ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Όχι" στο μποϊκοτάζ του Μουντιάλ της Ρωσίας

"Όχι" στο μποϊκοτάζ του Μουντιάλ της Ρωσίας

Δύο από τους κορυφαίους ομοσπονδιακούς τεχνικούς στον κόσμο, Βιθέντε δελ Μπόσκε και Γιόακιμ Λεβ, απέρριψαν το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ της Ρωσίας, εξαιτίας της κρίσης με την Ουκρανία.

Βιθέντε δελ Μπόσκε και Γιόακιμ Λεβ, ομοσπονδιακοί τεχνικοί σε δύο εκ των κορυφαίων εθνικών ομάδων στον κόσμο, αυτές της Ισπανίας και της Γερμανίας αντίστοιχα, απέρριψαν με δηλώσεις τους το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ της Ρωσίας που θα διεξαχθεί το 2018.

"Η ιδέα ενός μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, δε θα έχει ποτέ την υποστήριξη των προπονητών του ποδοσφαίρου. Προσπαθούμε να ενώσουμε τους ανθρώπους, όχι να τους χωρίσουμε. Είμαστε αθλητές, δεν κάνουμε πολιτική. Στηρίζουμε, όλους όσους παίζουν ποδόσφαιρο.", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "φούρια ρόχα", Βιθέντε δελ Μπόσκε.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε με τις δηλώσεις του και ο ομόλογός του της εθνικής Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ: "Η Ρωσία μπορεί και έχει όλες τις δυνατότητες να οργανώσει ένας Μουντιάλ, υψηλού επιπέδου. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να μπούμε στο πεδίο της πολιτικής."

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ του Μουντιάλ του 2018 εξετάστηκε σοβαρά από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής, σαν μία μορφή κύρωσης απέναντι στη διοργανώτρια Ρωσία για την έκρυθμη κατάσταση με την Ουκρανία.

Πηγή: Abola

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ