καθενός) λάθη της πρώτης θητείας του ως πρόεδρος της Ένωσης.

Και αυτή τη φορά, ο Ντέμης επιχειρεί στηρίξει ο εγχείρημά του σε ανθρώπους που θα επιθυμούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ ουσιαστικά και όχι να δώσουν μεσοβέζικες λύσεις. Επιχειρηματίες οι οποίοι θα πιστέψουν το σχέδιό του, θα το ακολουθήσουν πιστά και πάνω από όλα θα το χρηματοδοτήσουν.

Και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr υπάρχουν άνθρωποι δυνατοί οικονομικά που τον εμπιστεύονται που θα τον ακολουθήσουν μόνον επειδή είναι εκείνος που κάνει την κίνηση, άνθρωποι οι οποίοι ενδεχομένως δεν θα το τολμούσαν με κανέναν άλλον.

Το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, θεωρείται ως η πλέον αναγκαία συνθήκη προκειμένου να γίνει το επόμενο βήμα από τον Νικολαΐδη. Οι άνθρωποι που αναμένεται να συσπειρωθούν γύρω του ως χρηματοδότες της ΠΑΕ (προεξάρχοντος σε αυτή την προσπάθεια του επικεφαλής κατασκευαστικής εταιρείας Γιάννη Μπεθάνη) πρέπει να είναι βέβαιοι ότι και σχέδιο υλοποιήσιμο υπάρχει και εμπόδια δεν θα προκύψουν προκειμένου να αποφασίσουν τη χρηματοδότηση. Δεν συζητείται πλέον άλλη περιοχή πλην της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τι παίζει με Ίβιτς, Λύμπε, Ζήκο και Δέλλα!

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ένωσης Ίλια Ίβιτς, άνθρωπος ο οποίος εξωθήθηκε σε παραίτηση λόγω της παρουσίας του (δήθεν) «κλειδοκράτορα» Λορένσο Σέρα Φερέρ, είναι μία από τις περιπτώσεις που θα εξετάσει ο Νικολαΐδης. Η σχέση τους παραμένει καλή και αν οι οικονομικές προϋποθέσεις το επιτρέπουν, θα είναι μία λύση δοκιμασμένη.

Είναι βέβαιο επίσης ότι ο Ντέμης θέλει να έχει δίπλα του τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Τραϊανό Δέλλα. Δύο ανθρώπους που πάντοτε βάζουν πλάτη στα δύσκολα, που ξέρουν να ισορροπούν καταστάσεις και να δίνουν το παράδειγμα στους υπόλοιπους. Δύο ποδοσφαιριστές που ουδέποτε σχολιάστηκαν αρνητικά από τον Τύπο και τους συμπαίκτες τους καθώς δεν υπήρξε φορά που να προκάλεσαν πρόβλημα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Και αναφερόμαστε σε καριέρες ετών, όχι σε φιγούρες περαστικές.

Εκτός του ότι διαθέτουν λαϊκό έρεισμα, πράγμα σπάνιο για την εποχή μας και ενώ οι περισσότερες ενωσίτικες μορφές του παρελθόντος είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι δεν μπορούν να συσπειρώσουν, έχουν και τεράστια επιθυμία να προσφέρουν σε νέα πόστα. Ο Δέλλας, εφόσον αποφασίσει και εκείνος να ολοκληρώσει την καριέρα του το ερχόμενο καλοκαίρι, φαντάζει ως ο επόμενος ιδανικός γενικός αρχηγός (ή τεχνικός διευθυντής αν δεν προχωρήσει η λύση Ίβιτς) για την ομάδα ή βοηθός προπονητή το πλευρό του Κωστένογλου, ενώ ο Λυμπερόπουλος «φτιάχνεται» με τις θέσεις του αρχισκάουτερ ή του υπεύθυνου ακαδημιών.

Ο Άκης Ζήκος θα μπορούσε επίσης να προσφέρει σε πολλούς τομείς (ως σκάουτερ, ως επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος ή ακόμα και ως τεχνικός διευθυντής στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η λύση του κ. Ιβιτς). Λόγω της θητείας του στη γαλλική Μονακό με την οποία αγωνίστηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2004, είναι διεθνώς αναγνωρίσιμος και έχει πολύ χρήσιμες γνωριμίες στις πιάτσες των ατζέντηδων.

Αλλαγές με μέτρο και σύνεση

Όταν η σελίδα γυρίσει και η επόμενη ημέρα της ΑΕΚ θα είναι γεγονός, οι αλλαγές θα είναι μεν πολυεπίπεδες, δεν αναμένονται ωστόσο και τόσο σαρωτικές όπως το καλοκαίρι του 2004.

Ο Νικολαΐδης έχει ήδη άποψη για ποιους ανθρώπους εντός των Σπάτων θα μπορεί να εμπιστεύεται και ασφαλώς έχει γνώση για την τεράστια υπομονή του υπαλληλικού προσωπικού όλο αυτό το διάστημα της αρρωστημένης κατάστασης με επικεφαλής του προσωπικού τον (παναθηναϊκών φρονημάτων) Κωνσταντινίδη. Έχει επίσης γνώση για την ανιδιοτελή προσπάθεια που κάνουν οι Δημητρέλλος, Μπόβαλης και Γκρέταρσον για να διατηρήσουν την εταιρεία λευτουργική.

Εννοείται βέβαια ότι οι άνθρωποι που θα τον πλαισιώσουν και θα γνωρίζουν περισσότερα πράγματα για τις σκέψεις και προθέσεις του, εν ολίγοις οι πλέον άμεσοι συνεργάτες του, θα χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Είναι πολύ πιθανό αρκετοί από αυτούς να έχουν συνεργαστεί μαζί του και στην ΠΑΕ ΑΕΚ ή και εκτός αυτής.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ