ΑΕΚ

Με Σαλιαρέλη στο ραντεβού ο Ξενιάδης

Με Σαλιαρέλη στο ραντεβού ο Ξενιάδης
Ξενιάδης

Με τον Αργύρη Σαλιαρέλη παρουσιάστηκε στο ραντεβού με ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ και... λιγόστεψε εκ νέου τις πιθανότητες του να πάρει το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο της ομάδας.

Το κρίσιμο ραντεβού σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις του Βασίλη Ξενιάδη και των ανθρώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Κολωνάκι, με τον Έλληνα επιχειρηματία να συνοδεύεται από τους δύο δικηγόρους του και -προς έκπληξη των "κιτρινόμαυρων"- τον Αργύρη Σαλιαρέλη!

Ο Ξενιάδης παρουσίασε τον πρώην παράγοντα του Ολυμπιακού ως συνεργάτη στις επιχειρήσεις του. Τον σύστησε, δηλαδή, ως δικό του σύμβουλο κι όχι ως υποψήφιο συμπαίκτη ή γενικότερα άνθρωπο που σκοπεύει να μπει στο διοικητικό σχήμα.

Από τη μεριά της η διοίκηση της Ένωσης ήταν ξεκάθαρη και το μήνυμα της ήταν το εξής: για να πάρει ο Βασίλης Ξενιάδης στα χέρια του την ομάδα δεν μπορεί να το κάνει μέσω ανταλλαγής χρημάτων χέρι με χέρι, αλλά μόνο μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα οι "κιτρινόμαυροι" του ζητούν να εμφανίσει τα απαραίτητα έγγραφα, αυτά που απαιτεί κι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δηλαδή πιστοποιητικά ότι τα 10.5 εκατομμύρια (για τα οποία κάνει λόγο) προέρχονται από νόμιμες οικονομικές δραστηριότητες, καθώς ακόμη ποινικό μητρώο και φορολογικές δηλώσεις.

Σε σχέση με το τελευταίο το Sport24.gr είχε αποκαλύψει ότι ο Βασίλης Ξενιάδης καταθέτει μηδενική δήλωση στην Ελλάδα, οπότε αυτό που ζητά ο "δικέφαλος" είναι να παρουσιάσει μια φορολογική δήλωση από οποιαδήποτε χώρα, αρκεί να φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτή τα εισοδήματα του.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η ΑΕΚ δεν θέτει τον Έλληνα επιχειρηματία ως συνομιλητή για πώληση των μετοχών. Αντίθετα του ρίχνει το μπαλάκι και του κάνει λόγο για τα απαραίτητα έγγραφα. Από τη μεριά του εκείνος ζήτησε μερικές ημέρες προθεσμία για να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανάλογες κινήσεις. Ως τότε τις διαπραγματεύσεις θα αναλάβουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Ξενιάδης θεωρείται "καμμένο χαρτί" για την ΑΕΚ, καθώς η παρουσία μόνο ενός ανθρώπου σαν τον Αργύρη Σαλιαρέρη (που έχει δραστηριοποιηθεί στον Ολυμπιακό και έχει απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη) δημιουργεί αρκετά σημεία τριβής. Εκτός, βέβαια, εάν ο επιχειρηματίας παρουσιάσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και θελήσει να πάριε μέρος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Στο μεταξύ εκτός αποστολής έμειναν οι Παντελής Καφές και Φαμπιάν Βάργκας. Το ότι ο πρώτος είχε επεισόδιο με τον Λεονάρντο κι ο δεύτερος είχε λογομαχία με τον Σταύρο Αδαμίδη για τις οφειλές της διοίκησης, μόνο τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ