ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μεγάλη νίκη για το Ιράν με αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο 95'!

Players of Iran celebrate the opening goal during the group B match between Morocco and Iran at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Players of Iran celebrate the opening goal during the group B match between Morocco and Iran at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Με τον Μπουχαντούζ να... εκτελεί τον γκολκίπερ της ομάδας του στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, το Ιράν πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη κόντρα στο Μαρόκο, στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου στην Αγία Πετρούπολη.

Σε ένα ματς που υστέρησε της αντιπάλου του, το Ιράν κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο κόντρα στο Μαρόκο στην πρεμιέρα του Group B για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Δραματικό το φινάλε στο "Saint-Petersburg Stadium", με τον Μπουχαντούζ να σκοράρει στην εστία της ομάδας του στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Χωρίς να δεχτεί γκολ στο Group C των προκριματικών πήρε το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας το Μαρόκο, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την Ακτή Ελεφαντοστού μετά από τρεις σερί παρουσίες. Οι Βορειοαφρικανοί είχαν μια φλύαρη υπεροχή στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης κόντρα στο Ιράν, αλλά υστερούσαν απελπιστικά στην ουσία.

Με ρεκόρ 12Ν - 6Ι - 0Η προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι Ασιάτες, έχοντας τρεις "Έλληνες" (Χατζισαφί, Μασούντ, Ανσαριφάρντ) στην ενδεκάδα για το ματς της πρεμιέρας του δεύτερου ομίλου. Ανορθόδοξο το σχήμα του Ιράν με βάση την φιλοσοφία του στον αγωνιστικό χώρο, μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την φλυαρία του Μαρόκου και τελικά να πάρει το τρίποντο, έστω και με τη βοήθεια της τύχης.

1. ΜΕ ΑΕΡΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

Με συμπεριφορά ομάδας που πρωταγωνιστεί σταθερά σε τελικές φάσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπήκε στο ματς το Μαρόκο. Με κατοχή και κυκλοφορία μπάλας, γρήγορες μεταβιβάσεις, ένταση, ψηλά τις γραμμές του, με αυτό το "ξένοιαστο" στυλ και όσα ρίσκα εμπεριέχει.

Πίεζε την πλευρά των Χατζισαφί - Ανσαριφάρντ (ξεκίνησαν ως δίδυμο από τα αριστερά) η ομάδα του Ρενάρ, που είχε καλά δουλεμένες τις στημένες φάσεις επιθετικά και συμπτωματικά δεν σκόραρε μέσα από αυτές στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Iran goalkeeper Ali Beiranvand, right, stops the ball as Morocco's Ayoub El Kaabi, center, and Iran's Roozbeh Cheshmi, left, follow the ball during the group B match between Morocco and Iran at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Themba Hadebe)
Iran goalkeeper Ali Beiranvand, right, stops the ball as Morocco's Ayoub El Kaabi, center, and Iran's Roozbeh Cheshmi, left, follow the ball during the group B match between Morocco and Iran at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Themba Hadebe) AP PHOTO/THEMBA HADEBE

Το Μαρόκο είχε σχεδόν... κατασκηνώσει στο μισό του γηπέδου προς την περιοχή του Ιράν (63% - 37% η κατοχή μπάλας), ωστόσο λίγο το απείθαρχο στυλ, λίγο η επιπολαιότητα και περισσότερο η φλυαρία, δεν επέτρεπε στους Βορειοαφρικανούς να μετουσιώσουν σε κάτι ουσιαστικά την ανωτερότητα τους.

2. ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΚΕΪΡΟΖ

Η ενδεκάδα του Ιράν είχε μέσα πέντε παίκτες με επιθετικό ένστικτο, αλλά με το σχέδιο να προβλέπει την τοποθέτηση τους πίσω από τη μπάλα.

Έμοιαζε παράλογη η επιλογή του Κεϊρόζ, αφού η ομάδα του έδειχνε να υποφέρει προσπαθώντας να αμυνθεί με παίκτες δίχως αμυντικές ικανότητες.

Λες και ο Πορτογάλος ήθελε απλά να χωρέσει τους Ανσαριφάρντ, Αμίρι, Τζαχανμπάχς, Αζμούν, Μασούντ στο βασικό σχήμα και... ό,τι γίνει.

Iran head coach Carlos Queiroz, right, and Morocco coach Herve Renard, left, look at the players during the group B match between Morocco and Iran at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Themba Hadebe)
Iran head coach Carlos Queiroz, right, and Morocco coach Herve Renard, left, look at the players during the group B match between Morocco and Iran at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Themba Hadebe) AP PHOTO/THEMBA HADEBE

Το Ιράν άρχισε να παίρνει ανάσες μετά το 25', όταν η αντίπαλος τους δεν μπορούσε να διατηρήσει την ένταση με την οποία μπήκε στο ματς.

Οι Ασιάτες είχαν την ευκαιρία να απειλήσουν τρεις φορές στην κόντρα όταν τους έδωσε το δικαίωμα το... χαρωπό Μαρόκο, αλλά χωρίς την απαιτούμενη ικανότητα εκτέλεσης για να το εκμεταλλευτούν.

Όσο για τους "δικούς μας" Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ και Μασούντ; Ο πρώτος ζορίστηκε στην αρχή αλλά στάθηκε καλά μετά το πρώτο τέταρτο, ο δεύτερος σπατάλησε μια κόντρα και δυσκολευόταν στον ρόλο του αριστερού χαφ και ο τρίτος ήταν απλά απογοητευτικός.

3. "ΠΥΡΗΝΙΚΟ" ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Πέρα από τις όποιες παραφωνίες ένθεν κι ένθεν, το πρώτο μέρος είχε γρήγορο ρυθμό και κάποιες συγκινήσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες βγήκαν κανονικά στον αγωνιστικό χώρο αλλά άφησαν στα αποδυτήρια τις όποιες αρετές τους.

Το Μαρόκο προσπάθησε να παίξει με λιγότερο ενθουσιασμό και ρίσκα, το Ιράν έφερε πιο πίσω και πιο κοντά τις γραμμές του για κλείσει τα κενά του άξονα.

Όταν μπήκε στην εξίσωση ο παράγοντας κούραση, το παιχνίδι... έσβησε και η μόνη ελπίδα να έρθει ένα γκολ πήγαζε από πιθανό λάθος στις δύο άμυνες.

Και έτσι έγινε. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χατζισαφί εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά στο πρώτο δοκάρι και ο Μπουχαντούζ στην προσπάθεια του να απομακρύνει προ του Ταρεμί, ουσιαστικά... εκτέλεσε με κεφαλιά - δυναμίτη τον γκολκίπερ της ομάδας του.

Το Ιράν πανηγύρισε το τρίποντο και θα παλέψει κόντρα σε Πορτογαλία και Ισπανία για ένα από τα δύο εισιτήρια πρόκρισης στους "16".

Αντίθετα το Μαρόκο δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης, μετά από την ήττα στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου στην Αγία Πετρούπολη.

Γήπεδο: Saint-Petersburg Stadium

Διαιτητής: Cuneyt Cakir (TUR)

Βοηθοί: Bahattin Duran (TUR), Tarik Ongun (TUR)

MΑΡΟΚΟ (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζουί, Χακιμί, Μπενατιά, Σαΐς, Ζιγές, Ελ Αχμαντί, Μπελχαντά, Μπουσουφά, Νορντίν Αμραμπάτ (76' λ.τ. Σοφιάν Αμραμπάτ), Χαρίτ (82' Ντα Κόστα), Ελ Κααμπί (77' Μπουχαντούζ).

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί, Σεσμί, Μασούντ (68' Ταρεμί), Πουραλιγκαντζί, Εμπραχιμί (79' Μονταζερί), Ανσαριφάρντ, Αμίρι, Τζαχανμπάχς (84' λ.τ. Γκοντούς), Αζμούν, Ρεζαεϊάν.

Γκολ: - / 90+5' αυτ. Μπουχαντούζ

Κάρτες: 34' Ελ Αχμαντί / 10' Μασούντ, 47' Τζαχανμπάχς, 90+2' Ανσαριφάρντ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Το Μουντιάλ έφτασε, το Σερί επέστρεψε και μοιράζει 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν*. Κατέβασε το νέο app του Stoiximan.gr, Seri, και απόλαυσε το Μουντιάλ Σερί! (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Photo credits: AP Photo/Themba Hadebe, AP Photo/Darko Vojinovic

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ