ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ντάλιτς: "Δεν δίνεις τέτοιο πέναλτι σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου"

Ντάλιτς: "Δεν δίνεις τέτοιο πέναλτι σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου"
AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς έκανε λόγο για "δύο φτηνά γκολ", σχολίασε τον καταλογισμό του πέναλτι υπέρ της Γαλλίας, ωστόσο έδωσε και συγχαρητήρια στους νέους πρωταθλητές κόσμου.

Ενοχλημένος από το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ της Γαλλίας ο Νέστορ Πιτάνα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου εμφανίστηκε ο Ζλάτκο Ντάλιτς, ο οποίος, όμως, αποδέχθηκε τη νίκη των "μπλε".

"Πρώτα απ' όλα θέλω να συγχαρώ τη Γαλλία. Είμαστε λυπημένοι, αλλά ταυτόχρονα και περήφανοι. Παίξαμε καλά, αλλά το πέναλτι μας αποσυντόνισε και μετά ήταν πολύ δύσκολα. Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο", δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Κροατών.

"Δεν μας εξέπληξε η Γαλλία, δεχθήκαμε όμως δύο "φτηνά" γκολ, μαζί με ένα αυτογκόλ και ένα πέναλτι. Δεν σχολιάζω ποτέ τη διαιτησία, αλλά αφήστε με να πω μια φράση: Σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν δίνεις τέτοιο πέναλτι. Όμως, αυτό σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει τη νίκη της Γαλλίας".

Ο MVP του τουρνουά, Λούκα Μόντριτς, υποστήριξε: "Δεν μετανιώνουμε για κάτι, ήμασταν η καλύτερη ομάδα για μεγάλο κομμάτι του αγώνα. Δυστυχώς, τους ευνόησαν κάποια τυχερά γκολ. Εκείνοι θα πανηγυρίζουν, όμως εμείς μπορούμε να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Οταν κατακαθίσουν τα συναισθήματα, θα κάνουμε πιο καθαρές αναλύσεις. Η απίστευτη υποστήριξη των φιλάθλων με κάνει ακόμη πιο χαρούμενο. Καταλαβαίνεις ότι, παρά την ήττα, πέτυχες κάτι μεγάλο, αλλά είναι σκληρό να φτάνεις τόσο κοντά και να μην τα καταφέρνεις".

Photo credits: AP Photo/Rebecca Blackwell

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ