ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Όταν ο ΠΑΟΚ νικούσε Μόντριτς και Κέιν μαζί!

Tottenham's Luca Modric scores a penalty during the Europa League Group A soccer match between Tottenham and PAOK at White Hart Lane stadium in London, Wednesday, Nov. 30, 2011.  (AP Photo/Matt Dunham)
Tottenham's Luca Modric scores a penalty during the Europa League Group A soccer match between Tottenham and PAOK at White Hart Lane stadium in London, Wednesday, Nov. 30, 2011. (AP Photo/Matt Dunham) AP / MATT DUNHAM

Μία και μοναδική ήταν η συνύπαρξη του Χάρι Κέιν με τον Λούκα Μόντριτς στην Τότεναμ. Γι' αυτό και πλέον - ναι, εκείνο το 1-2 από τον ΠΑΟΚ στο Λονδίνο - θα το θυμηθούν πολλοί ενόψει του ημιτελικού Κροατίας-Αγγλίας το βράδυ της Τετάρτης.

Θυμήθηκε χθες τα παλιά ο Λούκα Μόντριτς. Όταν αγωνιζόταν στην Τότεναμ από το 2008 έως το 2012. Δεν μπορούσαν να μην το... θυμηθούν οι Κροάτες δημοσιογράφοι. Ναι, τον είχε προλάβει τον άγουρο Χάρι Κέιν με τα χαρακτηριστικά κατακκόκινα μαγουλάκια του. Ήταν 18 τότε ο αρχηγός της Αγγλίας. Και 26 ο κάπτεν της Κροατίας. Στην τελευταία του χρονιά στο Λονδίνο, προτού μετακομίσει στη Μαδρίτη όπου έχει κλείσει ήδη έξι σεζόν. Με μόλις ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο, αλλά τέσσερα Champions League με τη φανέλα της Ρεάλ!

Αυτό που κατέγραψε ένας Άγγλος δημοσιογράφος, προφανώς ψάχνοντας το διδυμάκι των πρώην συμπαικτών στην Τότεναμ έχει και την ελληνική χροιά και ιδιαίτερη σημασία του! Όχι τόσο διότι ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι εκείνη τη βραδιά της 30ής Νομεβρίου 2011 σάρωνε στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν και Μόντριτς και Κέιν. Και Ντεφόε και Τσόρλουκα. Και Γκαλάς και Ρόουζ και Λένον. Και Χάρι Κέιν με Κάιλ Γουόκερ άμα λάχει, που είχαν μπει ως αλλαγή στο β΄ ημίχρονο. Μπας και "γυρίσει" το ματς, καθώς ο Δικέφαλος προηγούνταν με 1-2 (ήταν και το τελικό σκορ). Παίζοντας, μάλιστα, με δέκα παίκτες λόγω ανύπαρκτου πέναλτι (χέρι και αποβολή Σταφυλίδη) που είχε μετατρέψει σε γκολ ο Μόντριτς στο 39'. Έχει την ιδιαίτερη σημασία του διότι εκείνο το ιστορικό Τότεναμ – ΠΑΟΚ 1-2 με δέκα παίκτες ήταν το πρώτο και το τελευταίο ματς στο οποίο οι δυο αρχηγοί του ημιτελικού της Τετάρτης συμπεριλήφθηκαν στην ίδια ενδεκάδα!

Αυτό το 1-2, το οποίο είχε “σφραγίσει” την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους “32” του Europa League, αφήνοντας ουσιαστικά εκτός συνέχειας την Τότεναμ (είχε προκριθεί στην τελευταία αγωνιστική και η Ρουμπίν Καζάν με το 1-1 στην Τούμπα) ήταν το μοναδικό ματς της Τότεναμ στο οποίο συνυπήρξαν ο Μόντριτς και ο Κέιν. Ο αρχηγός της Αγγλίας το καλοκαίρι του 2011 είχε επιστρέψει από τη Λέιτον Όριεντ και τον Ιανουάριο του 2012 είχε (ξανα)παραχωρηθεί ως δανεικός στη Μίλγουολ της Τσάμπιονσιπ. Ο Χάρι Ρέντναπ δεν χρησιμοποιούσε τον 18χρονο φορ στα σημαντικά ματς του πρωταθλήματος, παρά μόνο στα “εύκολα” ματς του Κυπέλλου και στον όμιλο του Εuropa League, όπου άφηνε πολλά βασικά στελέχη – όπως και τον Μόντριτς – εκτός ομάδας, για ξεκούραση. Μέχρι που... είδε τα σκούρα μετά την ήττα στο Καζάν, στην 4η αγωνιστική, έβαλε αρκετούς “βασικούς” εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ, αλλά γεύτηκε μια τρομερή ήττα που είχε στοιχίσει και τον αποκλεισμό στους “Πετεινούς”...

Για την ιστορία, οι συνθέσεις εκείνης της βραδιάς...

Τότεναμ (Ρέντναπ): Γκόμεζ - Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (69' Μπέιλ) - Λίβερμορ, Πίεναρ (67' Ουόκερ), Μόντριτς, Λένον - Κέιν (71' Φαλκέ), Ντεφόου.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς - Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (81' Τσιρίλο), Σταφυλίδης - Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ (84'Αρίας 84') - Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (62' Σνάουτσνερ), Αθανασιάδης.

Σκόρερς: Σαλπιγγίδης (6' κεφαλιά), Αθανασιάδης (14' σουτ) - Μόντριτς (39' πέναλτι)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ