ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι αναχωρήσεις φέρνουν άφιξη

ΑΕΚ: Οι αναχωρήσεις φέρνουν άφιξη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αμείωτο είναι το ενδιαφέρον την τελευταία ημέρα των μεταγραφών στην ΑΕΚ εν αναμονή μιας ακόμη ενδεχόμενης άφιξης - πλην των Πέκχαρτ και Ζουκουλίνι - αλλά και κάποιων αποχωρήσεων. Τι έχει κάνει η Ένωση στο μεταγραφικό παζάρι.

Έτσι τα έφερε η μοίρα, ώστε από την τελευταία ημέρα του μεταγραφικού παζαριού του Ιανουαρίου, να εξαρτάται η αναδιαμόρφωση του ρόστερ της ΑΕΚ για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Η υλοποίηση του σχεδιασμού στην Ένωση έγινε μετ' εμποδίων, εξάλλου τα δύο (μέχρι τώρα) μεταγραφικά αποκτήματα αφίχθησαν στην Αθήνα την Κυριακή τα ξημερώματα.

Ο ίδιος ο Ουρουγουανός τεχνικός της ομάδας, Γκουστάβο Πογέτ, άφησε ανοικτό το παράθυρο για ακόμη μια "έκπληξη" - τουτέστιν ακόμη μια μεταγραφή εξτρέμ. Μπορεί, μπορεί να γίνει αύριο μια έκπληξη. Ελπίζω. Μπορούμε να περιμένουμε, γιατί ίσως στο τέλος να δουλεύουμε με 24 ή 25 παίκτες. Νομίζω πως λόγω εμπειρίας, πρέπει να αναγνωρίσω, πως στους τεχνικούς διευθυντές, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να μετακινούν παίκτες, χωρίς να χάνονται χρήματα", παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Βέροια.

Οι αφίξεις

Τόμας Πέκχαρτ

Σε σίριαλ εξελίχθηκε η περίπτωση απόκτησης επιθετικού για την ΑΕΚ. Ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί η ενίσχυση στην εν λόγω θέση από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου. Φαβορί φάνταζε πριν μια εβδομάδα η περίπτωση του Πορτογάλου φορ, Ορλάντο Σα. Ωστόσο αυτή "ναυάγησε" καθώς η Μακάμπι συμφώνησε με τη Ρέντινγκ, και ο Πορτογάλος πήρε το δρόμο για το Ισραήλ. Η Ένωση είχε πάντα ως stand by τον Τόμας Πέκχαρτ, τη συμφωνία με τον οποίο ενεργοποίησε την Κυριακή το πρωί, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρες ο Τσέχος πάτησε... Αθήνα.

Ο Πέκχαρτ ξεκίνησε την καριέρα του από την Τότεναμ, δόθηκε δανεικός σε Σαουθάμπτον και Σλάβια, το 2010 επέστρεψε στην Τσεχία για τη Γιάμπλονετς, μεσολαβούντος ενός δανεισμού στη Σπάρτα. Από το 2011 ήταν κάτοικος Γερμανίας για λογαριασμό της Νυρεμβέργης αρχικά και της Ίνγκολσταντ εν συνεχεία.

Μπρούνο Σουκουλίνι

Η αθόρυβη "έξυπνη βόμβα" που ενεργοποίησε η ΑΕΚ. Ο "Σούκου" ήταν πάντα διακαής πόθος του Γκουστάβο Πογέτ από την εποχή που ο Ουρουγουανός ήταν στην τεχνική ηγεσία της Σάντερλαντ. Και η επιθυμία της Σίτι να τον παραχωρήσει δανεικό, έδωσε στην Ένωση πρόσφορο έδαφος. Ο ίδιος ατζέντης του Αργεντινού είχε προαναγγείλει την επίτευξη συμφωνίας πρώτα εδώ από το Sport24.gr, τελικά αυτή επετεύχθη και ο Μπρούνο αφίχθη ξημερώματα Δευτέρα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Ο Μπρούνο Σουκουλίνι, όπως κι ο αδερφός του Φράνκο (ο οποίος αγωνίζεται στην Ιταλία και την Μπολόνια), είναι γέννημα-θρέμμα της Αβεγιανέδα. Η ποδοσφαιρική τους διαδρομή ξεκίνησε από μικρή ηλικία με τη φανέλα της Ράσινγκ Κλουμπ. Η επαγγελματική δε, ξεκίνησε το 2010, ενώ τη φανέλα της "Ακαδέμια" φόρεσε μέχρι το 2014.

Το ταλέντο του ξεπερνά το στενά σύνορα της Αργεντινής κι αναγκάζει τη Μάντσεστερ Σίτι να δαπανήσει 3.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Το "αγροτικό" του το έκανε στην Ισπανία με τη φανέλα της Βαλένθια, στην οποία δόθηκε δανεικός στις 19 Αυγούστου του 2014.

Το Γενάρη του 2015 επέστρεψε στο Μάντσεστερ, αλλά για να επιστρέψει στην Ισπανία. Η Σίτι θα τον ξαναέδωσε δανεικό, αλλά αυτή τη φορά στην Κόρδοβα.

Το καλοκαίρι του περασμένου έτους επέστρεψε στη Σίτι και στις 26 Οκτωβρίου δόθηκε δανεικός στη Μίντλεσμπρο του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, μετά από προσωπική εισήγηση του Αΐτορ Καράνκα. Ο δανεισμός ήταν αρχικά ενός μήνα, αλλά εν συνεχεία επεκτάθηκε μέχρι τη δεύτερη ημέρα του τρέχοντος έτους.

Οι αναχωρήσεις

Σταύρος Πεταυράκης

Με τους Ντίντακ Βιλά και Άρη Σοϊλέδη, δεν υπήρχε χώρος στην ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογέτ. Ο 23χρονος αριστερός μπακ βρισκόταν από τις τελευταίες ημέρες του προηγουμένου έτους στην Κομοτηνή, έστω κι αν η απόκτησή του από τον Πανθρακικό ανακοινώθηκε ένα μήνα αργότερα, όταν κι αφέθηκε ελεύθερος και τυπικά από την Ένωση.

Δημήτρης Γροντής

Την ίδια ημέρα, την οποία ανακοινώθηκε ο Σταύρος Πεταυράκης από τον Πανθρακικό, ανακοινώθηκε και ο Δημήτρης Γροντής από τον Ατρόμητο. Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν υπολόγιζε τον 22χρονο μέσος, τον οποίο όμως έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση ο πρώην τεχνικός του στην ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας. Από την στιγμή που απέκτησε την ελευθερία του, ο Δημήτρης Γροντής "έκλεισε" με συνοπτικές διαδικασίες στον Ατρόμητο, φιλοδοξώντας σε μια νέα καριέρα με την ομάδα του Ατρομήτου.

Κυριάκος Ανδρεόπουλος

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Κυριάκο Ανδρεόπουλο. Όχι, όμως, όπως στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις. Ο 22χρονος μέσος παραχωρήθηκε δανεικός στην ομάδα από την αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, μέχρι το τέλος της σεζόν με σκοπό να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει δριμύτερος.

Στην αναμονή

Ο Γκουστάβο Πογέτ το είπε ξεκάθαρα, ότι θέλει να δουλεύει με 24-25 παίκτες. Δύο μόλις ήρθαν, άρα κάποια πρέπει να φύγουν. Πάμε να δούμε αρχικά τις υποψήφιες αναχωρήσεις από την Ένωση.

Μακόλεϊ Κρισάντους

Ο Νιγηριανός φορ είναι "βάρος" για την ΑΕΚ. Τόσο για τη μηδαμινή προσφορά του στην Ένωση, όσο και το συμβόλαιο με το οποίο βαραίνει την ομάδα δίχως να προσφέρει κάτι. Δεν υπολογίζεται από τον Γκουστάβο Πογέτ. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει στην ΑΕΚ η ισπανική Πονφεραντίνα, όπως διαβάσατε πρώτοι εδώ στο Sport24.gr. Στο κόλπο φέρεται να έχει μπει κι ακόμη μια πορτογαλική ομάδα. Ο "Μάκης", όμως, "κλωτσά", περιμένοντας κάτι άλλο. Όσο και προβληματισμό να έχει δημιουργήσει η περίπτωσή του στο "κιτρινόμαυρο στρατόπεδο", υπάρχει η αισιοδοξία ότι έστω και στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου ο Νιγηριανός θα αποχωρήσει με προορισμό την Ιβηρική.

Αμπλαγιέ Φαγιέ

Ο Σενεγαλέζος είναι φανερό ότι δεν είναι στα πλάνα του Γκουστάβο Πογέτ, όπως δεν ήταν στα πλάνα και του πρώην τεχνικού της Ένωσης, Τραϊανού Δέλλα. Ο Αμπλαγιέ Φαγιέ δέχθηκε κρούση από την Καλλονή, όπως διαβάσατε πρώτου στο Sport24.gr. Ωστόσο, αυτή απερρίφθη από τον Αφρικανό αμυντικό χαφ, ο οποίος φαίνεται να καταλήγει στα Τρίκαλα, εκτός κι αν προκύψει ενδιαφέρον της τελευταίας στιγμής από τον Ηρακλή, όπως φημολογείται. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η σημερινή είναι η τελευταία του μέρα στην Ένωση.

Δημήτρης Ανάκογλου

Εκτός πλάνων και ο Δημήτρης Ανάκογλου. Ο 24χρονος μέσος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Γκουστάβο Πογέτ. Ουσιαστικά δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη του, είναι εκτός πλάνων, αλλά όχι σίγουρα κι εκτός... Σπάτων. Αν ο Ανάκογλου δεν είχε χώρο πριν, μετά την απόκτηση του Σουκουλίνι, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Υπάρχει ενδιαφέρον από τη Βέροια, τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Όλα ανοικτά μέχρι και τις... 20:00, όταν και λήγει η μεταγραφική περίοδος.

Κι όμως ο Πογέτ, είπε ότι περιμένει μια έκπληξη. Αυτή, συναρτήσει των αποχωρήσεων, θα είναι στα εξτρέμ. Δύο είναι οι περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει η ΑΕΚ, αυτές που έχουν το προβάδισμα έναντι άλλων. Και οι δύο Αφρικανοί, και οι δύο εξ' Ισπανίας.

Ζονατάν Σονγκό

Ο 26χρονος διεθνής με την Μπουρκίνα Φάσο ακραίος, Ζονατάν Σονγκό, είναι εκτός πλάνων της Αλμερία. Από το 2010 βρίσκεται στην Ανδαλουσία ο Σονγκό, αλλά μάλλον φαίνεται ότι η παραμονή του στο Νότο της Ισπανίας χρειάζεται ένα διάλειμμα ή φθάνει στο τέλος της.

Λας Μπανγκουρά

Ο 23χρονος διεθνής με τη Γουινέα ακραίος μέσος, Λας Μπανγκουρά, δεν υπολογίζεται από τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Δανείζεται, δεν παραχωρείται. Φαίνεται ότι υπάρχει εδώ κι ένα μήνα ενδιαφέρον εξ' Αγγλίας, Άστον Βίλα εν προκειμένω, αλλά αυτό ποτέ δεν εξεδηλώθη. Από το 2011 είναι στο "Βαγιέκας" και η ΑΕΚ φαίνεται να τον έχει ψηλά στις περιπτώσεις που εξετάζει.

Εουχένιο Ισναλδο

Μπερδεμένη η περίπτωση με τον 21χρονο Αργεντινό της Νιούελς. Η ΑΕΚ έκανε την πρότασή της στην ομάδα του Ροσάριο, αρχικά υπήρχε σύγκλιση, ωστόσο οι Αργεντινοί άλλαξαν τελευταία στιγμή του όρους απαιτώντας περισσότερα. Η ΑΕΚ έκανε πίσω, όπως είναι το φυσιολογικό, με τ η Νιούελς να επανέρχεται ξαναζητώντας διαπραγμάτευση. Είναι αρκετά μπερδεμένη η ιστορία του Ισνάλδο, κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει "ναυαγήσει" οριστικά, αν κι όλα τα στοιχεία προς εκεί συγκλίνουν. Εξάλλου η περίπτωσή του θεωρείται μια έξτρα λύση και όχι άμεσου ανταποδοτικού αποτελέσματος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ