ΑΕΚ

Αυτός είναι ο Έλντερ Μπαρμπόζα

Αυτός είναι ο Έλντερ Μπαρμπόζα
Έλντερ Μπαρμπόζα

Ο Έλντερ Μπαρμπόζα υπέγραψε στην ΑΕΚ και το Sport24.gr μαζί με τη βοήθεια του Πορτογάλου δημοσιογράφου, Μιγκέλ Κορέια, ακτινογραφεί το παιχνίδι του 27άχρονου άσου και αποκαλύπτει το... απωθημένο του (VIDEO&PIC).

Το φλερτ της ΑΕΚ με τον Μπαρμπόζα κράτησε αρκετές ημέρες, όμως η επιμονή επιβραβεύεται και η Ένωση κατάφερε να προσθέσει στην μηχανή της ένα πολύτιμο γρανάζι, που αν εκμεταλλευτεί σωστά, θα τις δώσει αυτό που ψάχνουν όλες οι ομάδες. Τον παίκτη που κάνει τη διαφορά.

Φυσικά και ο Μπαρμπόζα δεν είναι "Ροναλντίνιο", αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και ειδικότερα στην football league, αναμένεται να ξεχωρίσει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Αρκεί πάντα να βρουν τα... κουμπιά του, που θα αναλύσουμε με τη βοήθεια ενός εκλεκτού "καλεσμένου" πιο κάτω.

Αυτός είναι ο Έλντερ Μπαρμπόζα

Ο Μιγκέλ Κορέια της A Bola, λοιπόν, μας βοηθά να σκιαγραφήσουμε το αγωνιστικό προφίλ του Μπαρμπόζα. Που υπερτερεί ως παίκτης, που υστερεί και γιατί ήρθε στην ΑΕΚ.

Πλεονεκτήματα : Ο Μπαρμπόζα είναι ποδοσφαιριστής ρυθμού. Αν βρεθεί στη μέρα του, μπορεί να διαλύσει τον αντίπαλο. Διαθέτει εξαιρετική ντρίμπλα (ακόμα και στατικός), είναι γρήγορος και συνήθως του αρέσει να παίζει στα αριστερά (ή να τραβιέται προς τα εκεί). Ένα μεγάλο του προσόν είναι η πάσα, αφού βλέπει γήπεδο τόσο με κοντινές όσο και μακρινές μπαλιές.

Όπως είπαμε, οι προπονητές του τον χρησιμοποιούσαν κυρίως στα άκρα, όμως μεγαλώνοντας, ο Μπαρμπόζα αρέσκεται να παίζει και ως δεκάρι. Δηλαδή πίσω από τον επιθετικό (ή τους επιθετικούς), γεγονός που του δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Γενικότερα είναι ένας παίκτης, που όπως λέμε, μπορεί να βοηθήσει παντού, αλλά και δεν χωρά σε συστήματα.

Μειονεκτήματα : Είπαμε και πριν πως ο Μπαρμπόζα είναι παίκτης ρυθμού. Σε πολλά παιχνίδια χάνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα (δεν έχει σταθερότητα δηλαδή). Αυτός είναι και ο λόγος. άλλωστε, που στην Ισπανία ερχόταν κυρίως από τον πάγκο ή σπάνια ξεπερνούσε τα 30-35 λεπτά χρόνου συμμετοχής.

Αυτός είναι ο Έλντερ Μπαρμπόζα
Έλντερ Μπαρμπόζα

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι πως δεν σκοράρει συχνά. Πατάει περιοχή, έχει επαφή με την επίθεση, όμως υστερεί στην τελική προσπάθεια. Τέλος κάποιες φορές δεν μπαίνει δυνατά στις φάσεις. Αλλά αυτό έχει και με το πως θα μπει στο παιχνίδι (αυτό που γράψαμε στην αρχή).

Γιατί διάλεξε την ΑΕΚ

Ο Μπαρμπόζα έχει παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας, ενώ κλήθηκε ελάχιστα στην πρώτη. Αυτό είναι και το... απωθημένο του.

Θέλει μέσα από τις εμφανίσεις του με την ΑΕΚ (την οποία επέλεξε) να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του προπονητή του στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Λίγα λόγια για τον Μπαρμπόζα

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Πόρτο και έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα. Δεν κατάφερε ωστόσο να πάρει πολλές συμμετοχές και τα επόμενα χρόνια πέρασε από διάφορες ομάδες της Πορτογαλίας ως δανεικός.

Το 2010, ωστόσο, η Μπράγκα ξεχώρισε το ταλέντο του και φρόντισε να τον αποκτήσει. Την πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδι (σε όλες τις διοργανώσεις - τα περισσότερα ως αλλαγή - σύνολο 1080 λεπτά) με 4 γκολ και 5 ασίστ.

Τη σεζόν 2011-2012 ο Μπαρμπόζα ήταν στις βασικές επιλογές του προπονητή του, κάνοντας την κορυφαία χρονιά της καριέρας του. Μέτρησε 44 εμφανίσεις, με 12 γκολ και 2 ασίστ. Την επόμενη σεζόν, ωστόσο, η απόδοση του έπεσε και μαζί ο χρόνος συμμετοχής (29 παιχνίδια, 2 γκολ 1471 λεπτά).

Έτσι φτάσαμε στην περίοδο που μας πέρασε. Ο Πορτογάλος άσος δόθηκε δανεικός στην Αλμερία με την οποία έπαιξε σε 31 ματς (σε όλες τις διοργανώσεις πάλι), τα περισσότερα ως αλλαγή, μετρώντας 1 μόλις γκολ και 1198 λεπτά χρόνου συμμετοχής.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ