ΑΕΚ

8 εκατ. ευρώ, αλλιώς αντίο ζωή...

8 εκατ. ευρώ, αλλιώς αντίο ζωή...

Σοκαριστικές αποκαλύψεις του νέου προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέα Δημητρέλου, στο Sport24.gr και στον Βαγγέλη Αρναούτογλου. Πως θα προσπαθήσει η να πείσει την ΟΥΕΦΑ ότι αξίζει να της δοθεί αδειοδότηση αν δεν μπει στα ταμεία το συγκεκριμένο ποσό. Τι περιμένει από τους μετόχους, τι θα πράξει αν δεν γίνει η απαιτητή χρηματοδότηση.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος ορίστηκε Δημητρέλος νέος προέδρος της ΠΑΕ , στη θέση του Σταύρου Αδαμίδη. Τι δήλωσε ο τελευταίος . Διαβάστε ακόμη για το πως η ΑΕΚ γλίτωσε την... ξεφτίλα την τελευταία στιγμή .

Διαβάστε την πρώτη συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του...

Ο άνθρωπος που λέει την αλήθεια δεν έχει να χάσει πολλά, ίσως και τίποτα... Μάλλον να κερδίσει έχει. Και ο Ανδρέας Δημητρέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι « εγώ δεν έχω τον χρόνο να ασχολούμαι από το πρωί μέχρι το βράδυ με την ΑΕΚ γιατί θα πεινάσουν τα παιδιά μου αν σταματήσω να εμφανίζομαι στις δικαστικές αίθουσες και να εξασκώ το επάγγελμά μου, οπότε η βοήθεια και του Σταύρου θα είναι επιθυμητή», αναλύει στο Sport24.gr την κατάσταση που παραλαμβάνει και όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου η ΠΑΕ να έχει εκτός από παρόν και μέλλον...

« Παρέλαβα σήμερα από τον Σταύρο Αδαμίδη. Με μία πρώτη ματιά αντιλαμβάνομαι ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, η ΑΕΚ ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σχοινί. Ως το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου θα πρέπει να έχουμε πείσει την UEFA ότι πληρούμε τις προϋποθέσεις. Και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε τις απαιτούμενες υπογραφές. Και για να τις δούμε αποτυπωμένες στα σχετικά έγγραφα θα πρέπει να έχουμε πληρώσει. Ο Σταύρος μιλάει για 6 εκατ. ευρώ, εγώ τα υπολόγισα γύρω στα 8. Πρέπει να δούμε τα ποσά αυτά στα ταμεία της ΑΕΚ άμεσα».

Από ποιους πρέπει να τα περιμένει η ΑΕΚ;

« Από τους μετόχους της ασφαλώς. Εκείνοι οφείλουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ. Πρέπει να σκύψουν πάνω από καίρια ζητήματά της και να καταλάβουν ότι ο χρόνος τελειώνει. Περιμένουμε τις αποφάσεις τους, τα ποσά που προτίθενται να δώσουν. Εκεί θα φανούν πολλά πράγματα. Θα ξέρουμε πως πρέπει να βαδίσουμε όταν μάθουμε πόσα χρήματα θα μπουν στα ταμεία».

Κι αν αυτά δεν είναι όσα απαιτούνται; Μιλήσατε για 8 εκατ. ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί το ποσό που μάζεψαν όλοι μαζί δεν ξεπερνά τα 2-2,5 εκατ ευρώ. Ποια μπορεί να είναι η επόμενη ημέρα της ΑΕΚ;

« Θα ειναι αμφίβολη. Βέβαια δεν θα παρατήσουμε την προσπάθεια. Θα πάμε στην UEFA και θα παρουσιάσουμε τα δεδομένα μας. Θα δείξουμε ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μειωθούν τα κόστη, άρα εμείς ως εταιρεία έχουμε μπει σε ένα μονοπάτι εξυγίανσης. Υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό. Τα μεγάλα συμβόλαια, όπως επί παραδείγματι του Σκόκο απομακρύνθηκαν, η ΠΑΕ εμπιστεύθηκε γηγενείς ποδοσφαιριστές, προωθεί παίκτες από τα σπλάχνα της, κάνει αυτό που πρέπει για να εναρμονιστεί με τις επιταγές και υποδείξεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου».

Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι μόνο ταμειακό; Αυτά τα 8 εκατ. ευρώ, εφόσον βρεθούν, τη βγάζουν από το αδιέξοδο;

« Μόνο προσωρινά ασφαλώς. Το άνοιγμα της ΑΕΚ ως το τέλος της σεζόν σε συνδυασμό με το χρέος προς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς αγγίζει τα 18 εκατ., ευρώ. Θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά εφόσον φτάναμε σε έναν συμβιβασμό με τη Morgan Stanley. Οι μετοχές της ΑΕΚ είναι μπλοκαρισμένες εκεί, οπότε από εκεί πρέπει και να ξεκινήσουμε. Να λυθεί επιτέλους το θέμα αυτό. Δουλειά των μετόχων είναι και αυτή ασφαλώς. Πρέπει να βρουν τον τρόπο για να βγει η ΠΑΕ από αυτή τη δέσμευση, διαφορετικά δεν θα γίνει ποτέ ελκυστική προς ενδιαφερόμενους επενδυτές».

Ξαφνικά οι μέτοχοι ήλθαν στο προσκήνιο και καλούνται να πληρώσουν. Μόνοι τους το αποφάσισαν, μόνοι τους το δρομολογούν. Αρκεί αυτό;

« Θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, όμως από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα της ΑΕΚ το οποίο είναι δαιδαλώδες. Το ιδεατό θα ήταν εκτός από τις πληρωμές που πρέπει να γίνουν, να βρεθεί και ο τρόπος να αποκτήσει και πάλι ο κόσμος όραμα. Κι εγώ είμαι ΑΕΚτζής, κι εγώ όραμα χρειάζομαι, αυτό θέλω και περιμένω εξίσου. Είμαι ένας πιστός στρατιώτης, ένας υπηρέτης της ΑΕΚ, δεν είμαι εδώ για να λύσω το πρόβλημα, είμαι όμως εδώ για να βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση. Θα προσπαθήσω να φέρω τους ΑΕΚτζήδες κοντά στην ομάδα με τα λόγια και τις πράξεις μου, όμως το όραμα δεν μπορώ να το δώσω εγώ. Έχω αυτογνωσία, έχω αγάπη και αρρώστια για την ομάδα μου αλλά δεν είμαι ο Ντέμης ή ο Μελισσανίδης».

Αλήθεια ποντάρετε στο ότι οι μέτοχοι θα καλύψουν το ποσό των 8 εκατ. ευρώ;

« Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος ότι θα συμβεί αυτό. Όμως έπρεπε να τους δοθεί η ευκαιρία να το σκεφτούν και να πράξουν αναλόγως προτού η ΑΕΚ οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο. Διαφορετικά, όπως είπα και πριν, θα εισέλθουμε σε μία διαδικασία να πείσουμε την UEFA ότι βαδίζουμε σε δρόμο εξυγίανσης. Και αυτό ασφαλώς προκειμένου να πάρουμε μία προσωρινή διορία ως τον Ιούνιο. Τότε θα πρέπει να αποδείξουμε ότι βαδίζουμε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση. Έχοντας μειώσει κι άλλο τα κόστη και απαλλαγεί από μεγάλα συμβόλαια. Το καλό είναι ότι τα πιο βαριά για την ΑΕΚ εκπνέουν το ερχόμενο καλοκαίρι».

Είπατε ότι αναλάβατε την ΑΕΚ από τρέλα, όντας κατεστραμμένος οικονομικά πλέον... Ακούγεται σαν υπερβολή...

« Είναι όμως η αλήθεια. Χωρίς καμία υπερβολή. Την περίοδο της προεδρίας μου στην ΠΑΕ προτού έλθει ο Ντέμης στον οποίο εγώ παρέδωσα, η περιουσία μου δεσμεύτηκε. Δεν το λέω για να νομίζει κανείς ότι λαίκίζω, είναι η πραγματικότητα. Είμαι αγωνιστής, θέλω να βοηθήσω την ομάδα που αγαπώ και γι αυτό είμαι εδώ ως μεταβατικός. Θα δώσω αγώνα, αλλά επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να περιμένει κανείς τη λύση από εμένα, άλλοι πρέπει και οφείλουν να τη δώσουν».

Η προοπτική του γηπέδου αλλάζει το project AEK;

« Σε πολύ σημαντικό βαθμό. Είναι και αυτή μία προοπτική την οποία όταν έλθουν τα δύσκολα θα παρουσιάσουμε στην UEFA. Αποδεικνύοντας ότι προσπαθούμε για τη σωστή διαχείριση και συνάμα δουλεύουμε για να γίνει το προϊόν μας περισσότερο ελκυστικό. Επιπροσθέτως, η προοπτική του γηπέδου ανοίγει νέους ορίζοντες, νομίζω ότι μία ομάδα που έχει στα χέρια της έναν νόμο που της επιτρέπει να κατασκευάσει γήπεδο είναι πιο ελκυστική από μία που είναι καταδικασμένη να βολοδέρνει δεξιά και αριστερά. Το γήπεδο θα γίνει αν εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΑΕΚ, αυτό είναι βέβαιο».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ