ΑΕΚ

Άνταμ, που χάθηκες;

Άνταμ, που χάθηκες;
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr προσεγγίζει την υπόθεση του Άνταμ Τζανετόπουλου. Το ερώτημα είναι γιατί η ΑΕΚ αφήνει το θέμα να διαιωνίζεται και δυσκολεύεται να αποδεχθεί ότι κάθε ποδοσφαιριστής δικαιούται να έχει τον ατζέντη της επιλογής του.

Ένα μυστήριο κεφάλαιο για την ΑΕΚ εδώ και περίπου δύο μήνες, συγκεκριμένα από την ημέρα που ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε να αποχαιρετίσει την Ένωση, παραιτηθείς από το πόστο του προπονητή, είναι αυτό που αφορά στον Άνταμ Τζανετόπουλο.

Έναν ποδοσφαιριστή που αφίχθη στην ομάδα το καλοκαίρι του 2013, εξελίχθηκε γρήγορα, πραγματοποίησε εμφανίσεις οι οποίες άνοιξαν για εκείνον μέχρι και την πόρτα της εθνικής Ελλάδας. Σήμερα είναι εξαφανισμένος αγωνιστικά. Ο λόγος; Επισήμως ανεπαρκής για να εξηγήσει την κατάσταση. Συνάμα και τη μεταστροφή της ίδιας της ΑΕΚ σε μία υπόθεση που μοιάζει αφημένη στο χρόνο επειδή δεν προκύπτει σημείο επαφής με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα,

Για να βοηθήσουμε την ιστορία, να επισημάνουμε απλά ότι ο El Mago είχε απευθείας επαφές με τους διοικούντες την ΑΕΚ. Ήταν εκείνος του σύστησε τον Ισπανό Γαρίδο, εκείνος που κανόνισε ένα παλαιότερο τετ-α-τετ με τον Τζιμπούρ, ο ίδιος ο οποίος εκπροσώπησε τον Κορδέρο το καλοκαίρι του 2013 και βοήθησε στο να πειστεί ο Ισπανός να παραμείνει στην ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής.

Κοινώς, ΑΕΚ και Τσιάρτας είχαν σχέσεις το λιγότερο ικανοποιητικές. Τι συνέβη για να φτάσουμε στο σήμερα και η Ένωση να αρνείται τις επαφές μαζί του, έχοντας επιχειρήσει δύο φορές να μιλήσει μόνο με τον ποδοσφαιριστή ο οποίος εξακολουθεί να παραπέμπει τη διοικούσα αρχή στον ατζέντη του;

Το συμβόλαιο και η διαφωνία

Η ψύχρανση των σχέσεων της διοικούσας αρχής της Ένωσης με τον Τσιάρτα, εντάθηκε όταν έφτασε η πρόταση από τη Σεβίλλη. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα τα οποία εντός της ΑΕΚ θεωρήθηκαν σε ένα βαθμό ως χειραγωγημένα και αποδόθηκαν σε μεταφορές του ατζέντη προς τον Τύπο. Ρεπορτάζ που αποκάλυπταν (το διαβάσατε και εδώ στο Sport24.gr) ότι ποδοσφαιριστής αμείβεται με 1.100 ευρώ το μήνα και έκαναν λόγο για διάθεση της ΑΕΚ να δικαιώσει τον Τζανετόπουλο για την προσπάθεια και εξέλιξή του με ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Ωστόσο, δεν υπήρξε τέτοια πρόθεση από την πλευρά του ατζέντη. Με γνώμονα τη δική μας στάση στο ρεπορτάζ, ο Τσιάρτας ουδέποτε μεσολάβησε ή επιχείρησε να επηρεάσει δίνοντας κάποια κατεύθυνση. Το να διαπιστώσει κάποιος ότι ένας εξελίξιμος ποδοσφαιριστής που την περίοδο εκείνη ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην ΑΕΚ, άξιζε καλύτερης οικονομικής μεταχείρισης, είναι το αυτονόητο και το λογικό.

Έκτοτε υπήρξαν δύο επαφές της Ένωσης με τον κεντρικό αμυντικό προκειμένου να επεκτείνουν τη συνεργασία τους. Ο Τζανετόπουλος, όπως προαναφέραμε, παρέπεμψε την ΑΕΚ στον ατζέντη του και το θέμα έχει κολλήσει εκεί. Ουδείς από την Ένωση επικοινώνησε με τον Τσιάρτα και έτσι το θέμα «πάγωσε». Ίσως και επειδή υπάρχει χρόνος μπροστά, το συμβόλαιο του Άνταμ εκπνέει το καλοκαίρι του 2017.

Η στάση του Πογέτ

Το όνομα του Τζανετόπουλου δεν βρίσκεται στη λίστα με εκείνα των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζει (π.χ. Ανάκογλου, Γροντής, Πεταυράκης, Κρισάντους κ.α.) ο Πογέτ και παρέδωσε στον Μιλοβάνοβιτς. Ο προπονητής δήλωσε μάλιστα μετά από έναν αγώνα πρωταθλήματος ότι τον υπολογίζει, ωστόσο κάθε άλλο παρά ευκαιρίες του δίνει για να παίζει.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο λόγος που ο Ουρουγουανός επιλέγει να εμπιστεύεται τον Άρθο και τον Λαμπρόπουλο περισσότερο, είναι καθαρά δικός του και δεν μπορεί να συγχέεται με το τι συμβαίνει στις σχέσεις του ποδοσφαιριστή με τη διοίκηση της ομάδας. Τέτοια πράγματα άλλωστε πρέπει να ξεκαθαρίζονται εσωτερικά, μέσα από προσωπικές συζητήσεις και όχι να δημιουργούνται υπόνοιες ότι ο Πογέτ είναι συμμέτοχος σε κάποιο πονηρό σχέδιο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ