ΑΕΚ

Δεκατρία γκολ με τη σημασία τους

Δεκατρία γκολ με τη σημασία τους
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου ανατρέχει στο παρελθόν και επιλέγει 13 κιτρινόμαυρα τέρματα από αγώνες τους οποίους παρακολούθησε δια ζώσης.

Γκολ (πρωταθλήματος και μόνο), όμορφα, ιδιαίτερα, σημαδιακά, γκολ που έχουν κάτι να θυμίζουν απέναντι στον ΠΑΟ.

Διαβάστε για τα 13 "κιτρινόμαυρα" τέρματα κατά του ΠΑΟ.

Σεζόν 1988/89 (25/9/1988)

ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1

Σκόρερ: Μίροσλαβ Οκόνσκι


Ήταν το πρώτο μήνυμα ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς που μόλις είχε αναλάβει το προηγούμενο καλοκαίρι. Το γκολ-φάουλ του Όκο στο αριστερό παραθυράκι του Νίκου Σαργκάνη (εξ ου και το περιπαικτικό σύνθημα, "Σαργκάνη, Σαργκάνη, ο Όκο τι σου κάνει") ήταν εκτός από ένα πανέμορφο τέρμα και η απαρχή της κιτρινόμαυρης αντ(επίθεσης) με τον σέρβο προπονητή στο τιμόνι της.


Σεζόν 1992/93 (4/4/1993)

Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-1

Σκόρερ: Χάρης Κοπιτσής


Στο κατάμεστο και άκρως ποδοσφαιρικό Νίκος Γκούμας το οποίο τότε ακόμα φιλοξενούσε και οπαδούς του ΠΑΟΚ, ο Χάρης Κοπιτσής έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Μετά από ασίστ του ο Αλέκος Αλεξανδρής έκανε το 2-0, ενώ το δικό του ασύλληπτο σουτ (στο αριστερό παράθυρο του Βάντσικ) έβγαλε την ΑΕΚ από τις περιπέτειες όταν ο ΠΑΟ είχε μειώσει σε 2-1 με πέναλτι του Βαζέχα. Σε εκείνο το ματς η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το δεύτερο από τα τρία σερί της εποχής Μπάγεβιτς στον πάγκο της.

Σεζόν 1993/94 (11/9/1993)

ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2

Σκόρερ: Αλέκος Αλεξανδρής


Με τον αέρα της πρωταθλήτριας και έχοντας πλέον ένα κραταιό σύνολο αλλά πάνω από όλα μία ομάδα που χαιρόσουν να βλέπεις, η ΑΕΚ ήταν το φαβορί πριν από την έναρξη των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ακόμα και εκτός έδρας. Εκείνο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ προηγήθηκε με γκολ του Δημητριάδη, ενώ ο Βαζέχα έφερε τον αγώνα στα ίσια. Όμως ο καθοριστικός τη σεζόν του τρίτου πρωταθλήματος σερί Αλέκος Αλεξανδρής, έγραψε στο 46' το τελικό 2-1 και έβγαλε ξανά τους ΑΕΚτζήδες της Φιλαδέλφειας στους δρόμους μετά από ένα μεγάλο ματς.


Σεζόν 1995/96 (18/11/1995)

Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0

Σκόρερ: Χρήστος Κωστής


Πρόκειται για το τελευταίο εντός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τιμόνι της ομάδας. Είναι όμως και το πρώτο γκολ του Χρήστου Κωστή σε αγώνα απέναντι στους Πράσινους. Αποδείχθηκε αρκετό ώστε η ΑΕΚ να επικρατήσει με 1-0 μπροστά σε ένα κοινό που μεταμόρφωνε την Ένωση και πολλές φορές κάλυπτε τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες της ή περιόριζε τα ατού του αντιπάλου.


Σεζόν 1997-98 (27/10/1997)

Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-1

Σκόρερ: Ντέμης Νικολαΐδης


Ο "Ντεμίνιο" ανοίγει λογαριασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό σε αγώνες πρωταθλήματος. Ο Σαβέβσκι άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ στο 42' και ο Γ.Χ. Γεωργιάδης ισοφάρισε με πέναλτι. Το γκολ του Νικολαΐδη με σουτ στο 73' ήταν το πρώτο νικηφόρο του σε ντέρμπι εναντίον των Πρασίνων.

Σεζόν 2000/01 (7/5/2001)

Λεωφόρος

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1

Σκόρερ: Ντέμης Νικολαΐδης


Δεν ήταν ένα σημαντικό γκολ καθώς η ΑΕΚ δεν διεκδικούσε πλέον τον τίτλο και έπαιζε περισσότερο για το γόητρό της. Ωστόσο ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της σε αγώνα πρωταθλήματος επί του ΠΑΟ ύστερα από οκτώ χρόνια και ειδικά στη Λεωφόρο μετά από πολλά περισσότερα. Ο Ντέμης Νικολαΐδης έδωσε τη νίκη στην Ένωση σκοράροντας στο 77'.


Σεζόν 2001/02 (4/11/2001)

Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0

Σκόρερ: Βασίλης Τσιάρτας


Οι συνεργασίας Τσιάρτα - Νικολαΐδη οδήγησαν τη σεζόν εκείνη την ΑΕΚ στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας και στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό στο τέλος του πρωταθλήματος (το οποίο χάθηκε για την Ένωση στη διαφορά των γκολ). Εκείνο το ντέρμπι ήταν ενδεικτικό του τι θα ακολουθούσε μέσα στη σεζόν καθώς και οι δύο σκόραραν οδηγώντας την Ένωση σε μία εύκολη νίκη. Βέβαια το γκολ του Τσιάρτα με απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Σεζόν 2002/03 (14/09/2002)

Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0

Σκόρερ: Ίλια Ίβιτς


Ο χρυσός σκόρερ του τελικού του 2002 (με δικό του γκολ η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 2-1 του Ολυμπιακού) πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο ντέρμπι, απόντος του Νικολαΐδη ο οποίος ήταν τραυματίας, Ένα σημαδιακό γκολ καθώς πρόκειται για την τελευταία νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟ στο «Νίκος Γκούμας» που αργότερα κατεδαφίστηκε.


Σεζόν 2004/05 (9/1/2005)

ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0

Σκόρερ: Νίκος Λυμπερόπουλος


Στη σεζόν της εκ του μηδενός αναγέννησης υπό την προεδρία τον Ντέμη Νικολαΐδη, η ΑΕΚ πήρε αυτή τη σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ κάνοντας τους οπαδούς τους να ονειρεύονται την κατάκτηση του τίτλου παρά το περιορισμένων δυνατοτήτων ρόστερ της Ένωσης. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος (ξανα)καρφώνει την πρώην ομάδα του βάζοντας το γκολ της νίκης.


Σεζόν 2005/06 (23/10/2005)

ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0

Σκόρερ: Λουέι Τσάνκο


Από το πουθενά και κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε αυτή η μεγάλη νίκη. Ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος αλλά στο 83' ο Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκόρερ. Ήταν όμως το καταπληκτικό (όσο και τυχερό) γκολ του σουηδού μέσου Λουέι Τσάνκο με σουτ πάνω στην κίνηση λίγα μέτρα πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή, εκείνο που θα θυμόμαστε όλοι από αυτό το επιβλητικό όσο και ανέλπιστο ομολογουμένως 3-0 (το τελευταίο γκολ ο Λάκης).


Σεζόν 2006/07 (23/10/2006)

ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2

Σκόρερ: Τραϊανός Δέλλας


Πρόκειται για την τελευταία εκτός έδρας νίκη της Ένωσης σε ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟ η οποία μάλιστα συντελέστηκε με ανατροπή του σκορ! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ισοφάρισε ο Μαντούκα με πέναλτι και ο Δέλλας με σουτ μέσα από την περιοχή (και ύστερα από προσποίηση που θα ζήλευε και... ο Λυμπερόπουλος) έβαλε το γκολ που πανηγύρισε χτυπώντας το στήθος του.


Σεζόν 2008/09 (31/08/2008)

ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-1

Σκόρερ: Εντίνιο


Στο ματς στο οποίο κορυφαίος του γηπέδου αναδείχθηκε ο Βασίλης Πλιάτσικας και τη νίκη σφράγισε με πέναλτι ο Ίσμαελ Μπλάνκο (ο Καραγκούνης απλώς μείωσε σε 2-1 στο 94') εμείς κρατάμε το γκολ του Πορτογάλου Εντίνιο ο οποίος το πανηγύρισε δεόντως παριστάνοντας την κόμπρα! Μία τέλεια αρχή στο πρωτάθλημα που δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια καθώς ακολούθησαν η παραίτηση Νικολαΐδη και η απομάκρυνση Δώνη.


Σεζόν 2010/11

ΟΑΚΑ (24/10/2010)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0

Σκόρερ: Ραφίκ Τζιμπούρ


Το πολύ όμορφο γκολ από τον σπουδαίο αλγερινό σκόρερ στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν αρκετό ώστε η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι. Ήταν όμως ακόμα μία επικράτηση επί των Πρασίνων νωρίς στη σεζόν η οποία δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Λίγους μήνες αργότερα ο Τζιμπούρ φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σκοράροντας μάλιστα κατά της Ένωσης στο 6-0 του «Γ. Καραϊσκάκης».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ