ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βασιλάκης: "Άκυρα τα δύο γκολ της Βραζιλίας"

SAO PAULO, BRAZIL - JUNE 12:  Players talk with referee Yuichi Nishimura during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Brazil and Croatia at Arena de Sao Paulo on June 12, 2014 in Sao Paulo, Brazil.  (Photo by Kevin Cox/Getty Images)
Ο Γιουίτσι Νισιμούρα από το ματς Βραζιλία - Κροατία GETTY IMAGES

Ο Περικλής Βασιλάκης κάνει μουντιαλικό ντεμπούτο στο Sport24.gr σχολιάζοντας τη διαιτησία του αγώνα Βραζιλία - Κροατία, ανάβοντας "φωτιές" με τις παρατηρήσεις του.

Η διαιτησία του αγώνα της πρεμιέρας ανάμεσα σε Βραζιλία και Κροατία προκάλεσε (και προκαλεί) πολλή συζήτηση. Ο Περικλής Βασιλάκης σημείωσε τα εξής στοιχεία για τον Ιάπωνα Γιουίτσι Νισιμούρα και τις αποφάσεις του στη νίκη της Σελεσάο με 3-1:

  • Το πέναλτι δεν υπάρχει. Ο διαιτητής «παρασύρεται» από την πτώση του Φρεντ γιατί δεν έχει σωστή διαγώνιο. Βλέπει, ουσιαστικά στην ευθεία, μόνο τον επιθετικό της Βραζιλίας, δεν έχει εικόνα για την κίνηση του αμυντικού. Λάθος του. Σ΄ αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να συμβουλευτεί τον βοηθό, πρέπει να πάρει πολύ γρήγορα την απόφαση. Το πέναλτι το δίνεις μόνο όταν είσαι απολύτως σίγουρος. Δύσκολη φάση, την έκανε δυσκολότερη ο ρέφερι με την λανθασμένη τοποθέτησή του.
  • Στο πέναλτι μπορώ να τον δικαιολογήσω, όχι όμως και στο τρίτο γκολ των Βραζιλιάνων, το οποίο ξεκινά από κλέψιμο που προήλθε από μαρκάρισμα για επιθετικό φάουλ στη μεσαία γραμμή, προτού πάρει τη μπάλα ο σκόρερ Οσκάρ
  • Η κίτρινη κάρτα στον Νεϊμάρ λίγο πριν την ισοφάριση, είναι σωστή στο πλαίσιο που σφύριζε στο α’ μέρος: ήταν «ελαστικός», δεν τιμωρούσε αυστηρά κάθε παράβαση. Ο Νεϊμάρ γλιτώνει την κόκκινη κάρτα γιατί δεν χτυπά με τον αγκώνα τον Μόντριτς.
  • Σε γενικές γραμμές, προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο να αποφύγει τις κίτρινες κάρτες. Σωστά δεν σφύριζε συχνά.
  • Χωρίς προβλήματα οι υποδείξεις των βοηθών, πλην ενός οφσάιντ κατά της Βραζιλίας στο πρώτο ημίχρονο, όταν λανθασμένα σηκώθηκε το σημαιάκι. Σωστό και το επιθετικό φάουλ των Κροατών προς τον τερματοφύλακα, μετά το 2-1, σε φάση που κατέληξε σε γκολ, αν και οι αμυντικοί της Βραζιλίας είχαν πατήσει το «pause» μετά την υπόδειξη του διαιτητή.
  • Πάντα σε μεγάλες διοργανώσεις, μετά από τέτοιες λανθασμένες αποφάσεις, γίνονται παρατηρήσεις και συστάσεις προς τους διαιτητές. Εχω την εντύπωση πως θα είναι πλέον πολύ αυστηροί για καταλογισμό πέναλτι τις επόμενες ημέρες, ίσως δούμε και κίτρινες κάρτες σε επιθετικούς για «θέατρο»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ