ΑΕΚ

Δυο μεταγραφές και ο Ματέι

Δυο μεταγραφές και ο Ματέι
Ματέι

Διαβάστε τι γίνεται με την περίπτωση του Ρουμάνου άσου Κοσμίν Ματέι και σε ποιες άλλες δυο θέσεις ψάχνει παίκτες ο Πογέτ για την ΑΕΚ.

Στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ που έχει επιμεληθεί ο Γκουστάβο Πογέτ για τον Γενάρη, υπάρχει η προσθήκη δυο ποδοσφαιριστών για την γραμμή κρούσης. Για τα άκρα και την κορυφή. Ο προσανατολισμός στην αναζήτηση δεν έχει αλλάξει, κάτι που ξεκαθάρισε και χθες (13/1) ο Ουρουγουανός τεχνικός μετά το ματς με τον Λεβαδειακό. Μόνο που φαίνεται να προκύπτει και μια… έξτρα κίνηση.

Η ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό κοιτάζει (και προετοιμάζει) την περίπτωση του Κοσμίν Ματέι, αλλά για το προσεχές καλοκαίρι. Τότε δηλαδή που το συμβόλαιο του 24χρονου Ρουμάνου μεσοεπιθετικού λήγει και μένει ελεύθερος. Μόνο που αίφνης προκύπτει άμεση αποχώρηση του Ματέι από την Ντιναμό. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο προπονητής της ρουμανικής, Μιρτσέ Ρέντνιτς. «Με τον Ματέι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Το καλοκαίρι κάναμε μια κουβέντα και του έκανα πρόταση να επεκτείνει το συμβόλαιο του και αρνήθηκε. Συμφώνησα μαζί του να παίξει εδώ για άλλους έξι μήνες, αλλά ήταν αποφασισμένος να φύγει τον χειμώνα. Ο Ματέι θα φύγει τώρα και δεν τον υπολογίζω πλέον καθόλου. Ο Ματέι έχει, απ” ότι ξέρω, έχει ήδη μια πρόταση» ήταν τα λόγια του τεχνικού της Ντιναμό στο ρουμανικό «Mediafax». Ως εκ τούτου η ΑΕΚ είναι «υποχρεωμένη» να προχωρήσει άμεσα και οι φήμες έχουν φουντώσει πως θα γίνει κίνηση για να κλείσει η υπόθεση, ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι άλλοι… δυο

Ο Ματέι παρόλο που μπορεί να παίξει και στα άκρα, δεν είναι ένας καθαρόαιμος ακραίος. Ως εκ τούτου, ακόμα και τώρα να αποκτηθεί, δεν καλύπτει τα χαρακτηριστικά του παίκτη που ήθελε ο Πογέτ. Ούτε φυσικά είναι σέντερ φορ. Κάτι που σημαίνει, με βάση και την χθεσινή τοποθέτηση του Ουρουγουανού τεχνικού, πως η ΑΕΚ εξακολουθεί να ψάχνει για δυο κινήσεις. Ο Πογέτ προσπάθησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου και να αποφύγει με… ντρίμπλες όλες τις ερωτήσεις. Όμως δεν διέψευσε πως η ΑΕΚ κοιτάζει ξανά περιπτώσεις που είχε μελετήσει και το καλοκαίρι, όπως διαβάσατε ήδη από τοSport24.gr.

Ο Ορλαντό Σα είναι μια απ’ αυτές, καθώς δεν έχει χρόνο συμμετοχής στην Ρέντινγκ και θα μπορούσε να έρθει στην ΑΕΚ με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι. Άλλωστε και ο Πογέτ έκανε αναφορά σ’ έναν δανεικό. Όσο για τον εξτρέμ, ο 21χρονος Άλβαρο Βαντίγιο της Μπέτις που έχει προταθεί, ίσως είναι μια περίπτωση που μπορεί να προχωρήσει. Πάντως στην ΑΕΚ κοιτάζουν και… αλλού.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ