ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Αυτογκόλ, ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Αυτογκόλ, ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου
AP PHOTO/DMITRI LOVETSKY

Πέντε αυτογκόλ έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ σε τόσο πρόωρη φάση της διοργάνωσης.

Η Αίγυπτος σημείωσε το 5ο αυτογκόλ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ σε μόλις 17 αγώνες στο τουρνουά.

Με το πέρας της 6ης ημέρας αγώνων, υπάρχουν πέντε διαφορετικές εθνικές ομάδες που έχουν στείλει την μπάλα στην εστία τους.

Μάλιστα, τέσσερα αυτογκόλ σημειώθηκαν σε αγώνα αφρικανικής χώρας, αφού αυτογκόλ σημείωσαν το Μαρόκο στην ήττα από το Ιράν, η Νιγηρία στην ήττα από την Κροατία, η Πολωνία στην ήττα από τη Σενεγάλη και η Αίγυπτος στην ήττα από τη Ρωσία.

Το 5ο αυτογκόλ σημειώθηκε από την Αυστραλία, στην ήττα της από τη Γαλλία και χρεώθηκε μετά από μία μέρα, ύστερα από απόφαση της FIFA (αρχικά πιστώθηκε στον Πολ Πογκμπά).

Μετά από μόλις 17 αγώνες, η διοργάνωση του 2018 ισοφάρισε την επίδοση σε ολόκληρο το τουρνουά του 2014, που ήταν η 2η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Το ρεκόρ αυτογκόλ σε ένα τουρνουά είναι τα έξι που σημειώθηκαν στη Γαλλία το 1998 και που πιθανότατα θα ξεπεραστούν φέτος.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

5 γκολ Αυτογκόλ: Αζίζ Μπέχιτς (Αυστραλία), Αζίζ Μπουαντούζ (Μαρόκο), Ογκενεκάρο Ετέμπο (Νιγηρία), Τιάγκο Σιόνεκ (Πολωνία), Αχμέντ Φατχί (Αίγυπτος)

3 γκολ Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), Ντένις Τσερίσεβ (Ρωσία),

2 γκολ Ντιέγκο Κόστα (Ισπανία), Χάρι Κέιν (Αγγλία), Ρομελού Λουκακού (Βέλγιο)

Photo credits: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ