ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η ψυχολόγος που "θεράπευσε" την Αγγλία

England national soccer team players stand prior to the start of the quarterfinal match between Sweden and England at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena, in Samara, Russia, Saturday, July 7, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader )
England national soccer team players stand prior to the start of the quarterfinal match between Sweden and England at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena, in Samara, Russia, Saturday, July 7, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader ) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Δρ. Pippa Grange αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες, που η εθνική Αγγλίας έχει φτάσει ένα 90λεπτο μακριά από τον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι άσοι των "τριών λιονταριών".

Τον περασμένο Νοέμβριο η Δρ. Pippa Grange προσλαμβάνεται από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναλαμβάνοντας την αποστολή να βελτιώσει τη νοοτροπία των παικτών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, όπως επίσης και τον τρόπο που αντιδρούν σε καταστάσεις ψυχολογικής πίεσης. Πλέον, η Αγγλίδα ψυχολόγος δρέπει τους καρπούς των προσπαθειών της, με τους διεθνείς άσους να... πίνουν νερό στο όνομά της.

Η 47χρονη αναδεικνύεται σε κρυφό "άσσο" στο μανίκι του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα της Αγγλίας να μην μετανιώνει που άφησε την... ψυχοσύνθεση των παικτών του στα χέρια της Δρ. Grange.

Η Pippa Grange διαδραματίζει κομβικό ρόλο στα αποδυτήρια της Αγγλίας, καθώς έχει επωμιστεί το βάρος της ευθύνης για την ψυχολογική ετοιμότητα των παικτών, "πληγή" που παρέμενε ανοιχτή για δεκαετίες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η απόφαση-κλειδί του Άγγλου τεχνικού να πάρει μαζί του στην αποστολή των "τριών λιονταριών" για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας την Grange ήταν καταλυτική και λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα, η οποία "ξόρκισε" τα φαντάσματα του παρελθόντος και, πλέον, ονειρεύεται την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, ξυπνώντας μνήμες 1966 στο Νησί.

Χαρακτηριστικό της εξαιρετικής δουλειάς που έχει κάνει η Δρ. Grange, το γεγονός πως ο Χάρι Κέιν και η παρέα του κατάφεραν να "επιβιώσουν" από τη... ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι σε φάση νοκ-άουτ, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 2006.

"Προφανώς, ο ψυχολόγος είναι εδώ για να συμβουλεύει τους ανθρώπους. Είναι φανταστική. Προφανώς και η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο, όμως την έχουμε αποκτήσει από την στιγμή που βρίσκεται δίπλα μας. Μας έχει βοηθήσει πολλοί", υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Άσλεϊ Γιανγκ.

Την σκυτάλη παραλαμβάνει ο συμπαίκτης του στην εθνική, Ντέλε Άλι, ο οποίος δεν διστάζει να πλέξει το εγκώμιο της Δρ. Grange. "Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μαζί μας. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Μπορείς να δεις πόσο σκληρά εργάζεται και πάντοτε είναι ακριβής στα λεγόμενά της. Μας βοηθάει πολύ. Αναλαμβάνει πολλές αρμοδιότητες και πραγματοποιεί συχνά ραντεβού μαζί μας. Όταν μιλάει, όλοι την ακούν", αναφέρει ο άσος της Τότεναμ.

Όπως φαίνεται, πίσω από μια επιτυχημένη ομάδα, κρύβεται μια δυναμική... ψυχολόγος.

Photo Credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ