ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα μυστικά όπλα της Γερμανίας

BELO HORIZONTE, BRAZIL - JULY 08: Sami Khedira of Germany (obscured) celebrates scoring his team's fifth goal with teammates Toni Kroos, Benedikt Hoewedes, Thomas Mueller and Jerome Boateng during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between Brazil and Germany at Estadio Mineirao on July 8, 2014 in Belo Horizonte, Brazil.  (Photo by Martin Rose/Getty Images)
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JULY 08: Sami Khedira of Germany (obscured) celebrates scoring his team's fifth goal with teammates Toni Kroos, Benedikt Hoewedes, Thomas Mueller and Jerome Boateng during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between Brazil and Germany at Estadio Mineirao on July 8, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Martin Rose/Getty Images) GETTY IMAGES

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κάνει ό,τι μπορεί για να κατακτήσουν τα "πάντσερ" το Μουντιάλ. Διαβάστε ποιες είναι οι κινήσεις ματ.

Δεν είναι λίγα τα χρόνια που έχει η Γερμανία χωρίς τίτλο, αφού ο τελευταίος της ήταν το Euro του 1996. Ωστόσο, την τελευταία εξαετία η βελτίωση της εθνικής της ομάδας είναι πάρα πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για το Μουντιάλ του 2014. Εξ αρχής στόχος ήταν η κατάκτηση και η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει.

Αρχικά δημιούργησαν τη δική τους βάση, η οποία πήρε το όνομα "Campo Bahia". Ο χώρος έχει ό,τι χρειάζεται κανείς. Υπάρχει προσωπικό, ποδοσφαιρικά γήπεδα, γυμναστήρια και χώροι στους οποίους μπορείς να χαλαρώσεις. Επιπλέον, το... στρατόπεδο των Γερμανών βρίσκεται σε μία εξαιρετική τοποθεσία, προκειμένου να μειώνεται και η πίεση από τα μακρινά ταξίδια σε άλλες πόλεις.

Το "Campo Bahia", όμως, δεν είναι η μόνη ρηξικέλευθη κίνηση της DFB, με την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ ναι επωφελείται και από τη βάση δεδομένων SAP. Πρόκειται για μία βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε στο Βάινχαϊμ της Γερμανίας. Η SAP είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες λογισμικού στον κόσμο με περισσότερους από 66.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Η SAP συνεργάζεται με την εθνική ομάδα της Γερμανίας προκειμένου μέσω της τεχνολογίας να αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα τα "πάντσερ" έναντι των αντιπάλων τους.

Η SAP χρησιμοποιεί δεδομένα για να βοηθήσει το τεχνικό επιτελείο να παίρνει σωστές αποφάσεις όσον αφορά την τακτική, την κατάσταση των παικτών, την παρακολούθηση του αντιπάλου, την προετοιμασία και το κοουτσάρισμα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η προαναφερθείσα εταιρία έχει δημιουργήσει και το SAP Match Insights, το οποίο βοηθάει παίκτες και προπονητές να προετοιμαστούν για τα παιχνίδια που έρχονται παρουσιάζοντάς τους τις καταστάσεις κλειδιά και το πώς θα πρέπει να είναι κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ποτέ ως τώρα δεν υπήρχε στο ποδόσφαιρο μία τόσο αναλυτική βάση δεδομένων και απ' ό,τι φαίνεται από το ντεμπούτο της στο Μουντιάλ, μόνο αρνητικά δεν είναι τα αποτελέσματα. Μετά το Μουντιάλ η SAP θα προσφέρει το Match Insights και σε άλλες ομοσπονδίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ