ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάλα αξίας 74.000 δολαρίων!

Μπάλα αξίας 74.000 δολαρίων!

Η μπάλα που έστειλε στα δίχτυα ο Ινιέστα στον τελικό του Μουντιάλ και χάρισε το τρόπαιο στην Ισπανία, πουλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε στο ebay.co.uk για 48.200 λίρες Αγγλίας (περίπου 73.688 δολάρια ή 57.044 ευρώ).

Ο δημοφιλής ιστότοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια για φιλανθρωπικούς σκοπούς καθώς τα έσοδα από τη δημοπρασία της Παρασκευής θα διατεθούν στην καμπάνια "46664" του Νέλσον Μαντέλα για την καταπολέμηση του ιού HIV/AIDS.


Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του eBay Ρουθ Σισκόβσκι, το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο γι'αυτό το κομμάτι καθώς δεν ήταν μόνο η καθεαυτή μπάλα του τελικού, αλλά και ο σκοπός για τον οποίον θα πάνε τα χρήματα από την πώληση.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μπάλα ονομάζεται "Jo’bulani", καθώς είναι η χρυσή (και αποκλειστικά για τον τελικό) έκδοση της περιβόητης Jabulani.

Μπορεί λοιπόν η μπάλα που χρησιμοποιήθηκε σε όλο το Μουντιάλ να ταλαιπώρησε αρκετά τους ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον όμως το "χρυσό" αδερφάκι της πουλήθηκε για ένα πολύ καλό σκοπό...

Η... εκρηκτική Σακίρα φιλάει την Jo’bulani

Colombian singer Shakira kisses the Jabulani football after a news conference at the Soccer City stadium in Johannesburg July 10, 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ