ΑΕΚ

Έγινε... Μπλάνκο, θέλει να γίνει "Λύμπε" ο Βάργκας

Έγινε... Μπλάνκο, θέλει να γίνει "Λύμπε" ο Βάργκας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από την δυσμένεια του Δεκέμβρη, ο Βενεζουελάνος της ΑΕΚ, Ρόναλντ Βάργκας, πέρασε στην "εκτόξευση" του Γενάρη και στα ρεκόρ του Φλεβάρη. Το Sport24.gr αναλύει.

Η αλήθεια είναι πως για πολλούς από τους φετινούς πρωταγωνιστές της ΑΕΚ, δεν ήταν εύκολος ο δρόμος προς την αναγνώριση. Όλοι χρειάστηκε να περάσουν μέσα από αμφισβήτηση. Ο σούπερ Μπαρμπόζα είχε ακούσει πέρυσι ουκ ολίγες γκρίνιες για την παρουσία του και το πολύτιμο επιθετικό όπλο που λέγεται Αραβίδης μέχρι και τις αρχές Γενάρη πέρυσι είχε πετύχει μόλις ένα γκολ.

Ακόμα και ο Γιάννης Ανέστης πριν οδηγήσει την ΑΕΚ στο σερί των νικών με τις αποκρούσεις του, είχε μπει στο μάτι του κυκλώνα για εκείνο το λάθος με τον Λεβαδειακό. Όμως εκείνος που έχει την πιο εντυπωσιακή μετάλλαξη, είναι Ρόναλντ Βάργκας. Ο Βενεζουελάνος επιθετικός πέρασε από ναδίρ στο ζενίθ, μέσα σ’ έναν μήνα. Και πλέον κυνηγά ρεκόρ. Το Sport24.gr αναλύει.

Σε απόλυτη… δυσμένεια

Αν κάποιος έλεγε πως ο ποδοσφαιριστής που θα βάλει το γκολ που θα δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, πριν από κάτι περισσότερο από έναν μήνα βρισκόταν σε καθεστώς… δυσμένειας, σίγουρα θα τον περνούσαν για τρελό. Κι όμως. Ο Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος το περασμένο Σάββάτο έγινε ο ήρωας του ντέρμπι, θα μπορούσε ενδεχομένως και να μην βρισκόταν καν στην ΑΕΚ προκειμένου να παίξει στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Πογέτ ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τον Βάργκας στα τέλη του Δεκέμβρη. Πρώτα ήταν το περιστατικό της απερίσκεπτης ενέργειας και της αποβολής στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα εκείνο που είχε ενοχλήσει περισσότερο τον Πογέτ, ήταν πως ο Βενεζουελάνος ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του, παρόλο που η αποβολή του, ήταν ο βασικός λόγος της ήττας.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ εισηγήθηκε την τιμωρία του παίκτη, αλλά τον κράτησε και μακριά από την ενδεκάδα. Και όταν του έδωσε και πάλι ευκαιρία, ο Βάργκας βυθίστηκε ακόμα πιο βαθιά στη δυσμένεια του Πογέτ. Μπήκε αλλαγή στο ματς με τον Λεβαδειακό στις 21 Δεκεμβρίου και είχε παρουσία κακή εως αδιάφορη. Η ΑΕΚ είχε χάσει εκείνο το ματς και από το μυαλό του Πογέτ πέρασαν ακραίες σκέψεις για τον τρόπο διαχείρισης της περίπτωσης του Βενεζουελάνου επιθετικού.

Την (τελευταία) ευκαιρία από τα μαλλιά

Μεσολάβησαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και ο τεχνικός της ΑΕΚ ασχολήθηκε περισσότερο με τον μεταγραφικό σχεδιασμό και λιγότερο με το μέλλον του Βάργκας. Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και στο ματς με τον Πλατανιά αρχές Γενάρη, ο Πογέτ είχε εκτός πλάνων τον Βενεζουελάνο. Όμως λίγη ώρα πριν την σέντρα, προέκυψε αδιαθεσία στον Ντιέγκο Μπουονανότε, ο οποίος θα ξεκινούσε βασικός. Αναγκαστικά την θέση πήρε ο Βάργκας.

Ο Βενεζουελάνος έκανε εξαιρετικό ματς και έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ. Το αναγνώρισε ο Πογέτ και αποφάσισε να δώσει στον Βάργκας μια δεύτερη ευκαιρία. Ήδη του είχε περάσει το μήνυμα, πως αυτή θα ήταν και η τελευταία ευκαιρία που θα του έδινε. Και ο Βάργκας την έπιασε από τα μαλλιά. Συνέχισε με μια ακόμα ασίστ και κατόπιν με γκολ σε τρια συνεχόμενα παιχνίδια. Όπου κάθε γκολ σήμαινε νίκη.

Έγινε… Μπλάνκο, "κυνηγά" τον Λυμπερόπουλο

Ο Βάργκας "εκτοξεύτηκε" και πλέον κυνηγά ρεκόρ. Έχει γίνει ο βασικός «εκτελεστής» της ΑΕΚ, ειδικά όταν πρόκειται περί ντέρμπι. Ο Βενεζουελάνος πέτυχε το γκολ της νίκης με τον ΠΑΟΚ και το γκολ της νίκης με τον Ολυμπιακό. Τελευταία φορά που παίκτης της ΑΕΚ είχε κάνει κάτι αντίστοιχο, ήταν η σεζόν 2009-10 και το είχε κάνει ο Ισμαέλ Μπλάνκο. Με γκολ στην Τούμπα στην κανονική περίοδο και γκολ στο ΟΑΚΑ στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό. Πλέον αυτό που κυνηγά ο Βάργκας, είναι να γίνει… Λυμπερόπουλος. Δηλαδή στην ίδια σεζόν, να σκοράρει, μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το είχε κάνει ο "Λύμπε" την σεζόν 2007-08.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ