ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κάρλος Μπιλάρδο στο Sport24.gr

Ο Κάρλος Μπιλάρδο στο Sport24.gr

Ο εμβληματικός Κάρλος Μπιλάρδο, μέντορας του Μαραντόνα και παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή το 1986, χρίζει φαβορί τους "αλμπισελέστε", μιλάει για τον Μέσι, τον Σαμπέλα ενώ εξηγεί γιατί κανείς δεν έφτασε τον "Ντιεγκίτο".

Ο 75χρονος Κάρλος Μπιλάρδο, τεράστια ποδοσφαιρική φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου της Αργεντινής έχοντας γευθεί το νέκταρ της κατάκτησης του Μουντιάλ 1986 μοιράζεται τις πολύτιμες εμπειρίες του στο Sport24.gr.

Στον πάγκο των "Μπιανκοσελέστε" παρέμεινε για εφτά χρόνια (1983-1990) γράφοντας ιστορία. Πέρα από την τεράστια επιτυχία στο Μουντιάλ του Μεξικό, η Αργεντινή απώλεσε την κούπα τέσσερα χρόνια αργότερα στον τελικό από την Γερμανία.

Ο "El Narigon" (σ.σ.:μεγάλη μύτη) ήταν από τους λίγους προπονητές που κατάφεραν να τιθασεύουν τον Ντιέγκο Μαραντόνα παίρνοντας το 100% των δυνατοτήτων του κορυφαίου κατά πολλούς ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Ο παλαίμαχος προπονητής μίλησε στο Sport24.gr για το Μουντιάλ της Βραζιλίας τονίζοντας πως η Αργεντινή διαθέτει την κατάλληλη ομάδα για να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Ο Κάρλος Μπιλάρδο στο Sport24.gr

"H Αργεντινή είναι φαβορί, είναι όλα υπέρ μας, έχουμε το κατάλληλο ρόστερ να φτάσουμε στη κορυφή. Έχουμε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν οι άλλες ομάδες, όπως η Μέσι.

Δεν μας λείπει τίποτα. Το πιστεύω και δεν έχω παρασυρθεί από το συναίσθημά μου. Το λέω μέσα από την εμπειρία μου".

Ο Μπιλάρδο αναγνωρίζει πως η απουσία του Ντι Μαρία είναι σημαντική, ωστόσο εκτιμά πως πως θα αναπληρωθεί το κενό του.

"Ο Ντι Μαρία είναι μεγάλη απουσία που σίγουρα μπορεί να στοιχίσει. Υπάρχουν όμως παίκτες με πρώτο και καλύτερο τον Μέσι, την αξία των οποίων εκτιμώ και υπολογίζω αφάνταστα. Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου".

Στο μεγάλο δίλημμα "Μαραντόνα ή Μέσι" ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής παρά τα σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις του με τον Μαραντόνα, εκθειάζει τον "Πίμπε Ντ'Όρο".

Ο Κάρλος Μπιλάρδο στο Sport24.gr

"Μαραντόνα ή Μέσι; Χμμμ.... Διαφορετικές εποχές, διαφορετικά στυλ, διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Δεν αποφεύγω να το απαντήσω.

Ο ποδοσφαιριστής Μαραντόνα, για μένα είναι μοναδικός. Πέρασαν, Πλατινί, Γκούλιτ, Ζιντάν και άλλοι πολλοί ποδοσφαιριστές αλλά κανένας δεν τον έφτασε. Όχι να τον ξεπεράσει. Κανένας δεν τον έφτασε".

Ο Κάρλος Μπιλάρδο βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον Αλεχάντρο Σαμπέλα, τον οποίο συμβουλεύει...

"Μιλώ με τον Σαμπέλα, κάθε μέρα και ξέρω ότι αυτός ο προπονητής μπορεί να πάρει το τρόπαιο. Οι ποδοσφαιριστές τον υπακούν τυφλά. Είναι αξιόλογος παρά την κριτική που δέχεται".

Ο Κάρλος Μπιλάρδο στο Sport24.gr

Ο σπουδαίος προπονητής κατέθεσε στο Sport24.gr την άποψη του για την αγωνιστική κατάσταση του Μέσι στο Μουντιάλ.

"Ο Μέσι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει αγωνιστεί σε αυτό το Μουντιάλ με κάθε πιθανό σχήμα και τα έχει καταφέρει.

Προσαρμόζεται εύκολα και ταυτόχρονα οι αντίπαλοι προσαρμόζονταi πάνω του δύσκολα. Μπορεί να κάνει πως κοιμάται όλο το παιχνίδι, να ξυπνάει ένα δευτερόλεπτο και να 'σκοτώνει' τον αντίπαλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ