ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ταμπάρες: "Το Παγκόσμιο Κύπελλο τελείωσε, πάμε για το Copa America"

Ταμπάρες: "Το Παγκόσμιο Κύπελλο τελείωσε, πάμε για το Copa America"
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Όσκαρ Τάμπαρες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ουρουγουάη, ωστόσο έθεσε ως στόχο το επόμενο Copa America. Ο Ντιέγκο Γκοδίν κάλυψε τον Φερνάντο Μουσλέρα.

Νέους στόχους έθεσε ο Όσκαρ Ταμπάρες για την Ουρουγουάη μετά από τον αποκλεισμό της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έστω κι αν δεν επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στο "τιμόνι" της ομάδας για 13 σερί χρονιά.

"Τα όνειρά μας τελείωσαν, όμως το ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε για εμάς, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα πάμε καλά στο Copa America. Το ίδιο συνέβη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όμως υπήρχαν νέες δυνατότητες. Έχουμε νέα όνειρα, που θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε πράξη", δήλωσε μετά από την ήττα από τη Γαλλία ο Ουρουγουανός προπονητής.

"Γνωρίζω ότι η Ουρουγουάη θα συνεχίσει να έχει την ποδοσφαιρική κουλτούρα της, την ιστορία της, και είναι εύκολο για μένα, αν και λυπάμαι για τη σημερινή ήττα, επειδή δεν ήταν δυνατό να πετύχουμε αυτό που ζητούσαμε. Η Γαλλία μας νίκησε δίκαια".

Σχολιάζοντας το λάθος του Φερνάντο Μουσλέρα τη φάση του δεύτερου γαλλικού τέρματος, ο Ταμπάρες σημείωσε: "Στη ζωή, ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα".

Όσο για το δικό του μέλλον, ο πιο γηραιός προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης, ο οποίος στα 71 του πάσχει από σύνδρομο Γκιγέν Μπαρέ που οδηγεί σε παράλυση, δήλωσε: "Ξέρω ότι σε μερικές περιπτώσεις, ο προπονητής αποφασίζει αν θα συνεχίσει ή όχι. Σήμερα το συμβόλαιό μου ολοκληρώθηκε και δεν θα μιλήσω γι' αυτό, επειδή δεν είναι δική μου δουλειά. Η ομοσπονδία είναι εκεί για όσους θέλουν να τη συναντήσουν, εγώ δεν ήμουν ποτέ τέτοιος άνθρωπος. Οποιαδήποτε δήλωση τώρα μπορεί να αποτελέσει υλικό για δημοσιογράφους που θα βλάψει εμάς και την ομοσπονδία".

ΓΚΟΔΙΝ: "ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ"

Ο αρχηγός της "σελέστε", Ντιέγκο Γκοδίν, κάλυψε κι αυτός τον τερματοφύλακά του, λέγοντας ότι "είναι σφάλμα, όλοι κάνουμε λάθη και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Σήμερα είχε ένα λάθος, σε άλλα παιχνίδια μας έσωσε".

Ο κεντρικός αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης υποστήριξε: "Λυπάμαι για τον αποκλεισμό φυσικά, όμως θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ουρουγουανούς και τους συμπαίκτες μου, που ήταν λιοντάρια. Είμαστε υπερήφανοι, δεν έχουμε κάτι για να μετανιώσουμε. Σήμερα δεν τα καταφέραμε, αλλά φεύγουμε έχοντας δώσει τα πάντα και με το κεφάλι πολύ ψηλά".

"Η Γαλλία είναι μία σπουδαία ομάδα, με νεαρούς παίκτες που παίζει καλά. Σήμερα βρήκε δύο γκολ και ήταν δύσκολο για εμάς να βρούμε τα δικά μας. Τίποτα περισσότερο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές νικάς, μερικές φορές χάνεις. Έτσι είναι".

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ