ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σούκερ: "Μακάρι ο Μόντριτς να γίνει Ασάνοβιτς"

Σούκερ: "Μακάρι ο Μόντριτς να γίνει Ασάνοβιτς"

Ο Νταβόρ Σούκερ παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για την Εθνική ομάδα της Κροατίας, έκανε σύγκριση της δικής του γενιάς με την τωρινή και έκανε την πρόβλεψή του για τον πρώτο σκόρερ. (VIDEO)

Δίχως αμφιβολία ήταν ένας παίκτης ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με την μεγάλη πορεία της Κροατίας στο Μουντιάλ του 1998. Ο Νταβόρ Σούκερ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη σελίδα της FIFA και θυμήθηκε εκείνη την πορεία.

Παράλληλα, μίλησε για την τωρινή ομάδα της Κροατίας, το Μουντιάλ που ξεκινά και ευχήθηκε ο Μόντριτς, ο Ράκιτιτς και οι υπόλοιποι αστέρες να παίξουν όπως εκείνος, ο Μπόμπαν και ο Ασάνοβιτς.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του στην επίσημη σελίδα της Fifa.

Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς Βραζιλία;

Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο πάντα κατάγονταν από την Βραζιλία. Όταν περπατάς στις παραλίες βλέπεις κόσμο να παίζει ποδόσφαιρο. Στο Σάο Πάολο, στο Σαλβαντόρ, είναι παντού και αυτό είναι ωραίο. Πάντα τους θαύμαζα για το γεγονός ότι έπαιζαν ωραίο ποδόσφαιρο με όλη την ποιότητα τους διασκεδάζοντας το κοινό και σκοράροντας όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα. Είναι ξεχωριστό για εμένα που θα ζήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο σε αυτή τη χώρα.

Τι κοινά έχει η Κροατία με τη Βραζιλία;

"Η χώρα μου έχει περίπου πέντε εκατομμύρια κατοίκους. Σεβόμαστε όλα τα αθλήματα. Παίζουμε χαντμπολ, μπάσκετ, πόλο, τένις και αρκετά ακόμα. Στο σχολείο λέγαμε ένα αστείο: "Δώστε μας απλά μια μπάλα και εμείς μπορούμε να παίξουμε τα πάντα". Πιστεύω ότι αυτή η απίστευτη αγάπη για την μπάλα είναι το μεγάλο μας κοινό με τους Βραζιλιάνους.

Μπορεί η Κροατία να εκμεταλλευτεί το άγχος που θα έχει η Βραζιλία;

"Όχι. Δεν είναι σημαντικά όσα γράφονται στις εφημερίδες. Το σημαντικό είναι όταν 11 παίκτες παίζουν απέναντι σε 11 σε ένα γήπεδο. Αυτό που μετρά είναι όσα γίνονται μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή".

Ποιος πιστεύεις ότι θα πάρει το χρυσό παπούτσι;

"Κριστιάνο Ρονάλντο, Φερνάντο Τόρες, Μάριο Μάντζουκιτς, Μεϊμαρ, Φρεντ. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες σε κάθε ομάδα. Είναι δύσκολο να πεις. Πάντα όμως υπάρχει ένας παίκτης έκπληξη ο οποίος σκοράρει πολλά γκολ. Ελπίζω ότι θα πετύχουμε περισσότερα γκολ από αυτά που θα δεχτούμε. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ένα καλό Μουντιάλ και εύχομαι να δούμε ορισμένους Κροάτες ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της διοργάνωσης".

Από το 1994 υπάρχει πάντα μια ομάδα έκπληξη στην τετράδα. Βουλγαρία, Κορέα, Τουρκία, Πορτογαλία, Ουρουγουάη βρέθηκαν στους ημιτελικούς. Το 1998 ήταν η χρυσή γενιά της Κροατίας στην οποία ήσουν και εσύ. Ποια ομάδα πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει τώρα την έκπληξη;

"Το ονειρευόμασταν αυτό. Αν θα μπορούσα να άλλαζα κάτι θα ήταν οι πολλοί τραυματισμοί που είχαμε, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Ελπίζω η Κροατία να είναι η έκπληξη όπως το 1998. Πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αυτό που ξέρουμε καλύτερα: να παίξουμε ποδόσφαιρο. Την έκπληξη μπορούν να την κάνουν και άλλες ομάδες όπως είναι το Βλέγιο, η Βοσνία ή η Χιλή".

Ποιους παίκτες από τη δική σου φουρνιά θα ήθελες να έχει τώρα η Κροατία;

"Δεν είναι εύκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Θα ευχόμουν ο Λούκα Μόντριτς και ο Ιβάν Ράκιτιτς να μπορούν να παίξουν όπως ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι και ο Αλιόσα Ασάνοβιτς. Εύχομαι ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο Νίκιτσα Γέλαβιτς και ο Εντουάρντο να σκοράρουν όπως έκανα εγώ. Πρώτα απ' όλα πρέπει να παίξουμε καλά ως ομάδα και αυτό είναι το βασικό. Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις. Είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα με ένα καινούριο τρόπο ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο αλλάζει κάθε δέκα χρόνια. Τους εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να τα πάνε καλύτερα από ότι εμείς το 98".

Θυμηθείτε το αφιέρωμα της FIFA στην πορεία της Κροατίας το 1998:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ