ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάνες Χάλντορσον: Ο σκηνοθέτης που σταμάτησε τον Μέσι

Iceland goalkeeper Hannes Halldorsson celebrates after his side scored their first goal during the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Iceland goalkeeper Hannes Halldorsson celebrates after his side scored their first goal during the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Δεν είναι διάσημος ποδοσφαιριστής. Είναι όμως ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης. Και σήμερα (16/6) ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας, Χάνες Χάλντορσον, σταμάτησε τον Λιονέλ Μέσι σε μια ιστορική για την χώρα του ημέρα.

Είναι 34 ετών. Παίζει στην Ράντερς της Δανίας. Έχει περάσει από μικρές ομάδες και δεν κατάφερε να κάνει ποτέ το μεγάλο βήμα. Η μία δουλειά του, η μία αγάπη του είναι η σκηνοθεσία, όμως ο Χάνες Χάλντορσον έχει και τον ρόλο του τερματοφύλακα της Εθνικής Ισλανδίας. Το μεσημέρι της 16ης Ιουνίου, μάλιστα, σταμάτησε τον Λιονέλ Μέσι και χάρισε στην χώρα του τον πρώτο της βαθμό σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου, μαζί φυσικά με τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης απέναντι στους νοτιοαμερικανούς.

Η αξία του Χάλντορσον στην αγορά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν ξεπερνά τις 350.000 ευρώ, η αξία του όμως στον τομέα της σκηνοθεσίας ίσως να είναι αρκετά μεγαλύτερη. Εκείνος είχε αναλάβει το τραγούδι της Ισλανδίας στην Eurovision του 2012, ενώ αυτές τις μέρες παίζεται στην Ισλανδία μια εκπληκτική σχεδόν δίλεπτη διαφήμιση της Coca-Cola, την οποία αυτός σκηνοθέτησε. Ποια είναι η ιστορία της; Μα φυσικά η συμμετοχή της εθνικής ομάδας της χώρας στο πρώτο της Μουντιάλ. Αν μη τι άλλο, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο 34χρονος Χάλντορσον ξέρει με τι θα ασχοληθεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ