ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χόντσον: "Κάναμε το καθήκον μας"

Χόντσον: "Κάναμε το καθήκον μας"
PHOTOGRAPH: KIRSTY WIGGLESWORTH/

Ο Ρόι Χόντσον χαρακτηρίζει την πρόκριση της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως την πιο σημαντική της καριέρας του.

Η Αγγλία εξασφάλισε το εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας μετά τη νίκη με 2-0 επί της Πολωνίας.

Ο Ρόι Χόντσον μετά την λήξη του αγώνα δήλωνε ενθουσιασμένος με την πρόκριση της ομάδας του σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση.

" Αν θέλεις να κερδίσεις το λόττο πρέπει να αγοράσεις ένα και εμείς έχουμε κερδίσει το εισιτήριο για τα τελικά. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου αν και δεν θέλω να μειώσω την επιτυχία με την πρόκριση της Ελβετίας στο Μουντιάλ 1994 που επίσης ήταν μεγάλο επίτευγμα.

Ως Άγγλος η πρόκριση αυτή σημαίνει πολλά. Θα υπάρχει πολύ πίεση στην Βραζιλία αλλά εμείς έχουμε αποδεχθεί την πίεση. Η συνεργασία παλαιών και νέων παικτών φαίνεται ότι πάει καλά. Το σημαντικό είναι ότι απέναντι στην Πολωνία κάναμε την δουλειά μας. Δεν ήταν εύκολο να κάνουμε δύο νίκες με το Μαυροβούνιο και την Πολωνία.

Πέθανα πολλές φορές κάθε φορά που περνούσαν οι Πολωνοί την γραμμή του κέντρου. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε θεαματικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσαμε να χαλαρώσουμε γιατί η Πολωνία δεν είχε να χάσει κάτι και έδειξε καρδιά και μαχητικότητα.

'Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου ότι δεν θα με απογοητεύσουν. Δουλεύουμε μαζί 18 μήνες και ο τρόπος που παίζουμε έχει αλλάξει. Βελτιωνόμαστε και οι παίκτες εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον. Ήμασταν αήττητοι στα προκριματικά και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχία μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ