ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η αφλογιστία του Μέσι και το ρεκόρ του Ρίβα

Argentina's Lionel Messi covers his face during the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Argentina's Lionel Messi covers his face during the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan) AP

Ο Λιονέλ Μέσι επιχείρησε 11 σουτ στον αγώνα με την Ισλανδία, χωρίς ωστόσο να βρει τα αντίπαλα δίχτυα. Ποιο είναι το ρεκόρ του Ρίβα;

Ο Λιονέλ Μέσι προσπάθησε, έκανε ότι μπορούσε για να οδηγήσει την Αργεντινή στη νίκη στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας απέναντι στην Ισλανδία, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Μάλιστα, μετά το χαμένο πέναλτι που είχε τον συνοδεύουν πάλι η σκληρή κριτική των συμπατριωτών του και ο τίτλος του μοιραίου.

Χαρακτηριστικό του πόσο προσπάθησε ο Μέσι είναι ότι επιχείρησε 11 σουτ! Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό του πόσο σούταρε ο Αργεντινός σταρ, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο μοναδικός που έχει κάνει περισσότερα σουτ σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς να σκοράρει ήταν ο Τζίτζι Ρίβα. Τότε ήταν ένας αγώνας της Εθνικής Ιταλίας με την αντίστοιχη της Αϊτής, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974, όπου μετά από 11 προσπάθειες ο Ρίβα δεν είχε καταφέρει να σκοράρει.

Βέβαια, ο επιθετικός της Ιταλίας έχει και το απόλυτο καταμετρημένο ρεκόρ από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970. Τότε μάλιστα σε δύο αγώνες, κόντρα στη Σουηδία και το Ισραήλ, είχε επιχειρήσει 13 σουτ χωρίς να σκοράρει!

Να αναφέρουμε βέβαια, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μέσι επιχειρεί τόσα σουτ χωρίς να σκοράρει. Η αμέσως προηγούμενη ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν σε ματς κόντρα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια έκανε 11 χωρίς να βρει στόχο.

Το Μουντιάλ έφτασε, το Σερί επέστρεψε και μοιράζει 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν*. Κατέβασε το νέο app του Stoiximan.gr, Seri, και απόλαυσε το Μουντιάλ Σερί! (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Photo credits: AP Photo/Ricardo Mazalan

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ