ΑΕΚ

Έξι λόγοι για να γίνεις Supporter της ΑΕΚ

Έξι λόγοι για να γίνεις Supporter της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Το εγχείρημα των Supporters μοιάζει πλέον με μονόδρομο για την επιβίωση της ΑΕΚ. Σε δύσκολες εποχές για τον έλληνα πολίτη και κόντρα σε ανθρώπους που δήθεν νοιάζονται για την ομάδα, παρόλα αυτά όμως τον αποπροσανατολίζουν από την ουσία του εγχειρήματος, αυτή η κίνηση μοιάζει με ότι πιο υγιές έχει γίνει για το καλό της ΑΕΚ τα τελευταία 20 χρόνια. Πιο υγιής προσπάθεια και από εκείνη του 2004.

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη βιωσιμότητα της ομάδας είναι πολλοί εκείνοι που επιδίδονται σε λαϊκισμούς και επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους φίλους της ΑΕΚ από την ουσία του εγχειρήματος. Ρίχνουν ανάθεμα σε πρώην μετόχους, παρουσιάζουν τους Supporters ως συμμέτοχους της ένστασης που κατατέθηκε (για το ορθόν της οποίας οι ΑΕΚτζήδες είναι χωρισμένοι στη μέση) αν και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτό και γενικότερα δρουν λες και επιθυμούν να «θάψουν» το τόλμημα.

Οι φίλοι της ομάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ασφαλώς και δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη για το κατάντημά της, ούτε είναι υποχρεωμένοι να γίνουν Supporters εφόσον έχουν ενδοιασμούς, νιώθουν κουρασμένοι από όλα αυτά ή αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά.

Οφείλουν όμως να κατανοήσουν την ουσία του εγχειρήματος και να σταθούν απέναντί του με ειλικρίνεια και κυρίως δίχως να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους λογικές και τακτικές που αποπροσανατολίζουν, όταν στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται κάποια άλλη βιώσιμη λύση (εκτός αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να πιάσει ένα πλάνο λαϊκής βάσης ξεκινώντας κυριολεκτικά από το σημείο μηδέν).

Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους αυτή η προσπάθεια πρέπει να περάσει ως ιδέα επιβίωσης στο μυαλό του ΑΕΚτζή και να έχει την ανταπόκριση που της αξίζει, τουλάχιστον από εκείνους που έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να βοηθήσουν. Διότι κάποια πράγματα δεν κρύβονται, δεν παραχαράσσονται και δεν αμφισβητούνται. Όπως:

1. Δεν υπάρχουν Μεσσίες, σωτήρες και τα ρέστα. Λέγεται ότι οι Supporters έχουν χτυπήσει την πόρτα ανθρώπων για τους οποίους έχει ακουστεί ότι θα ήθελαν να εμπλακούν με τα διοικητικά της ομάδας ζητώντας τους να γίνουν Υποστηρικτές κι εκείνοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να τους απαντήσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος πρέπει να απογοητεύεται, αντιθέτως πρέπει να πεισμώσει, οφείλει να αφυπνιστεί και να αποφασίσει αν επιθυμεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να εκτοξεύσει την ΑΕΚ.

2. Η πλατιά συμμετοχή στο κλαμπ των Supporters θα εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της ομάδας από τους αυτόκλητους σωτήρες και μαϊμού επενδυτές, αποτρέποντας εκείνους που σχεδιάζουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας για να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα ή άλλους σκοπούς. Θα είναι πολύ πιο εύκολο για την ΑΕΚ να αποφεύγει σκοπέλους και παγίδες, κυρίως όμως να ξέρει ότι στηρίζεται σε ανθρώπους που δεν θα την πουλήσουν ή κακοδιαχειριστούν ποτέ.

3. Το εγχείρημα εμπνεύστηκαν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια και αγάπη τους για την ΑΕΚ συμμετέχοντας από το 2007 ως σήμερα με ένα ποσό που ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ. Είναι φίλοι της ομάδας οι οποίοι προφανώς έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση από το μέσο πολίτη, αλλά και την ίδια αγνή αγάπη που έχετε όλοι εσείς για την ΑΕΚ. Είναι κάποιοι από εσάς. Υγιώς και ανιδιοτελώς σκεπτόμενοι φίλοι της ομάδας που σας δίνουν την ευκαιρία να ακουστείτε και να νιώσετε ότι έχετε λόγο στις αποφάσεις.

4. Είναι ένα μοντέλο που οι Supporters θα επιχειρήσουν να θέσουν σε εφαρμογή πατώντας σε στέρεες βάσεις. Σύντομα το ποσοστό τους (όταν ο Νικολαΐδης παραχωρήσει το μερτικό του, όπως αναμένεται να συμβεί και με άλλους μικρομετόχους) θα αγγίξει το 30%, κάτι που σημαίνει ότι η πλατιά συμμετοχή θα εκτοξεύσει το εγχείρημα. Ο δρόμος για να γίνει ο κόσμος της ΑΕΚ ο μεγαλομέτοχος της ομάδας που αγαπά δεν είναι τελικά και τόσο μακρύς...

5. Κόντρα σε όλους και όλα, η διοίκηση του νοικοκύρη Αδαμίδη (και του κάθε ανθρώπου που καλείται να λειτουργήσει ως διοικητικός ηγέτης δίχως να έχει πραγματική δύναμη στα χέρια του) δεν μπορεί να βάλει με το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου και τα διαρκώς εξελισσόμενα παρακλάδια του. Είναι όμως αλήθεια ότι απέναντι σε ένα κίνημα που θα έχει την ενεργή διοικητική υποστήριξη δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, δύσκολα θα τολμήσει ο οποιοσδήποτε να προβεί σε εις βάρος του παραβατικές πράξεις σαν και αυτές που χαρακτηρίζουν απόλυτα την τωρινή μορφολογία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

6. Θα μπει ένα τέλος στις (διαχρονικές όταν αναφερόμαστε σε αυτή την ομάδα) κακοδιαχειρίσεις και λαθροχρησίες που οδήγησαν την ΠΑΕ στην κακή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται τώρα. Οι ΑΕΚτζήδες θα έχουν γνώση για το πως διατίθεται το κάθε ευρώ που βγαίνει από το ταμείο της ΠΑΕ και θα πορεύονται ως Υποστηρικτές της με τη σιγουριά ότι οι ελεγκτικές διαδικασίες που θα εφαρμόζονται δεν θα επιτρέπουν ύποπτες και ζημιογόνες αποφάσεις

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ