ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντοπέ το "Θαύμα της Βέρνης"

Ντοπέ το "Θαύμα της Βέρνης"

Χρήση μεθαμφεταμινών έκαναν πολλοί από τους Γερμανούς διεθνείς πριν τον τελικό του Μουντιάλ του 1954, το οποίο κατέκτησαν τα "πάντσερ", επικρατώντας με 3-2 της Ουγγαρίας και δημιουργώντας το θρυλικό "Θαύμα της Βέρνης".

Αυτό είναι το πόρισμα από μία έρευνα του πανεπιστημίου της Λειψίας, που τιτλοφορείται "Ντοπάρισμα στη Γερμανία" και χρηματοδοτείται από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, προκειμένου να μελετηθεί το φαινόμενο του ντόπινγκ στη χώρα.

Όπως αποκαλύπτεται λοιπόν, οι φροντιστές της εθνικής ομάδας της Γερμανίας έδιναν μεθαμφεταμίνες στους παίκτες της ομάδας πριν τον τελικό με την Ουγγαρία, λέγοντάς τους πως πρόκειται για βιταμίνη C.

Η διεγερτική αυτή ουσία χρησιμοποιείτο από τους Γερμανούς στρατιώτες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η ανησυχία για μία νέα συντριβή από την παρέα του Πούσκας (8-3 στον α' γύρο της διοργάνωσης), οδήγησε στη χορήγηση της ουσίας.

Όλα αυτά βγήκαν στη φόρα εξαιτίας κάποιων συριγγών εκείνης της εποχής, που φέρουν ίχνη της ουσίας, και βρίσκονται στην κατοχή των πανεπιστημιακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ