ΑΕΚ

Δημητρέλος: "Οι εξελίξεις είναι αρνητικές

Δημητρέλος: "Οι εξελίξεις είναι αρνητικές
Δημητρέλος, ΑΕΚ INTIME SPORTS

Στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με Έλληνες επιχειρηματίες και αμερικάνικα Funds, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Δημητρέλος.

Ο Αντρέας Δημητρέλος, μίλησε στον Novasport FM και πήρε θέση για τα διοικητικά σενάρια, αποκαλύπτοντας επαφές με Έλληνες επενδυτές, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να πουληθεί το 40% της ΑΕΚ για δύο εκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

- Για τις επαφές με ενδιαφερόμενους

"Ενδιαφερόμενοι ξέρετε κι εσείς ότι προσπαθούμε εδώ και ένα χρόνο και από την προηγούμενη διοίκηση να βρεθούν για την ΑΕΚ και να επενδύσουν έναντι 10 εκατ. ευρώ παίρνοντας το 51%. Συζητήσεις γίνονται! Δεν έχουμε καταλήξει κάπου όμως και δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μεταβιβαστεί το 40%, έναντι 2 εκατ. ευρώ (σ.σ. θα γινόταν η μετοχή πέσει στο 0,30 ευρώ). Ούτε αμερικάνικο fund υπάρχει. Εμείς από τότε που αναλάβαμε, αλλά και η προηγούμενη διοίκηση, κάνει συζητήσεις για να επενδύσουν ή να να βοηθήσουν κάποιοι άνθρωποι με άλλο τρόπο χρηματοδότησης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι το οριστικό. Τώρα αν αύριο ή μεθαύριο υπάρχει κάποια απάντηση: καλοδεχούμενη θα είναι και θα την εξετάσει το Δ.Σ.», είπε αρχικά ο Ανδρέας Δημητρέλος.

- Για την τιμωρία της ΑΕΚ από την ΟΥΕΦΑ

"Αν μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν βρεθούν χρήματα, θα υπάρχει 1 χρόνο τιμωρίας από την Ευρώπη. Από εκεί και μετά υπάρχει η επόμενη διαδικασία της αδειοδότησης, αυτό θα συνεπάγεται να αγωνίζεται η ΑΕΚ στη Β' Εθνική. Εχουμε περιθώριο μέχρι 31 Μαρτίου από την ΟΥΕΦΑ να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε. Αν δεν τα καταφέρουμε φεύγει η αναστολή και θα τιμωρηθούμε. Μετά έχουν ξεκινήσει, με κάποια άλλα κριτήρια, αν θα παίξουμε στη Σούπερ Λιγκ. Αν δεν έχει εκπληρώσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σου είναι δύσκολο να πάρεις αδειοδότηση. Θα θεωρηθεί ότι δεν είναι η εταιρία βιώσιμη".

- Για τις επαφές που γίνονται με τους μετόχους

"Θα προσπαθήσω κι εγώ να πάρω κάποια τηλέφωνα. Έχει κάνει επαφές ο κ. Βούρος και έχει λάβει κάποιες αρνητικές απαντήσεις. Η αίσθηση μου αυτή την ώρα είναι ότι οι εξελίξεις είναι αρνητικές. Αν υπάρξει κάτι άλλο Τετάρτη ή Πέμπτη, μακάρι να συμβεί. Ο ένας εκ των μετόχων περιμένει τον άλλον. Δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση. Είναι κουραστικό βέβαια, αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος. Αν δεν ενεργοποιηθεί ο κόσμος, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μέτοχοι, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Θα πρέπει, για μένα, να κινητοποιηθούν οι μέτοχοι, να βάλουν πρώτα τα λεφτά αυτοί και μετά να βοηθήσει ο κόσμος. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει. Αλλά είναι ένα θέμα που αντιλαμβάνεται διαφορετικά νυν και πρώην μέτοχος".

- Για το μπάτζετ της άλλης χρονιάς

"Το πλάνο γίνεται με βάση κάποια δεδομένα. Αν δεν υπάρξουν θα κάνεις άλλο πλάνο. Στην ΑΕΚ δυστυχώς ζούμε μόνο το σήμερα. Υπάρχει ένα πλάνο, αλλά είναι λίγο μακρινό. Γι' αυτό έχουμε συμφωνήσει με δύο παιδιά που είναι νεαρής ηλικίας. Το πλάνο που έχουμε βασίζεται σε παιδιά νεαρής ηλικίας και με εξέλιξη. Μειώνοντας το μπάτζετ ακόμα περισσότερο γιατί δεν βγαίνουμε. Αυτά θα μας έρθουν μπροστά, εφόσον εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις τον Μάρτη".

- Για το θέμα προπονητή και την επόμενη σεζόν

"Η διοίκηση δεν έχει παράπονα από τον κ. Κωστένογλου. Εφόσον ξεπεράσουμε τον σκόπελο του Μαρτίου, ο Ιούνιος και η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα μπουν σε ένα τσουβάλι για να δούμε τι θα γίνει. Οπωσδήποτε θα υπάρχουν επιπτώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο. Νομίζω, αν δεν υπάρχει κάποια αλλαγή αρκετά μεγάλη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που να αντέχει μεγάλα συμβόλαια, δεν θα μπορούμε να αντέξουμε συμβόλαια Λυμπερόπουλου, Δέλλα και Ριβαλντο παλαιότερα. Θα στηριχθούμε σε νεαρά παιδιά.

Αν τυχόν καταφέρουμε και μπούμε σε ένα ρυθμό πληρωμών και ρυθμίσεων με την Εφορία που να είναι αντιμετωπίσιμο, θα δούμε διαφορετικά την επόμενη ημέρα. Προς το παρόν δεν έχω τέτοια στοιχεία που να μπορώ αυτό το πράγμα. Με βάση αυτά τα στοιχεία έχουμε πρόβλημα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ