ΑΕΚ

Αυτή είναι αγάπη για την ΑΕΚ

Αυτή είναι αγάπη για την ΑΕΚ

Ο απεσταλμένος του Sport24.gr στην Αγγλία Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το συγκινητικό comeback του Μιχάλη Παυλή ο οποίος μπροστά στην μεγάλη καψούρα του για την ΑΕΚ καταθέτει ψυχή και δίνει αγώνα με πείσμα και πίστη στον εαυτό του για να πείσει ότι μπορεί να παίξει και να κάνει τη διαφορά.

Αποστολή: Βαγγέλης Αρναούτογλου

Τα ιατρικά θέματα κάνουν «τζιζ», πρέπει να στέκεσαι απέναντι τους με σεβασμό και να τηρείς στάση ιδιαίτερα προσεχτική. Υγεία σημαίνει ζωή... Για τον Μιχάλη Παυλή όμως ζωή σημαίνει και ΑΕΚ, όχι απλώς ποδόσφαιρο. Είναι ο συνδυασμός: το να παίζεις ποδόσφαιρο φορώντας αυτή τη φανέλα. Και ειδικά όταν βάζεις την υπογραφή σου για να πάρεις επάνω σου την ευθύνη που αποποιούνται οι άλλοι (όπως εν προκειμένω οι γιατροί της ομάδας), τότε αποδεικνύει ότι είσαι ένας μαχητής...

Λίγοι γνωρίζουν όσα έχει περάσει ο Μιχάλης τα προηγούμενα δύο χρόνια. Έτυχε κατά σύμπτωση να τα μάθω κι εγώ... Οι λεπτομέρειες αφορούν μόνο εκείνον και μόνο εφόσον αυτός το επιθυμεί θα τις μοιραστεί ή όχι με άλλους. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πολέμησε πολύ για να κερδίσει ξανά τη δική του χαμένη αυτοπεποίθηση, να σηκώσει κεφάλι και να επιχειρήσει τη μεγάλη επιστροφή. Και τώρα δείχνει και πάλι δυνατός, έτοιμος να παίξει τη ζαριά για να κερδίσει το πιο σημαντικό ποδοσφαιρικό στοίχημα της ζωής του.

Πείθει τον Βλάχο

Ο προπονητής της ΑΕΚ όχι απλώς τον πιστεύει, όχι απλώς τον ήθελε μαζί του από την αρχή της προετοιμασίας, αλλά (με γνώμονα πάντα το συγκεκριμένο ρόστερ και τις υπάρχουσες επιθετικές επιλογές) θα τον υπολόγιζε και ως βασικό εφόσον δεν είχε αυτά τα παραπανίσια 4-5 κιλά και το φυσιολογικό έλλειμμά φυσικής κατάστασης που τον κάνουν να «μπουκώνει» γρήγορα. Αναπόφευκτες συνέπειες ενός παιδιού που είχε πέσει πολύ ψυχολογικά με ότι του συνέβη και έψαχνε στηρίγματα για να σηκωθεί... Τα οποία και βρήκε!

Το τόπι δεν ξεχνιέται... Ένα ημίχρονο συμμετοχής, έτσι στην κατάσταση που βρίσκεται και με εμφανή τα σημάδια της ανετοιμότητας, αρκούσε για να πείσει όλους όσοι παρακολουθούν την προετοιμασίας της ΑΕΚ από κοντά, ότι είναι τεχνικά και τακτικά πιο έτοιμος από όλους τους άλλους επιθετικούς περιοχής που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ομάδα.

Το παραδέχεται και ο Βλάχος ο οποίος είχε αγανακτήσει όταν ενημερώθηκε ότι ο Παυλής έπρεπε να «κοπεί» από την αποστολή για ιατρικούς λόγους με συνέπεια να χάσει αρκετές ημέρες δυνατής προπόνησης οι οποίες θα τον βοηθούσαν σημαντικά στην προσπάθεια που κάνει για να επανέλθει και να φτάσει στα απαιτητά επίπεδα.

Με την ΑΕΚ στην καρδιά...

Για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο Παυλής είναι ένα παράδειγμα αφοσίωσης και αγάπης στην ΑΕΚ αλλά και θέλησης να παίξει ποδόσφαιρο σε αυτήν και να πρωταγωνιστήσει. Αν δεν είχε αυτό το πείσμα, αν δεν έφερνε τον κόσμο ανάποδα προκειμένου να πάρει την ευκαιρία που ζητούσε, σήμερα δεν θα βρισκόταν εδώ. Μόνος του το προσπάθησε, μόνος του το πέτυχε...

Είναι σπάνιες πλέον στις ημέρες μας αυτές οι διαφορετικές ποδοσφαιρικές ιστορίες. Άλλοι στη θέση του ίσως ακόμα και να είχαν παρατήσει το ποδόσφαιρο, να είχαν βάλει φωτιά στο όνειρό τους μόνο και μόνο από την απογοήτευση. Άλλοι την ημέρα που θα αποχαιρετούσαν την ΑΕΚ θα πίστευαν ότι έκλεισαν πίσω τους την πόρτα διαπαντός... Όχι όμως ο Μιχάλης. Διότι εκείνος τελικά φαίνεται ότι κρατήθηκε μέσα στο παιχνίδι μόνο με τη σκέψη ότι θα ερχόταν η ημέρα της επιστροφής. Και να που σήμερα είναι εδώ. Γερός να παραμείνει, τύχη να έχει και το στοίχημα θα το κερδίσει!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ