ΑΕΚ

Ερωτηματικά για Ξενιάδη

Ερωτηματικά για Ξενιάδη

Το πλούσιο βιογραφικό του επιχειρηματία Βασίλη Ξενιάδη που ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ. Οι αποτυχημένες απόπειρες σε Ηρακλή, Αίαντα Σαλαμίνας, η black list εταιρείας βρετανικών συμφερόντων και το πάθος του για την "Ένωση".

Τη στιγμή που διαρρέεται καταρχήν συμφωνία για τη μεταβίβαση του 51% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ έναντι 10.250.000 ευρώ στον Βασίλη Ξενιάδη μία σειρά ερωτηματικών εγείρουν εύλογες απορίες σε ότι αφορά την αρχική αισιοδοξία που παρατηρείται για αίσια έκβαση του deal.

Το Sport24.gr παραθέτει και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί, ούτε προσυπογράφει δημοσιεύματα που αναφέρονται στον υποψήφιο επενδυτή της "Ένωσης".

Όπως έγραψε ο Βαγγέλης Κατσαΐτης , ο Βασίλης Ξενιάδης πρόσφερε 1.35 δισ. Ευρώ για την εξαγορά αυστριακής τράπεζας.

Διαβάστε επίσης, την αρθρογραφία του Βαγγέλη Αρναούτογλου για την "περίεργη" υπόθεση Ξενιάδη.

Η αρχική πρόταση του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του, ήταν 450 εκατ. ευρώ αλλά το deal παρά την εντυπωσιακά βελτιωμένη πρόταση του δεν ευδοκίμησε.

Σε black list βρετανικής εταιρείας;

Εντύπωση ωστόσο προξενεί το γεγονός πως η βρετανικών συμφερόντων πετρελαϊκή εταιρεία “Ηamilton Franks” στην ενότητα black list της επίσημης ιστοσελίδας της συμπεριλαμβάνει και το όνομα του κ. Ξενιάδη.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: " Βασίλειος Ξενιάδης: Οι εταιρείες του είναι οι: Xeniadis Group, Standard Developmentκαι Blue Note Shipping.

Ισχυρίζεται πως είναι αγοραστής και υπογράφει συμβάσεις δίχως να έχει κλείσει κάποια, επιπρόσθετα δίνει παραγγελίες για τα πλοία με τις ναυτιλιακές εταιρείες αλλά στη συνέχεια αποτυγχάνει τα συμπληρώσει τα έγγραφα".

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα εδώ

Μάλιστα η εταιρεία παραθέτει ένα συμβόλαιο που αφορά την εταιρεία Standard Development συμφερόντων Ξενιάδη με την αντίστοιχη Carser Enterprises το οποίο χαρακτηρίζει αστείο!

Το συμβόλαιο

Το αμφιλεγόμενο πανεπιστήμιο

Στο βιογραφικό του ο κ. Ξενιάδης αναφέρει πως έκανε το ΜΒΑ αλλά και το διδακτορικό του στο Χάμιλτον Γιουνιβέρσιτι, ένα πανεπιστήμιο "φάντασμα" σύμφωνα με το Wikipedia το οποίο χορηγούσε πτυχία δίχως καθηγητικό σώμα αλλά και φοιτητές!

Αξίζει να σημειωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου των επιχειρήσεων του αναφέρεται πως ο 46χρονος “είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους στον κόσμο που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική.”

Το ενδιαφέρον για Ηρακλή και η ανακοίνωση Ρέμου

Πριν από περίπου δύο χρόνια το όνομα του είχε ακουστεί για τον Ηρακλή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής επρόκειτο να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ στον "Γηραιό" κάτι που ποτέ δεν επαληθεύτηκε. Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα είχε εκδώσει ανακοίνωση ο Αντώνης Ρέμος.

Επίσης είχε κάνει απόπειρα να εμπλακεί στα κοινά του Πανελευσινιακού (στα τέλη της δεκαετίας του ’90) και του Αγροτικού Αστέρα αν και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στην περίπτωση του Αγροτικού Αστέρα.

Το όραμα για νέο "Λουί ΙΙ" στη Σαλαμίνα

Στο πρόσφατο παρελθόν από κοινού με τον αδερφό του Χαράλαμπο, είχε ασχοληθεί με τα διοικητικά του Αίαντα Σαλαμίνας, ωστόσο όπως δήλωσε το deal δεν προχώρησε. Όραμα του, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα της εποχής ήταν να αναγείρει ένα γήπεδο παρόμοιο με το “Λουί ΙΙ” της Μονακό.

Ακραιφνής ΑΕΚτζής

Παράλληλα δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την ΑΕΚ. Ακόμη και όταν βρέθηκε στον προθάλαμο της ΠΑΕ Ηρακλής, απαντούσε με ειλικρίνεια πως ήταν υποστηρικτής της "Ένωσης". Μάλιστα το σχόλιο του στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" ήταν: " Άλλο ιδεολογία και άλλο επιχείρηση".

Ο όμιλος-κολοσσός και το διδακτωρικό δίπλωμα

Ο Βασίλειος Ξενιάδης, είναι πρόεδρος του Xeniadis Group of Companies. Πρόκειται για έναν όμιλο 54 εταιρειών που δραστηριοποιείται σε διυλιστήρια πετρελαίου,εταιρείεςπετρελαιοειδών,τραπεζικά ιδρύματα,επεξεργασία χρυσού, ορυχείαχρυσού, ναυτιλιακές μεταφορές.

Στο βιογραφικό του, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του αναφέρεται:

"Ο Βασίλης Ξενιάδης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά και είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους στον κόσμο που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική".

Το βιογραφικό και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες

Στη συμπληρωματική προς αυτά τα επιτεύγματα έχει ένα ΜBA. Πριν τη λειτουργία της Global Business Energy έχει εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις μέσα από τις διεθνείς τράπεζες, κληρονομώντας μία διαφορετική εμπειρία στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα.

Ο Βασίλειος Ξενιάδης είναι σήμερα πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Xeniadis που κρατάει πάνω από 50 εταιρείες στον κόσμο.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του είναι ποικίλες και κυμαίνονται μεταξύ εμπορία αγροτικών προϊόντων, επενδυτική τραπεζική, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδότηση επιχειρήσεων, μεταφορά αλληλογραφίας και σε ορυχεία χρυσού.

Στο ενεργητικό της εταιρείας περιλαμβάνονται διυλιστήρια στη Ρωσία, ναυτικό στόλο από 15 δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων, συμμετοχή σε πολλά προγράμματα για την ενέργεια, την οικοδόμηση.

Η επιχείρηση επικεντρώθηκε σε όλο τον κόσμο με τα προγράμματα Ενέργειας, Ανάπτυξης. Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου είναι στην Αθήνα και τα γραφεία στο εξωτερικό είναι στο Χονγκ Κονγκ, την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι και την Κίνα.

Ο Βασίλειος Ξενιάδης είναι παντρεμένος, γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά”.

Επιφυλακτικοί στην ΠΑΕ

Για την ώρα στην ΑΕΚ, τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις απαραίτητες εγγυήσεις για τα ποσά που ο κ. Ξενιάδης δεσμεύθηκε πως θα διαθέσει προκειμένου να γίνει ο "απόλυτος άρχων" της ΠΑΕ. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν με την έλευση του νέου έτους…

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ