ΑΕΚ

Αίνιγμα… κορυφής

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ  (Eurokinissi Sports / ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η μεταγραφή επιθετικού, η συνεχιζόμενη αφλογιστία του Αλμέιδα και το αβέβαιο μέλλον του Πέκχαρτ και του Αραβίδη, έχουν δημιουργήσει στην ΑΕΚ έναν περίπλοκο γρίφο για την θέση του σέντερ φορ. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ

Η πρώτη χειμερινή αγορά της ΑΕΚ, έγινε εξαιρετικά εγκαίρως. Περισσότερες από δυο εβδομάδες, πριν ανοίξει η μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου. Όμως ήταν δεδομένο εδώ και πολύ καιρό, πως η ΑΕΚ είχε κενό στη μεσαία γραμμή της και ήθελε να το καλύψει με ποδοσφαιριστή που να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Έτσι λοιπόν ήταν εύκολο, τουλάχιστον ως προς το κομμάτι της επιλογής, να φτάσει στην περίπτωση του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο ωστόσο, για την δεύτερη μεταγραφική κίνηση που θέλει να κάνει η ΑΕΚ και που μάλιστα πολύ θα ήθελε να την ολοκληρώσει και αυτή, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είναι δεδομένο πως η Ένωση θέλει να αποκτήσει έναν επιθετικό. Μόνο που η αλήθεια είναι, πως η υπόθεση σέντερ φορ, έχει μετατραπεί σ’ έναν ιδιαίτερα περίπλοκο γρίφο. Κάτι που προφανώς και επηρεάζει την μεταγραφική αναζήτηση της ΑΕΚ για την συγκεκριμένη θέση. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Τα μπερδεμένα… δεδομένα

Πριν από περίπου έναν μήνα, τα πράγματα ως προς την θέση του φορ, ήταν ξεκάθαρα στην ΑΕΚ. Θα προσπαθούσε τον Γενάρη να βγάλει ένα διαζύγιο με τον Πέκχαρτ και θα προχωρούσε στην μεταγραφή ενός φορ που θα κάλυπτε την θέση μαζί με τον Αλμέιδα. Με εναλλακτική πάντα τον Αραβίδη, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι. Όμως τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πολύ πιο μπερδεμένα. Ο Αλμέιδα εξακολουθεί να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει η ΑΕΚ από τον βασικό της φορ. Δεν σκόραρε ούτε στο ματς κυπέλλου με την Λαμία στο οποίο ξεκίνησε στην ενδεκάδα. Δεν ήταν καν απειλητικός για την αντίπαλη εστία. Και έφτασε αισίως τους τρεις μήνες αφλογιστίας. Από την άλλη μεριά ο Πέκχαρτ, είτε στο κύπελλο, είτε εσχάτως ακόμα και στο πρωτάθλημα, παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Μοράις και την μετατρέπει σε γκολ. Και προφανώς η αγωνιστική συμπεριφορά του Τσέχου και του Πορτογάλου, μπλέκουν τις αποφάσεις του Πορτογάλου τεχνικού. Ενώ την ίδια στιγμή, υπάρχει φημολογία που παρουσιάζει ως πιθανό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Αραβίδη ακόμα και τον Γενάρη. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί να μην υπάρχει η εναλλακτική για την επίθεση.

Οι "εκλεκτοί" από Ευρώπη και Αργεντινή

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς έχει κάνει προεργασία για μεταγραφική κίνηση στην θέση του σέντερ φορ, όπως είχε κάνει και γι αυτή του χαφ. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει στο μπλοκάκι του επιλογές και από την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και από την Λατινική Αμερική. Εξ ου και το πρόσφατο ταξίδι του στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, μαζί με τον γνώστη της εκεί αγοράς, Άλεξ Ντε Μπαρτόλο. Ωστόσο πρόκειται για επιλογές με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Και ως εκ τούτου, για να παρθεί η τελική απόφαση, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το μοντέλο φορ, που θέλει να προσθέσει η ΑΕΚ στο ρόστερ της.

Το πλάνο και ο… Ζόριτς

Όπως έχετε διαβάσει ήδη στο Sport24, ο στόχος των ανθρώπων της ΑΕΚ, είναι σ’ αυτή την μεταγραφή περίοδο, να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τις άμεσες μεταγραφικές ανάγκες. Αυτό είναι το πλάνο και θέλουν να το ακολουθήσουν πιστά. Πήραν τον χαφ (Αϊντάρεβιτς), θέλουν να πάρουν τώρα τον επιθετικό, για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν στη συνέχεια για την ενίσχυση στην άμυνα ή στην μεσοεπιθετική γραμμή αν και εφόσον υπάρξουν αποχωρήσεις. Όμως το πλάνο λέει πως προτεραιότητα είναι ο φορ. Η σπουδή να προχωρήσει άμεσα η λύση του συμβολαίου του Ζόριτς, φανερώνει πως η ΑΕΚ θέλει άμεσα να αδειάσει θέση ξένου. Κάτι που πιθανότατα σχετίζεται… ευθέως με τις επιλογές που υπάρχουν για την ενίσχυση στην γραμμή του φορ. Από την άλλη μεριά, για να γίνει άμεσα η κίνηση, θα πρέπει να υπάρξει ένα ξεκάθαρο… τοπίο στο υπάρχον ρόστερ, για την θέση του φορ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ