ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μια ντουζίνα αυτογκόλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας

Croatia's Mario Mandzukic, center, scores an own goal during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Croatia's Mario Mandzukic, center, scores an own goal during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Μάριο Μάντζουκιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 19ο λεπτό του τελικού Κροατία - Γαλλία και αισίως φτάσαμε τα 12 αυτογκόλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, που είναι τα διπλάσια από το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ.

Το Μουντιάλ των... αυτογκόλ είναι αυτό της Ρωσίας. Συνολικά έχουν σημειωθεί 12 (!), με τελευταίο αυτό του Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Σούμπασιτς στον τελικό της Κροατίας με την Γαλλία. Μάλιστα, είναι το πρώτο αυτογκόλ που σημειώνεται σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα έξι αυτογκόλ, δηλαδή ακριβώς τα μισά, στο Μουντιάλ του 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας. Φέτος, οι ατυχίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και είναι ένα νούμερο που δύσκολα θα σπάσει στις επόμενες διοργανώσεις.

Η λίστα έχει ως εξής:

Αζίζ Μπουχαντούζ (Μαρόκο)

Αζίζ Μπέχιτς (Αυστραλία)

Ετέμπο Ογκενεκάρο (Νιγηρία)

Τιάγκο Τσιόνεκ (Πολωνία)

Αχμέντ Φατί (Ιράν)

Ντένιτς Τσέρισεβ (Ρωσία)

Έντσον Άλβαρες (Μεξικό)

Γιαν Ζόμερ (Ελβετία)

Γιασίν Μεριά (Τυνησία)

Σεργκέι Ιγκνασέβιτς (Ρωσία)

Φερναντίνιο (Βραζιλία)

Μάριο Μάντζουκιτς (Κροατία)

AP Photo/Matthias Schrader

Ήρθε η ώρα να απολαύσεις τον μεγάλο τελικό! Γαλλία - Κροατία με 350+ ειδικά στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι στο Stoiximan.gr!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ