ΑΕΚ

Έκανε όπλο την αδυναμία

Έκανε όπλο την αδυναμία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μεταμορφωμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο, είναι η ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογέτ στα ματς μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο. Δείτε τι λένε οι αριθμοί.

"Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε εκτός έδρας" είχε πει ο Έλντερ Μπαρμπόζα μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, πριν από περίπου δυο μήνες. Εμμέσως πλην σαφώς, κάτι ανάλογο είχε δηλώσει και ο Γκουστάβο Πογέτ. Δεν ήθελε άλλωστε και πολύ ενδελεχή ανάλυση, για να διαπιστώσει κάποιος πως η Αχίλλειος Πτέρνα της ΑΕΚ σ’ ολόκληρο τον πρώτο γύρο, ήταν τα ματς μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο. Μόλις δυο νίκες έκανε, σε συνολικά επτά εκτός έδρας παιχνίδια.

Αυτή την αδυναμία, ο Πογέτ φαίνεται πως καταφέρνει όχι μόνο να την… γιατρέψει, αλλά να την μετατρέψει και σε δύναμη της ΑΕΚ. Στα πρώτα δυο εκτός έδρας παιχνίδια του δευτέρου γύρου, η Ένωση έχει βάλει στο τσεπάκι της, έξι βαθμούς. Όσους δηλαδή είχε πάρει συνολικά σ’ ολόκληρο τον πρώτο γύρο, μακριά από το ΟΑΚΑ. Ενώ σ’ αυτά τα δυο εκτός έδρας ματς, η ΑΕΚ έχει πετύχει πέντε γκολ, χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα. Ενώ στον πρώτο γύρο, από τα επτά παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ, μόλις στα δυο κράτησε το μηδέν. Ενώ στα τρια εξ αυτών, δεν είχε σκοράρει καν.

Είναι προφανές πως ο Πογέτ έχει δώσει μεγάλο βάρος στον τρόπο που η ΑΕΚ θα διαχειρίζεται τα ματς μακριά από το ΟΑΚΑ. Άλλωστε είχε μετρήσει και τους χαμένους βαθμούς στο πρώτο γύρο, που ήταν συνολικά 12. Πλέον η ΑΕΚ μετρά το απόλυτο εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο. Και ο ίδιος ο Πογέτ, αναδεικνύεται στον… μετρ των παιχνιδιών μακριά από την Αθήνα. Μόνο νίκες μετρά στα ματς σε Χανιά, σε Γιάννενα, αλλά και σε Κομοτηνή από τον πρώτο γύρο. Και έχει και μια νίκη στη Λιβαδειά για το κύπελλο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ