ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οι ποινές των "Pussy riots" για το "ντου" στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Stewards pull a woman off the pitch after she stormed onto the field and interrupted the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Stewards pull a woman off the pitch after she stormed onto the field and interrupted the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Με 15 μέρες φυλάκιση και τριετή αποκλεισμό από τις αθλητικές διοργανώσεις τιμωρήθηκαν τα μέλη των "Pussy riots" που ανέλαβαν την ευθύνη για το "ντου" στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στο "Luzhniki Stadium" για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το απόγευμα της Κυριακής (15/7), τέσσερις εισβολείς κατάφεραν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να διακόψουν προσωρινά τη φυσική ροή του.

Λίγα λεπτά μετά το "ντου" στο 52ο λεπτό του αγώνα της Γαλλίας με την Κροατία ήρθε και η επίσημη... ανάληψη ευθύνης για το συμβάν από τις Pussy Riot, μουσικό συγκρότημα της Ρωσίας με έντονη πολιτική και φεμινιστική δράση. Μόλις σημειώθηκε η εισβολή, στη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook ανέβηκε κείμενο με πολιτικό περιεχόμενο.

Ένα 24ωρο μετά, έγιναν γνωστές οι τιμωρίες για τους τρεις από τους τέσσερις εισβολείς. Πρόκειται για τις Veronica Nikulshina, Olga Kurachyova και τον Pyotr Verzilov, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με 15 μέρες φυλάκιση και τριετή αποκλεισμό από τις αθλητικές διοργανώσεις.

Οι ποινές των "Pussy riots" για το "ντου" στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε τα τρία μέλη των Pussy Riot ένοχα για "σοβαρή παραβίαση των κανόνων για τη συμπεριφορά των θεατών" και τούς επιβλήθηκε η μέγιστη δυνατή τιμωρία με βάση τη συγκεκριμένη κατηγορία. Το τέταρτο μέλος της εισβολής, η Olga Pakhtusova περιμένει την ποινή της.

Μάλιστα, το συγκρότημα ενημέρωνε μέσω του twitter account του τους φαν του, κάθε φορά που γινόταν γνωστή κάθε τιμωρία.

Οι ποινές των "Pussy riots" για το "ντου" στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Kεντρική photo: AP/Martin Meissner

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ