ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μαραντόνα κατά του Μουντιάλ σε ΗΠΑ - Μεξικό και Καναδά το 2026

Argentine soccer legend Diego Maradona stands on stage during the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday Dec. 1, 2017. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
Argentine soccer legend Diego Maradona stands on stage during the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday Dec. 1, 2017. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko) AP

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές χώρες: στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά. Ο Ντιέγκο Αρμάντα Μαραντόνα εξέφρασε τις αντιρρήσεις του.

Η ανάθεση της συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ 2026 σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά δεν άρεσε στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος εξέφρασε τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις του. Η FIFA αποφάσισε την Τετάρτη (13/06) ότι η διοργάνωση σε οκτώ χρόνια, πρώτη με τη συμμετοχή 48 ομάδων, θα μοιραστεί στις συγκεκριμένες χώρες, με 60 ματς να διεξάγονται στις ΗΠΑ και από 10 σε Μεξικό και Καναδά.

Η απόφαση αυτή θα κάνει το Μεξικό την πρώτη χώρα που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ τρεις φορές. "Αυτό δεν μου άρεσε. Το Μεξικό δεν το άξιζε. Οι Μεξικανοί έρχονται αντιμέτωποι με την Βραζιλία ή τη Γερμανία και βγαίνουν έξω", ανέφερε ο 57χρονος και συνέχισε: "Οι Καναδοί μπορεί να είναι καλοί σκιερ και οι Αμερικανοί ήθελαν να έχουν τέσσερις περιόδους από 25 λεπτά για τη διαφήμιση".

AP Photo/Alexander Zemlianichenko

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ