ΑΕΚ

ΑΕΚ-Ανόρθωση 1-2

ΑΕΚ-Ανόρθωση 1-2
INTIME SPORTS

Οι δοκιμές του Δέλλα δεν βγήκαν στο τέταρτο φιλικό της ΑΕΚ στην Πολωνία με αποτέλεσμα οι "κιτρινόμαυροι" να χάσουν με 2-1 από την Ανόρθωση που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις η "ένωση".

Κακό πρόσωπο στην μεγαλύτερη διάρκεια του τέταρτου φιλικού της που έδωσε στην Πολωνία έδειξε η ΑΕΚ με τους "κιτρινόμαυρους" να μην βρίσκουν λύσεις για τις απουσίες των Βάργκας, Κορδέρου και Μάνταλου. Τα όσα δοκίμαζε τις προηγούμενες μέρες ο Τραϊανός Δέλλας δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα προβλημάτισε τον νεαρό τεχνικό της "ένωσης" ενόψει της συνέχειας. Βέβαια τα φιλικά προσφέρονται για να δουν οι προπονητές όχι μόνο τα καλά αλλά και τα στραβά και από το συγκεκριμένο φιλικό ο νεαρός τεχνικός είδε πάρα πολλά στραβά.

Ο Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 έχοντας στο τέρμα τον Μπαρόχα, στα δεξιά της άμυνας τον Γκάλο και αριστερά τον Σοϊλέδη ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο. Οι δυο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Γιόχανσον, Σιμόες και η τριάδα μπροστά τους ο Πλατέλλας δεξιά, ο Αραβίδης αριστερά, ο Μπαρμπόσα δεκάρι και στην κορυφή ο Τζεμπούρ.

Η επιλογή του Πορτογάλου ως του ηγέτη στην μεσαία γραμμή δεν περπάτησε, όπως επίσης και η επιλογή του Αραβίδη ως αριστερό εξτρέμ. Η ΑΕΚ έχασε σε δημιουργία και δεν μπορούσε να βρει σωστά διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Επίσης και παρά το γεγονός ότι ο Δέλλας δουλεύει καθημερινά στο αμυντικό και επιθετικό τρανζίσιον αυτό δεν βγήκε στην ΑΕΚ ενώ οι "κιτρινόμαυροι" έδειξαν και έναν εκνευρισμό με πιο χαρακτηριστική την κλωτσιά του Τζεμπούρ εκτός φάσης στο 20' μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα που δέχτηκε ο Αλγερινός. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και κάποια ατομικά λάθη μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο στο φιλικό με την Ανόρθωση. Ο μοναδικός διακριθείς στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο Σιμόες που καθάριζε φάσεις και προσπαθούσε να δώσει λύσεις σε άμυνα και επίθεση ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κολοβέτσιος.

Οι Κύπριοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς και στο 8' απείλησαν για πρώτη φορά όταν σε πλάγιο άουτ από τα δεξιά ο Λαμπρόπουλος δεν απομάκρυνε σωστά με την μπάλα να φτάνει μέσα στην περιοχή στον Αβραάμ ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Η Ανόρθωση απείλησε και πάλι στο 34' με τον Λαϊφη να βρίσκεται σε θέση βολής έξω από την περιοχή να επιχειρεί το σουτ και τον Μπαρόχα να πέφτει όμορφα στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα η Ανόρθωση πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά με πάσα προς το πέναλτι όλη η άμυνα της ΑΕΚ ακολούθησε την φάση ένα κλικ πιο αργά με αποτέλεσμα ο Μακρής να σουτάρει ανενόχλητος και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου με τους "κιτρινόμαυρους" να μην έχουν απειλήσει ούτε μια στιγμή.

Κάκιστη και στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Τραϊανός Δέλλας σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά ξεκίνησε την αναμέτρηση με την ίδια ενδεκάδα. Οι παίκτες του όμως συνέχισαν να κάνουν λάθη, να μην μπορούν να δημιουργήσουν και να έχουν κάκιστη εικόνα με μικρές εξαιρέσεις. Οι "κιτρινόμαυροι" σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο 45λεπτο βρήκαν τουλάχιστον τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Αρχικά στο 47' όταν σε φάουλ του Σοϊλέδη ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Τζεμπούρ ο οποίος με προβολή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόπριβες ο οποίος με ωραία επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Στο επόμενο λεπτό μετά από μια ασυνεννοησία του Λαμπρόπουλου με τον Μπαρόχα ήρθε το πέναλτι για την Ανόρθωση. Σε μια βαθιά μπαλιά από τα αριστερά ο Λαμπρόπουλος έδειξε να ελέγχει την φάση έχοντας στην πλάτη του τον Ντλοβού ενώ ο Μπαρόχα έκανε έξοδο προς την μπάλα. Ο επιθετικός από τη Νότια Αφρική τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του και τσίμπησε την μπάλα με αποτέλεσμα να βγει μόνος του προς κενής εστίας αναγκάζοντας τον Λαμπρόπουλο να τον ανατρέξει και τον διαιτητή να του δείξει την κόκκινη. Μετά από συνεννόηση με τον ρέφερι και φυσικά των ανθρώπων των δυο ομάδων η ΑΕΚ συνέχισε με ένα έντεκα με τον Τζανετόπουλο να περνάει στο ματς αντί του Λαμπρόπουλου. Δυο λεπτά αργότερα ο Ντλοβού εκτέλεσε το πέναλτι και παρά την καλή προσπάθεια του Μπαρόχα για να αποκρούσει έστειλα την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της Ανόρθωσης.

Δέκα λεπτά αργότερα οι Κύπριοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο 3-0 όταν ο Αμπουρτζ'ανια με ωραία μπαλιά βρήκε τον Ντλοβού ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Μπαρόχα να κάνει σπουδαία επέμβαση απομακρύνοντας την μπάλα.

Ανέβηκε μετά το 75' η ΑΕΚ

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές ενώ από πλευρά του ο Τραϊανός Δέλλας άλλαξε και το σύστημα της ομάδας του με την ΑΕΚ να παίζει πιο επιθετικά στο τελευταίο 15λεπτο και να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα που έφερε και την μείωση του σκορ. Αρχικά η ΑΕΚ απείλησε στο 79' με κεφαλιά του Τζανετόπουλου η οποία όμως πέρασε έξω.

Στο 82' όμως ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ με τον Γροντή. Ο Ζόριτς έκανε την σέντρα η άμυνα της Ανόρθωσης απομάκρυνε με τον επερχόμενο Γροντή να παίρνει το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ να κάνει το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΕΚ: Μπαρόχα (63' Βούρας), Γκάλο, Λαμπρόπουλος (50' Τζανετόπουλος), Κολοβέτσιος (84' Σβάρνας), Σοϊλέδης (72' Πεταυράκης), Σιμόες (55' Ανάκογλου), Γιόχανσον (80' Φαγέ), Πλατέλλας (72' Ζόριτς), Μπαρμπόσα (67' Κρισάντους), Αραβίδης, Τζεμπούρ (55' Γροντής).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Μόουρα (46' Τζανακάκης), Νούχου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Αμπουρτζάνια, Μπρούνο, Αβραάμ, Κυριακού, Ντλοβού, Μακρής.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ