ΑΕΚ

ΑΕΚ - Ραντ 1-1

ΑΕΚ - Ραντ 1-1
INTIME SPORTS

Ισόπαλη, αυτή τη φορά με γκολ, έμεινε η ΑΕΚ με την Σέρβικη Ραντ στο τελικό 1-1. Σκόρερ για την Ένωση, ο Μπελέκ. Παραμένουν συγκεντρωμένοι στο σχέδιο του Χιμένεθ οι παίκτες του.

Για τέταρτο συνεχόμενο φιλικό η ΑΕΚ έδειξε και πάλι τα ίδια στοιχεία που έδειξε από το πρώτο παιχνίδι. Συνεχόμενη πίεση ψηλά, τρεξίματα συνέχεια και έλεγχο του παιχνιδιού ανεξάρτητα με τον αντίπαλο.

Παρά την κούραση και την προτελευταία μέρα παραμονής στην Σλοβενία, οι παίκτες έδειξαν θέληση (τουλάχιστον για 50 λεπτά) και σίγουρα αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το παιχνίδι τους τη φετινή σεζόν. Περιμένουμε και τα φιλικά σε Αθήνα και Κύπρο.

Γήπεδο: Τόπλιτσε

Καιρός: Βροχερός

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΚ (πρώτο ημίχρονο): Αραμπατζής, Καράμπελας (43' Εγγλέζου), Μανωλάς (74' Αγκιρίμπα), Δέλλας (57' Χέλγκασον), Γεωργέας (52' Κοντοές), Μάκος (52' Καφές), Γκέντσογλου (74' Κατσέτης), Γκούντγιονσεν (52' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος, Κάρλος (66' Κλωναρίδης), Μπέλεκ (57' Νικόλτσης)

Σκόρερ: Μπελέκ (1-1) 33' - Στοίκοβιτς (0-1) 21'

Το πρώτο ημίχρονο

Τελευταίο φιλικό για την ΑΕΚ που έδινε στην Σλοβενία, με τον Μανόλο Χιμενεθ να παρατάσσει την ομάδα με το σύστημα που δουλεύει όλο αυτό τον καιρό, 4-2-3-1 με επιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Μπελέκ, Κάρλος, Λυμπερόπουλος, Γκούντγιονσεν.

Με την έναρξη του ματς η ΑΕΚ παρουσίασε το ίδιο πρόσωπο με τα προηγούμενα φιλικά, έλεγχο του παιχνιδιού, πίεση ψηλά και συνεχόμενες φάσεις. Η συγκεκριμένη αντίδραση της ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από θετική γιατί δείχνει ότι αν μη τι άλλο, η ομάδα έχει δουλευτεί πάνω σε συγκεκριμένο πλαίσιο και δείχνει να έχει ίδιο πλάνο στα ματς.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Λύμπε να σουτάρει και να αναγκάζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει στη γωνία. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκούντγιονσεν, αστόχησε από καλό, στο σουτ που επιχείρησε.

Η Ένωση συνέχισε την πίεση και στο 14' ο Μάκος με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή της Ραντ, είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 16' ο Καρλος δημιούργησε καλή ευκαιρία, μετά από προσωπική ενέργεια, αλλά έμεινε ανεκμετάλλευτη από την ομάδα.

Πρώτη καλή φάση για την Ραντ με τον Στανόγεβιτς, στο 19', αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αραμπατζή. Οι Σέρβοι συνέχισαν την πίεση και στο αμέσως επόμενο λεπτό, μετά από λάθος συνεννόηση Δέλλα με Αραμπατζή, άνοιξαν το σκορ.

Σέντρα από αριστερά, ο Αραμπατζής δεν συνεννοείται με τον Δέλλα και βγαίνοντας για να μπλοκάρει, ο Τράι έχει αποκρούσει με το κεφάλι και επιτρέπει στον Στόικοβιτς να σκοράρει σε κενή εστία.

Για κάνα πεντάλεπτο η ΑΕΚ έχασε τον έλεγχο και στο 24' ο Πόγιτς, είδε το σουτ που επιχείρησε μετά από ατομική ενέργεια, να περνάει δίπλα από το δεξί παραθυράκι του Αραμπατζή. Η συγκεκριμένη φάση αφύπνισε τους παίκτες του δικεφάλου, με τον Γεωργέα να κάνει κούρσα από τα δεξιά και να βγάζει μπαλιά από την άλλη στον Κάρλος, αλλά η πάσα που επιχείρησε ο τελευταίος δεν ήταν καλή.

Αρχή για Μπελέκ

Ο δικέφαλος συνέχισε την πίεση και στο 33' έδωσε την απάντηση στη Ραντ. Σέντρα του Καράμπελα από τα αριστερά και ο Καμερουνέζος με κεφαλιά "δυναμίτη" έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ραντ, γράφοντας το 1-1.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η ΑΕΚ ξαναπήρε τα ηνία του ματς και έφερε το παιχνίδι στην εστία του Ντανίλοβιτς, αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια σημαντική φάση. Μοναδική αξιοσημείωτη φάση, είναι ο τραυματισμός του Καράμπελα, ο οποίος και έγινε αλλαγή. Το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ εκτιμά πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη ο Χιμένεθ δεν έκανε κάποια αλλαγή και η ΑΕΚ για περίπου 10' λεπτά συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο. Συνεχόμενη πίεση, όρεξη και στο 48' ο Μανωλάς είδε την καρφωτή κεφαλιά του να την διώχνει εκπληκτικά ο Ντανίλοβιτς.

Δύο λεπτά αργότερα, πάλι κόρνερ από Κάρλος, κεφαλιά από Γκούντγιονσεν, αλλά η άμυνα έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με το παιχνίδι να παίζεται στον χώρο του κέντρου.

Σε εκείνο το σημείο ο Χιμένεθ άρχισε τις αλλαγές με αποτέλεσμα να αποσυντονιστούν οι παίκτες και το παιχνίδι να γίνει ακόμα πιο... βαρετό. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνει κάτι αξιόλογο και το δεύτερο 45λεπτο, αν εξαιρέσει κάποιος την φάση του Σιαλμά στο 87', θα μπορούσε να μην... γίνει.

Πολύ καλά στοιχεία και πάλι για Κάρλος, που πέρναγε όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ από τα πόδια του και από Μπελέκ. Σε ψηλή "πτήση" και ο Μάκος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ