ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων στο Κατάρ

Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων στο Κατάρ

"Εδώ δεν είναι Disneyland", είπαν οι αστυνομικοί του Κατάρ και συνέλαβαν τους δημοσιογράφους του BBC, που βρέθηκαν στην ασιατική χώρα για ρεπορτάζ σχετικό με το Μουντιάλ.

Ήταν αρχές του μηνός όταν Γερμανοί δημοσιογράφοι αποκάλυψαν τη σύλληψή τους από τις αρχές του Κατάρ, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022 στην ασιατική χώρα.

Μετά από δύο εβδομάδες το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Με πρωταγωνιστές δημοσιογράφους του BBC, οι οποίοι διηγήθηκαν τις περιπέτειες τους, στο Κατάρ.

"Ξαφνικά οκτώ λευκά οχήματα περικύκλωσαν το δικό μας και μας οδήγησαν με μεγάλη ταχύτητα, σε ένα δρόμο παράπλευρο του κεντρικού. Εκεί μας επιθέωρησαν δεκάδες αστυνομικοί που μας φώναζαν όταν προσπαθούσαμε να μιλήσουμε κι ο όλος ο εξοπλισμός κατεσχέθη. Μας στρίμωξαν, μας χώρισαν και μας ανέκριναν με τρόπο εχθρικό, χωρίς να μας πουν γιατί μας συνέλαβαν. Δεν μπορούσαμε ούτε να τηλεφωνήσουμε, γιατί η σύλληψή μας θεωρήθηκε ύψιστης εθνικής ασφάλειας.

Περάσαμε τη νύχτα στη φυλακή. Όταν μας συνέλαβαν μας είπαν: Δεν μπορείτε να βάζετε τις κάμερες, όπου θέλετε. Εδώ δεν είναι η Disneyland. Το επόμενο πρωί μας ελευθέρωσαν. Χωρίς να μας επιστρέψουν τον εξοπλισμό και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα", εξήγησε ο δημοσιογράφος του BBC, Μάρκ Λόμπελ.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του Κατάρ προσπαθεί με την έλευση του Τσάβι να εμπλουτίσει το ποδόσφαιρο της χώρας, τα ερωτήματα για την ανάθεση της διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2022 παραμένουν αναπάντητα. Το ίδιο κι η ασφάλεια. Με τις καταγγελίες και τις φωνές διαμαρτυρίας ολοένα δυνατότερες και πιο έντονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ