ΑΕΚ

Δάνειο fund...ασμα!

Δάνειο fund...ασμα!
INTIME SPORTS

Όπως αποκάλυψε το Sport24.gr τα δανεικά που περίμεναν στην ΑΕΚ από την Κύπρο δεν εμφανίστηκαν ούτε σήμερα. Ο Χάρης Οικονομόπουλος απέρριψε τη σύμβαση δανειοδότησης που πρότεινε η ΠΑΕ

Ο Χάρης Οικονομόπουλος και ο εντός της ΠΑΕ οικονομικός σύμβουλός του (κ. Ντίλλης) δεν άναψαν τελικά το πράσινο φως για την εκταμίευση του 1,2 εκατ. ευρώ που σύμφωνα με τον δικηγόρο της υπόθεσης Μάκη Ψωμιάδη περιμένουν την ΑΕΚ στην Κύπρο.

Όπως αποκάλυψε το Sport24.gr, ότι το ποσό που θα έδινε στην Ένωση τη δυνατότητα να προχωρήσει στις απαιτητές πληρωμές και να αποστείλει στην UEFA έναν φάκελο ολοκληρωμένο ώστε να αποφύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της, παρέμεινε «μπλοκαρισμένο». Και αυτό λογικά συνεπάγεται τη μη παραχοή αδειοδότησης στην ΑΕΚ, εκτός αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου δώσει νέα παράταση!

Και τούτο συνέβη επειδή (σύμφωνα με την πλευρά Οικονομόπουλου) η ΑΕΚ δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον σκόπελο του διακανονισμού με την Εφορία προκειμένου να αποφευχθεί η δέσμευση του 50% όλων των καταθέσεων σε λογαριασμούς της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Κάτι που βέβαια ήταν γνωστό και όταν είχε γίνει ο δανεισμός των 515.000 ευρώ.

Ο αντίλογος

Η ΠΑΕ ΑΕΚ υποστηρίζει ότι στον Χάρη Οικονομόπουλο (που δρα ως εκπρόσωπος του φερόμενου ως δανειστή Αλ Σουνταϊρί) προτάθηκε μία σύμβαση αδειοδότησης η οποία θα επέτρεπε να κατατεθούν τα χρήματα αυτά απευθείας στους λογαριασμούς των παικτών και των προπονητών που έχουν λαμβάνειν οφειλόμενα ώστε να μην αφαιρεθεί το 50% του 1,2 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που η Ένωση δεν εξασφάλιζε νέο διακανονισμό με την Εφορία.

Ως εκ τούτου οι ενέργειες του Ανδρέα Δημητρέλλου (ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών) για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Εφορίας ακόμα κι αν πιάσουν τόπο δεν θα φέρουν ανατροπή του σκηνικού ώστε η ΑΕΚ να αποφύγει το απευκταίο, δηλαδή τον αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και τούτο διότι το δάνειο δεν θα έχει εκταμιευθεί ώστε να γίνουν οι απαιτητές πληρωμές εντός της προθεσμίας που είχε αρχικώς δώσει η UEFA και η οποία εκπνέει σήμερα!

Σημειωτέον επίσης ότι οι διοικούντες την ΠΑΕ είχαν δεσμευτεί ότι θα γινόταν εκχώρηση του συγκεκριμένου ποσού από τα τηλεοπτικά έσοδα της ερχόμενης περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι καταρρίπτεται η δικαιολογία της εφορίας, αφού ο δανειστής θα εξασφαλιζόταν απόλυτα για την επιστροφή των χρημάτων αυτής της (άτοκης όπως παρουσιάζεται) ταμειακής διευκόλυνσης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ