ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόταση Μπλάτερ για Μουντιάλ και στο... Ιράν

Πρόταση Μπλάτερ για Μουντιάλ και στο... Ιράν

Ο Ζεπ Μπλάτερ άνοιξε την πόρτα για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 σε παραπάνω από μία χώρες, αποκαλύπτοντας ότι το Ιράν έχει προσφερθεί να διοργανώσει την τελική φάση μαζί με το Κατάρ.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της FIFA στο Άμπου Ντάμπι, ενόψει του τελικού του Μουντιάλ Κ17 την Παρασκευή, με τον 77χρονο παράγοντα να τονίζει επίσης πως υπάρχει η σκέψη η τελική φάση να λάβει χώρα Νοέμβριο ή Δεκέμβριο και όχι Ιανουάριο ή Φεβρουάριο.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο η τελική φάση να διεξαχθεί και σε άλλη χώρα πλην Κατάρ, ο Μπλάτερ αποκρίθηκε: "Εξακολουθώ να βάζω ένα τεράστιο ερωτηματικό δίπλα σε αυτό το θέμα.

Πέρασα μόλις από το Ιράν και, ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο, μου είπαν πως θα ήταν ευτυχισμένοι να φιλοξενήσουν μερικά παιχνίδια.

Οπότε όχι μόνο στον Περσικό Κόλπο αλλά σε όλη τη Μέση Ανατολή υπάρχει ενδιαφέρον για αυτό το γεγονός. Τα Αραβικά Εμιράτα θα έδειχναν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον αλλά ας κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά.

Πρόταση Μπλάτερ για Μουντιάλ και στο... Ιράν

Το πρώτο βήμα είναι να δούμε αν μπορούν να γίνουν τα ματς Νοέμβριο-Δεκέμβριο και αυτό πρέπει να γίνει πριν το ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο: έχουμε έξι, επτά μήνες μπροστά μας.

Η διεξαγωγή της τελικής φάσης σε παραπάνω από μία χώρες δεν θα ήταν κάτι το καινούριο. Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι κάτι που θα λάβουμε υπόψη σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή".

Ο Νο 1 παράγοντας της FIFA δήλωσε επίσης ότι θα ταξιδέψει στη Ντόχα για να έχει συνομιλίες με τους επικεφαλής της χώρας, με θέμα συζήτησης τις απίστευτα άσχημες συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που απασχολούνται στην κατασκευή σταδίων και εγκαταστάσεων ενόψει των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ