ΑΕΚ

Αντίο δολάριο, goodbye ευρώ για την ΑΕΚ!

Αντίο δολάριο, goodbye ευρώ για την ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Ο Παππάς, ο Νοτιάς, οι αφερέγγυοι διαμεσολαβητές και οι δύσκολες ημέρες για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει την κατάσταση.

Περίπου τριακόσιες χιλιάδες ευρώ (σε αντιστοιχία δολαρίου αφού το έμβασμα επρόκειτο να αποσταλεί από τη Νέα Υόρκη) περιμένουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ από τον χιώτη επιχειρηματία Νίκο Νοτιά για να μπαλώσουν κάποιες από τις μεγάλες τρύπες της εταιρείας.

Αυτά δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι και τα τελευταία που θα αποστείλει ο μοναδικός ενεργός μέτοχος της εταιρείας από την ομάδα σωτηρίας του 2004 ως το τέλος της σεζόν! Είναι σίγουρο δε ότι δεν θα ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη αν δεν τον πράξει και ο Παππάς!

Ο ένας εκ των δύο μεγαλομετόχων της εταιρείας (ο άλλος ασφαλώς εξακολουθεί να παραμένει ο Πέτρος Παππάς ο οποίος έχει πετάξει το μπαλάκι στους Supporters και περιμένει την ημέρα που θα απεμπλακεί και νομικά από την ΠΑΕ) ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής (9/9) ότι θα στείλει εντός του Σ.Κ. περίπου 300.000 ευρώ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν προτίθεται να δώσει άλλα χρήματα ως το καλοκαίρι για την ομάδα που επί της ουσίας τελεί υπό την ιδιοκτησία του σε ποσοστό 40%!

Η στάση των Νοτιά και Παππά είχε θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την πληρότητα του φακέλου αδειοδότησης προκειμένου η ΑΕΚ να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της τρέχουσας περιόδου, ωστόσο το πρόβλημα ξεπεράστηκε καθώς ο πρόεδρος της εταιρείας Σταύρος Αδαμίδης είχε φροντίσει για την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου δράσης. Πλέον τέτοιο δεν υφίσταται διότι ακόμα και τα λίγα που μάζεψαν οι Supporters ή άλλα χρήματα που είχαν εξοικονομηθεί από πωλήσεις παικτών και λύσεις συμβολαίων έχουν πλέον κάνει φτερά! Τελείωσαν...

Σκληροί απέναντι στην εταιρεία τους!

Ο Νοτιάς είχε τηρήσει (περίπου) ανάλογη στάση και προ έξι μηνών, όταν έπρεπε να αποστείλει 1,5 εκατ. ευρώ αλλά τελικά το ποσό που έφτασε στα ταμείο τη ΠΑΕ ήταν κατά πολύ μικρότερο από αυτό που αναλογούσε στο ποσοστό του και περίμενε ο Αδαμίδης για να προχωρήσει σε πληρωμές (έτσι οδηγηθήκαμε στους διακανονισμούς επί διακανονισμών με τους παίκτες). Τότε το φίδι από την τρύπα έβγαλε ο (έτερος μεγαλομέτοχος αλλά πλέον... Supporter) Πέτρος Παππάς καλύπτοντας το ποσό που υπολειπόταν συν το 1,5 εκατ. ευρώ που αναλογούσε στον ίδιο!

Είναι πλέον ότι αμφότεροι τηρούν σκληρή στάση απέναντι στην ΑΕΚ. Ο μεν Παππάς επιθυμεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την εταιρεία και δεν προτίθεται στο εξής να βάλει άλλα χρήματα. Ισως το πράξει μελλοντικά, εάν κι εφόσον η διαχείριση του Αδαμίδη φέρει την ΠΑΕ σε μία ισορροπία εσόδων - εξόδων, κάτι που όμως με τους συγκεκριμένους ρυθμούς και μεγάλα χρέη που υπάρχουν, δεν προβλέπεται να συμβεί νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2014 και πάντοτε σε εξάρτηση με τα αποτελέσματα της ομάδας και την ανταπόκριση των φίλων της ΑΕΚ που έχουν κυριολεκτικά ξεζουμιστεί (ας μην ξεχνάμε σε τι εποχή ζούμε).

Στην αντίπερα όχθη ο Νοτιάς έχει επενδύσει στην ΑΕΚ συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ, μεγάλος μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα. Ο χιώτης επιχειρηματίας υποτίθεται ότι πρέπει να λαμβάνει ετησίως ενοίκιο το οποίο ξεπερνά τις 600.000 ευρώ (όπως προβλέπεται από το 12ετες συμβόλαιο της ΠΑΕ με την εταιρεία ΜΕΣΟΓΑΙΑ συμφερόντων του χιώτη επιχειρηματία), ωστόσο ως σήμερα δεν έχει πάρει ούτε σεντ και όπως θέλουν να πιστεύουν στην ΑΕΚ, δεν πρόκειται να ζητήσει καταβολή ενοικίου αν η εταιρεία δεν καταφέρει να ορθοποδήσει! Αν μη τι άλλο αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί!

Η αναζήτηση επενδυτών

Από τα Σπάτα διαψεύστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το σενάριο που θέλει τους διοικούντες να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση του μάνατζμεντ της ΠΑΕ σε κάποια (αινιγματική ομολογουμένως) ιταλοελβετική εταιρεία που ασχολείται με κτηματομεσιτικά, ωστόσο είναι δεδομένο ότι αναζητούνται επενδυτές διότι άλλος τρόπος χρηματοδότησης δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Ενδεχομένως αυτή η διάψευση να έγινε και για λόγους τακτικής, ίδωμεν...

Τα έσοδα της εταιρίας είναι μειωμένα σε ποσοστό που ξεπερνά το 60% σε σχέση με πριν από 2-3 χρόνια, οι Νοτιάς και Παππάς έχουν σφίξει το ζωνάρι και πλέον δεν λυγίζουν σε πιέσεις για να χρηματοδοτήσουν με μεγάλα ποσά ούτε όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι και ο Αδαμίδης βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση ever από τότε που ανέλαβε τη διαχείριση της ΠΑΕ.

Επαφές υπάρχουν και συνεχίζονται, ως σήμερα όμως οι μεσάζοντες αποδεικνύονται αφερέγγυοι καθώς δεν προσκομίζουν από τις τους ενδιαφερόμενους που εκπροσωπούν έστω τις μίνιμουμ προϋποθέσεις των διοικούντων προκειμένου να τους αποδεχθούν ως συμπαίκτες. Ήτοι τραπεζικές εγγυήσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, τις οποίες ως σήμερα ουδείς εκ των ενδιαφερομένων έχει αποδείξει ότι μπορεί να καλύψει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ