ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tριάρα η Αγγλία, νίκες για Ισπανία και Ελβετία

Tριάρα η Αγγλία, νίκες για Ισπανία και Ελβετία

Η Αγγλία ξεπέρασε το εμπόδιο του Περού με 3-0, η Ισπανία καθάρισε στην επανάληψη με 2-0 την Βολιβία, ενώ η Ελβετία επικράτησε με 1-0 της Τζαμάικα.

Επίδειξη δύναμης έκανε η Αγγλία στην φιλική αναμέτρηση με το Περού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Τα "λιοντάρια" ήταν ανώτερα και "χτύπησαν" τρεις φορές, φτάνοντας σε μια εμφατική νίκη και δείχνοντας πολύ καλά σημάδια.

Με έξοχο αριστερό σουτ ο Στάριτζ άνοιξε το σκορ για την Αγγλία, ενώ σε ένα πεντάλεπτο στην επανάληψη (65' και 70') οι Κέιχιλ και Γιαγκέλκα πέτυχαν άλλα δυο τέρματα για να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα στο "Γουέμπλεϊ"

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ (64' Γουίλσιρ), Χέντερσον, Λαλέινα (73' Μίλνερ),Ρούνεϊ (66'Στέρλινγκ), Γουέλμπεκ, Στάριτζ

Περού: Φερνάντες, Αντβινκούλα (78' Βελάρδε ), Ράμος ( 68' Ριόχας ), Ροντρίγκες, Καγένς, Μπαγιόν, Κρουσάδο, Γιοτούν, Ντεσά (Ρουιντιάς),Καριγιο (87' Φλόρες ), Ραμίρες ( 60 'Ουρτάδο)

Από εκεί και πέρα, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βολιβίας με 2-0. Και τα δυο γκολ για τους "φούριας ρόχας" σημειώθηκαν στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51' με πέναλτι του Τόρες που κέρδισε ο Μαρτίνεθ, ενώ στο 84' ο Ινιέστα έγραψε το τελικό σκορ έπειτα από συνεργασία με τον Μπουσκέτς.

Ισπανία: Ρέινα, Αθπιλικουέτα, Πικέ (Αλμπιόλ 46’), Χάβι Μαρτίνεθ, Αλμπέρτο Μορένο, Τσάβι (Φάμπρεγας 61’), Ιτουράσπε, Καθόρλα (Δαβίδ Σίλβα 62’), Μάτα (Ινιέστα 46’), Πέδρο (Ντεουλοφέου 80’), Τόρες (Μπουσκέτς 61’)

Βολιβία: Κουϊνιόνες, Μάρβιν Μπεχεράνο, Λουίς Γκουτιέρες, Εγκουΐνο, Ντιέγκο Μπεχαράνο, Ράντλες (Σεντένο 91'),Τσουμασέρο (Ντάνι Μπεχαράνο 64’), Μοχίκα (Καρντόσο 72’), Μελεάν (Μιράντα 64’), Χουάν Κάρλος Άρσε (Άρσε 73’), Μορένο (Πένια 82’)

Εξάλλου, η Ελβετία χρειάστηκε ένα γκολ στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης με την σκληροτράχηλη Τζαμάικα για να φτάσει στην τελική επικράτηση με 1-0. Σκόρερ ήταν ο Ντρμιτς ύστερα από προσωπική ενέργεια.

Ελβετία: Μπενάλιο (46' Σόμερ), Τζουρού, Σεντέρος, Λιστάινερ, Ζίγκλερ (83' Ροντρίγκεζ), Μπεχράμι (46' Ινλέρ), Τζεμαϊλί, Σακίρι (72' Φερνάντεζ), Τζάκα, Μεχμέντι (64' Στόκερ), Σεφέροβιτς (46' Ντρμιτς).

Τζαμάικα: Μπλέικ, Ντούλι, Μαριάπα, Φίλιπς (78' Μπέκετ), Μόργκαν, Λόουρενς, Γκραντ, Όστιν, Ντόκινς (90+1' Σίμπσον), Μάτοκς (54' Χάμφρεϊ), Σίτον (74' Κάμπελ).

Σε άλλα φιλικά, η Νέα Ζηλανδία έφερε λευκή ισοπαλία με τη Νότια Αφρική, το Ιράν ήρθε ισόπαλο 1-1 με την Ανγκόλα, ενώ χωρίς σκορ έληξε και το Κατάρ - Σκόπια. Ισοπαλία 1-1 είχαμε και στο Αυστρία - Ισλανδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ