ΑΕΚ

ΑΕΚ - Διμήνι 5-0

ΑΕΚ - Διμήνι 5-0
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή κυρίως στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το Διμήνι (5-0), δείχνοντας ικανοποιητικά δείγματα γραφής. Οι Σβάρνας, Μπρέσεβιτς, Μπαρμπόζα, Ντακόλ και Αραβίδης πέτυχαν τα γκολ (VIDEOS).

Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο και κλισέ, αλλά τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας και ειδικά αυτά απέναντι σε ασθενέστερους αντιπάλους, είναι πρώτα και κύρια για τους προπονητές. Να κάνουν τις αλχημείες τους, να δοκιμάσουν σχήματα και παίκτες, βγάζοντας συμπεράσματα και διορθώνοντας κακώς κείμενα.

Για την ΑΕΚ ασφαλώς και δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα από ένα φιλικό κόντρα στο... Διμήνι, καθώς η διαφορά δυναμικότητας είναι χαοτική και το τελικό 5-0 φαντάζει φυσιολογικό.

Η "Ένωση" κατάφερε στο ρελαντί να ρίξει τάλιρο και έδειξε πολύ καλό πρόσωπο κυρίως στο πρώτο μέρος, όπου στο πρώτο μισάωρο είχε σκοράρει ήδη τρεις φορές.

Πέντε διαφορετικοί σκόρερ για την "Ένωση", με τους παίκτες της να ξεμουδιάζουν από τις δυνατές προπονήσεις στα Χάνια του Πηλίου και να κοιτάζουν την συνέχεια και το επόμενο φιλικό με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου την προσεχή Κυριακή (17/8).

Οι Σβάρνας, Μπρέσεβιτς, Μπαρμπόζα, Ντακόλ και Αραβίδης πέτυχαν τα γκολ για την ΑΕΚ, η οποία έχασε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα στο ματς.

Ο αγώνας

Ορεξάτη από το ξεκίνημα του αγώνα μπήκε η ΑΕΚ, η οποία θέλησε από νωρίς να επιβάλει τους κανόνες της πάνω στο χορτάρι και να γίνει το αφεντικό. Οι παίκτες του Δέλλα πίεσαν ψηλά και ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλοί, με τον Μπαρμπόσα να κάνει την διαφορά, ο Μάνταλος επίσης είχε διάθεση, ενώ εξαιρετική ήταν η συνεργασία του Πορτογάλου με τον Πεταυράκη στα αριστερά.

Ο Μπρέσεβιτς επέστρεψε στα γκολ μετά τον τραυματισμό του και έδειξε πως θέλει και φέτος να ηγηθεί στη γραμμή κρούσης, έστω και αν ο βαθμός δυσκολίας του πρωταθλήματος είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Οι παίκτες του Δ"ικεφάλου" στο πρώτο μισάωρο είχαν πετύχει ήδη τρία γκολ με τους Σβάρνα, Μπρέσεβιτς και Μπαρμπόζα, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με την φανέλα της νέας του ομάδας, ενώ χάθηκαν και άλλες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Μετά το τρίτο γκολ και ως το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ έριξε το ρυθμό της...

Στην επανάληψη, ο Δέλλας έκανε πολλές αλλαγές και η ομάδα χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να βρει τα πατήματά της. Η εικόνα άλλαξε από τη στιγμή που ο Ζόριτς αγωνίστηκε σαν δεκάρι, ο Αραβίδης αριστερά και ο Ντακόλ στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος πέτυχε δυο ακόμη τέρματα από μακρινή απόσταση. Το πρώτο από τον Ντακόλ στο 73', ο οποίος νίκησε τον Κοντογιάννη με υπέροχο σουτ στο "παραθυράκι" και το δεύτερο από τον Αραβίδη στο 84', με τον αντίπαλο γκολκίπερ να μην ελέγχει καλά την πορεία της μπάλας, θεωρώντας ότι θα βγει άουτ, αλλά αυτή κατέληξε στην αριστερή γωνία και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕ Διμηνίου (Κώστας Στεργίου): Κοντογιάννης (76' Τόμπρας), Τσαντόπουλος, Αποστολίδης, Ταμπακόπουλος, Τανάγιας, Μαυρίδης, Αξιώτης (50’ Αναστασίου), Φαρασόπουλος, Κανδήλας (54’ Τσουκάλης), Φιλαντζικιώτης, Ανατολής.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Α’ Ημίχρονο: Βούρας, Γεωργέας, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Σβάρνας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόζα, Μπρέσεβιτς (32’ Τσεβάς)

Β’ Ημίχρονο: Π. Ντούνης, Μπακάκης, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Ρόβας, Φαγιέ, Ζόριτς, Ντούνης, Αραβίδης, Ντακόλ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ