ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Σκάνδαλο" με εργάτες του Μουντιάλ στο Κατάρ

"Σκάνδαλο" με εργάτες του Μουντιάλ στο Κατάρ

Την κριτική πολλών διεθνών Μέσων αντιμετώπισε η υποβολή των μεταναστών εργαζομένων στο Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022, σε συμμετοχή σε ημιμαραθώνιο, με σκοπό την είσοδο στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness.

Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ ανά τον κόσμο έχουν κατά καιρούς επικρίνει τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα που θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022, Κατάρ.

Το πιο πρόσφατο γεγονός έχει να κάνει με δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι το Εμιράτο υποχρέωσε τους μετανάστες εργαζομένους για το Μουντιάλ του 2022 να τρέξουν στον Ημι-Μμαραθώνιο "Mega Marathon", προκειμένου να καταρριφθεί ένα ρεκόρ και να μπουν στο βιβλίο Guiness.

Ο μαραθώνιος διεξήχθη στις 27 του Φλεβάρη και όπως αποκαλύπτει η "Telegraph", πολλοί εκ των συμμετεχόντων δεν είχαν την απαραίτητη ενδυμασία κι έτρεχαν με τζιν και με σαγιονάρες.

Όπως αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα, πολλοί εκ των συμμετεχόντων - εργαζομένων, αποπειράθηκαν να αποχωρήσουν, ωστόσο οι διοργανωτές τους ειδοποίησαν ότι θα έπρεπε να διασχίσουν τη γραμμή τερματισμού.

Ο ημιμαραθώνιος διοργανώθηκε από την ποδοσφαιρική ομάδα, Αλ-Σαντ, και ο στόχος ήταν τα 22,1 χιλιόμετρα να διανυθούν από πάνω από 50.000 συμμετέχοντες.

Ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης με δηλώσεις του στη Doha News ωστόσο, υποστήριξε ότι ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων, ήταν 33.000. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί εκ των συμμετεχόντων ήταν μετανάστες από τη Νοτιοανατολική Ασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ